Tatilcilerden Beypazarı'na Yoğun İlgi - Son Dakika
Kültür Sanat

Tatilcilerden Beypazarı'na Yoğun İlgi

Tatilcilerden Beypazarı\'na Yoğun İlgi

Ankara'nın tarihi konakları ve doğal güzellikleriyle ünlü Beypazarı ilçesinde Kurban Bayramı öncesi otel ve pansiyon rezervasyonlarının yüzde 80’lik bölümünün dolduğu bildirildi

10.10.2013 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın tarihi konakları ve doğal güzellikleriyle ünlü Beypazarı ilçesinde Kurban Bayramı öncesi otel ve pansiyon rezervasyonlarının yüzde 80'lik bölümünün dolduğu bildirildi.

Beypazarı Belediye Başkanı Cengiz Özalp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede tarihi konakların yanı sıra, Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait çok sayıda tarihi eserin bulunduğunu, ilçenin dar sokakları ve çeşmeleriyle oldukça ilgi çektiğini söyledi.

Tarihi geçmişi ve doğal güzelliğiyle ziyaretçiler için cazibe merkezi olan ilçeyi yılda yaklaşık 450 bin kişinin ziyaret ettiğini belirten Özalp, büyükşehirlerden sıkılan insanların bayramlarda Beypazarı ilçesini tercih ettiğini, özel günlerde ilçede ciddi yoğunluk yaşandığını belirtti.

Tarihi konakları ve "saray mutfağı" tarzındaki yemekleriyle ilçenin oldukça ilgi çektiğini, gezilecek görülecek birçok mekanın bulunduğunu anlatan Özalp, şöyle devam etti:

"Kurban Bayramı için ilçede bulunan konaklama tesisleri ile pansiyon ve otellerde rezervasyonlar yüzde 80'lere ulaştı. Bunda 9 günlük tatilin etkisi çok büyük. İnsanlar, en azından sessiz, sakin ve doğayla baş başa kalabilecekleri yer ararken, bir de buna 9 günlük Kurban Bayramı tatili eklenince ilçemize ilgi arttı. Beypazarı, sadece konakları ve tarihi mekanlarıyla değil, özellikle bu mevsimde renklerin her tonunun hakim olduğu doğası, doğal yaşamı, insanların köy ürünleriyle buluşabildiği bir yer olması nedeniyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. 9 günlük bayram süresince en az 60 bin turistin gelmesini umuyoruz. Belediye olarak tatilcilerin sorunsuz bir bayram ve tatil geçirebilmeleri için gerekli tedbirleri alıyoruz."

"Güveç, baklava yenecek zaman"

Özalp, ilçede her mevsim günübirlik tatilcileri ağırladıklarını, bunda yemek kültürlerinin de etkili olduğunu bildirdi.

Özellikle Ankara'dan güveç, tarhana çorbası, dolma ve baklava için gelen misafirleri olduğuna dikkati çeken Özalp, şunları kaydetti:

"Bu Kurban Bayramı tatili, halkın gezmesi için bulunmaz bir fırsat. Konak işletmelerimiz ile lokantalarımızda misafirlerimiz, saray mutfağı tarzındaki yemekleri yerken, ardından kaya mağaraları ile ilgi gören İnözü Vadisi'nde de gezi yapmanın keyfini çıkaracaklar. Hıdırlık Tepesi'nde çaylarını yudumlarken, tarihi mekanları kuşbakışı izlemenin de hazzını yaşayacaklar." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Tatilcilerden Beypazarı'na Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement