Tatvan'da Minik Öğrenciler Köylerinin Kitabını Yazdı - Son Dakika
Güncel

Tatvan'da Minik Öğrenciler Köylerinin Kitabını Yazdı

Tatvan\'da Minik Öğrenciler Köylerinin Kitabını Yazdı

Bitlis'in Tatvan İlçesi Kırkbulak Köyü İlkokulu 2'nci sınıf öğrencileri kendi köylerini anlatan; hikaye, resim ve şiirlerden oluşan bir kitap yazdı.

01.04.2016 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Tatvan İlçesi Kırkbulak Köyü İlkokulu 2'nci sınıf öğrencileri kendi köylerini anlatan; hikaye, resim ve şiirlerden oluşan bir kitap yazdı.

Kırkbulak Köyü İlkokulu 2'nci sınıf öğretmeni Eren Tüm, öğrencilerin hayal gücünü ortaya çıkarmak için öğrencilerden kendi köylerini anlatan, hikaye, resim ve şiirler yazmasını istedi. Bir hafta boyunca yapılan çalışma sonrası öğrencilerin köyle ilgili yazdığı hikaye, şiir ve çizdiği resimler kitaplaştırıldı. Öğrencilerin kitap çalışması yaparken çok heyecanlandığını belirten öğretmen Tüm, "Bu kitapta öğrencilerimin yazmış olduğu şiirler, hikayeler ve resimler bulunuyor. Bu kitap bir öğrencinin hayal gücünün sınırlarının nereye ulaşacağını bize gösteriyor. Bu kitaptaki her boya darbesi, yazılan her bir kelime çocukların dünyasını anlamamız açısından bize kolaylık sağlıyor. Çocukların dünyasında kötüye dair hiçbir şey yok. Her zaman iyilik vardır. Bu kitapta çocuklar ormandaki hayvanlarla nasıl arkadaş olduklarını, kitapları ne kadar çok sevdiklerini bize anlatıyorlar. Bu kitap sayesinde öğrencilerin kitaplarla aidiyet duygusunu güçlendirdiler. Aynı zamanda ürettikleri şeyi elle tutulur ve gözle görülür bir şekilde görme fırsatı buldular. Genel olarak bu kitap bizim için çok özel ve anlamlı bir çalışma oldu. Köy çocuklarının böyle bir kitap hazırlaması çok güzel oldu" dedi.

- Bitlis

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tatvan'da Minik Öğrenciler Köylerinin Kitabını Yazdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement