Tatlının Formülünü Ortağından Bile Saklıyor - Son Dakika
Yerel

Tatlının Formülünü Ortağından Bile Saklıyor

Erhan Erdoğan - Yalova'da, damla sakızlı, çikolatalı, Hindistan cevizli, fıstıklı ve muzlusu üretilen "Yalova Sütlüsü"nün imalatçısı Ömer Koyuncu'nun, tatlının formülünü ortağından bile sakladığı bildirildi.

21.12.2011 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erhan Erdoğan - Yalova'da, damla sakızlı, çikolatalı, Hindistan cevizli, fıstıklı ve muzlusu üretilen "Yalova Sütlüsü"nün imalatçısı Ömer Koyuncu'nun, tatlının formülünü ortağından bile sakladığı bildirildi.

Yalova'daki bir firmanın işletmeci ortağı Bahittin Battal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendileri tarafından 2010 yılında patenti alınan "Yalova Sütlüsü"nün ününün, giderek yayıldığını söyledi.

Yöreye özgü bir tadın bulunması amacıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün teşvikiyle böyle bir tatlıyı ürettiklerini anlatan Battal, şöyle konuştu:

"2 yıl önce Turizm Haftası dolayısıyla 'Yalova' adı altında bir tatlı ürettik. Büyük beğeni topladı. Bu beğeni doğrultusunda biz de 2010'da Türkiye Patent Enstitüsünden bu tatlının patentini aldık. Daha sonra ürünü çeşitlendirdik. Şu anda Yalova Sütlüsü'nün 5 çeşidini yapıyoruz. İlerleyen dönem için yaklaşık 15 çeşide kadar çıkarmayı düşünüyoruz. Daha sonra, 'Yalova Sütlüsü' adı altında bir işletme kurmayı planlıyoruz."

İlk etapta günde 2-3 tepsi olan üretimin 40 tepsiye kadar çıktığını ifade eden Battal, İstanbul, Bursa ve Kocaeli'nden tatlı almak için gelen müşterilerinin bulunduğunu söyledi.

Tatlının büyük ilgi görmesiyle birlikte taklitlerinin de ortaya çıktığını vurgulayan Battal, "Taklidini yapanlar 'Sütlü Nuriye' ismini de kullanıyorlar ama şekli Yalova Sütlüsü. Tadı ne Yalova Sütlüsü'ne ne de Sütlü Nuriye'ye benziyor" dedi.

-Ağızda hamur değil süt tadı bırakıyor-

Tatlının kendine has bir özelliği olduğunu belirten Battal, "Tatlıdaki malzemeleri, organik üretim yapan köylülerden aldık. Tatlı, düşük kalorili. Ağızda hamur değil, süt tadı bırakıyor" diye konuştu.

Damla sakızlı, çikolatalı, Hindistan cevizli, klasik fıstıklı ve muzlusunun üretildiğini dile getiren Battal, işletme ortağı Ömer Koyuncu'nun tatlının formülünü bir sır gibi sakladığını ifade ederek, "Ömer Usta bu ürünü bulan ve ismini veren kişidir. Yapılışını herkesten hatta benden bile saklıyor. Çeşitlendirme konusunda da çok hassas davranıyor. Çeşitlendirmeyi çok dikkatli yapıyor" dedi.

Battal, tatlıya, Yalova'daki birçok firmanın yanı sıra büyük alışveriş merkezlerinden de taleplerin geldiğini anlattı.

Türkiye çapındaki birkaç alışveriş merkezinden tatlının satışı konusunda teklif geldiğini belirten Battal, önceliklerinin, Ar-Ge çalışmalarını tamamlamak olduğunu, daha sonra sağlam adımlarla ülke geneline yayılmayı planladıklarını kaydetti.

- YALOVA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tatlının Formülünü Ortağından Bile Saklıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement