Tatilcilerden Bayramda 2 Milyar Liralık Gelir Bekleniyor - Son Dakika
Güncel

Tatilcilerden Bayramda 2 Milyar Liralık Gelir Bekleniyor

TÜRSAB Genel Sekreteri Bedirhan Bayka, "Bayram tatili süresince ortalama 2 milyar lira değerinde ekonomik hacim oluşmasını bekliyoruz" dedi.

18.08.2018 09:37  Güncelleme: 09:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜRSAB Genel Sekreteri Bedirhan Bayka, bayram tatili süresince ortalama 2 milyar lira ekonomik hacim oluşmasını beklediğini ifade etti.

"BÜYÜK ARTIŞ YAŞANDI"

Bayka, "Özellikle döviz kurlarında yaşanan yükseliş ve dalgalanma nedeniyle yurt dışı tatilini iptal edenler de yurt içi tatiline yöneldi. Bu yıl zaten iç pazarda geçen yıla göre yüzde 30-40'a yakın bir artış söz konusuydu. Yerli turistin yurt dışından yurt içine dönmesiyle bu oranın daha da yukarılara çıktığını söyleyebiliriz" dedi.

Tatilcilerden Bayramda 2 Milyar Liralık Gelir Bekleniyor

ANTALYA 1 MİLYON TURİST AĞIRLAYACAK

Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilinde, turizm sezonunun en yüksek dönemini yaşayan Antalya, yerli-yabancı 1 milyonun üzerinde turist ağırlayacak.

KUZEY EGE DOLDU TAŞTI

Yaz sezonunun son fırsatı sayılabilecek bayram tatili, rezervasyon yoğunluğu nedeniyle turizmcilerin de yüzünü güldürdü. Kuzey Ege'de 9 günlük Kurban Bayramı tatili öncesinde konaklama tesislerindeki doluluk oranı yüzde 100'e yaklaştı.

Tatilcilerden Bayramda 2 Milyar Liralık Gelir Bekleniyor

TATİL ALARMI

Kuzey Ege'nin turizm cennetleri olan Çanakkale'nin Bozcaada ve Gökçeada ilçesinden başlayarak, Edremit Körfezi boyunca Ayvalık'a kadar uzanan sahillerde 9 günlük bayram tatili alarmı verildi. Tatil öncesi konaklama tesisleri tüm hazırlıklarını tamamladı.

FİYATLAR 150 TL İLE 500 TL ARASI DEĞİŞİYOR

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinden Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesine kadar olan 145 kilometrelik sahil şeridinde bulunan tesislerde 30 binin üzerinde, Bozcaada'da 7 bin, Gökçeada'da ise 10 bine yakın yatak kapasitesi yer alıyor. Genel olarak konaklama fiyatlarının ise kişi başı 150 TL ile 500 TL arasında değiştiği belirtildi.

Tatilcilerden Bayramda 2 Milyar Liralık Gelir Bekleniyor
Tatilcilerden Bayramda 2 Milyar Liralık Gelir Bekleniyor

Son Dakika Güncel Tatilcilerden Bayramda 2 Milyar Liralık Gelir Bekleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement