Tatvan'da Kalça Kemiği Ameliyatı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Tatvan'da Kalça Kemiği Ameliyatı Yapıldı

Tatvan\'da Kalça Kemiği Ameliyatı Yapıldı

90 yaşındaki Abdabekir Çağlayan'a Tatvan'da lokal anesteziyle kalça kemiği ameliyatı yapıldı.

30.01.2013 12:48  Güncelleme: 12:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Güroymak İlçesi'nde yaşayan ve iki hafta önce düşerek kalçasını kıran 90 yaşındaki Abdabekir Çağlayan'a Tatvan İlçesi'nde lokal anesteziyle ameliyat edildi. Ameliyatı gerçekleştiren özel hastanenin Ortopedi Uzmanı Dr. Savaş Tunay, "Hastamız, hem kardiyolojik açıdan hem de anestezi bakımından yüksek riskli olması nedeniyle gittiği hastanelerde ameliyat edilememiş. Hastanemizde başarılı bir ameliyat gerçekleştirdik" dedi.

Güroymak'ın Şentepe Mahallesi'nde yaşayan 9 çocuk, 55 torun sahibi 90 yaşındaki Abdabekir Çağlayan, 2 hafta önce evde abdest almaya gittiği sırada yere düşerek sağ kalçasını kırdı. Yaklaşık 2 haftadır yatakta yatan Çağlayan, gittiği hastanelerde, genel vücut düşkünlüğü, ciddi anlamda kalp yetmezliği nedeniyle ameliyat edilemedi.

Bunun üzerine Çağlayan Tatvan'daki Özel Can Hastanesi'ne başvurdu. Ortopedi Uzmanı Dr. Savaş Tunay, riskleri göze alarak lokal anesteziyle kalça kemiği amaliyatı yaptı. Yapılan ameliyatın başarılı geçtiğini belirten Dr. Tunay, narkozsuz kalça kemiği kırığı ameliyatının Türkiye ve dünyanın sayılı ameliyatları arasında olduğunu ve bölgede ise yapılan ilk ameliyat olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Hastamızın genel vücut düşkünlüğü, ciddi anlamda kalp yetmezliği ve hemodinamik bozuklukları gibi birçok hastalığı bulunuyordu. Ameliyat için uygun pozisyonda yoktu. Düşme münasebetiyle sağ kalçasında parçalı kırık oluşan bir vaka ile hastanemize başvurdu. Aynı zamanda yüksek risk grubunda bulunması nedeniyle hem kardiyolojik açıdan, hem de anestezi bakımından yüksek riskli olması nedeniyle gittiği hastanelerde ameliyat edilememiş. Hastanemize başvurmasının ardından zaman kaybetmeden hastamızın genel durumunu değerlendirdik. Hastamızın genel durumu gerçekten çok kötüydü. Son derece ümitsiz, çökmüş bir vaziyeteydi. Biz bu hastamıza önce moral verdik. Ardından da ameliyat ettik. Lokal anestezi yöntemiyle hastanın sağ parçalı kalça kırığına eksenel fiksasyon uyguladık. Ameliyattan sonra hastanın genel durumu düzeldi. Yiyip içmeye başladı. Hastamız 3 haftalık bir periyotla izlenecek ve bu izlenme sonunda eksenel fiksasyon hastamızın kalçasından çıkarılacak." - Bitlis/ Tatvan

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tatvan'da Kalça Kemiği Ameliyatı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement