Tavşanlı'da Gli'ye İşçi Alımıyla İlgili Toplantı - Son Dakika
Yerel

Tavşanlı'da Gli'ye İşçi Alımıyla İlgili Toplantı

Tavşanlı İlçesinde, Türkiye Kömür İşletmeleri (tki) Genel Müdürlüğüne Bağlı Garp Linyitleri İşletmesi (gli) Müessesesine İşçi Alınmasıyla İlgili Toplantı Yapıldı

22.01.2011 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tavşanlı ilçesinde, Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürlüğüne bağlı Garp Linyitleri İşletmesi (GLİ) Müessesesine işçi alınmasıyla ilgili toplantı yapıldı.

AK Parti Kütahya Milletvekili Hüsnü Ordu, GLİ Merkez Tesislerindeki toplantıda, işletmenin ekonomik ömrünün uzatılması için yapılan yatırımların istihdama da katkı sağladığını söyledi.

Ömerler Yeraltı Mekanizasyon Tevzi Projesinin sürdüğünü ve proje tamamlanınca 350 bin ton olan üretimin 1 milyon 400 tona çıkacağını bildiren Ordu, bu yıl 190, gelecek yıl 180 olmak üzere toplam 370 kişiye iş imkanı sağlanacağını kaydetti.

Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, ilçenin temel sorunları arasında yer alan işsizliğin çözülmesi için yeni yatırım alanlarının önemli olduğunu ifade ederek, 'Bu konuyu ilin gündemine de taşıdık. Bu istihdam imkanı ile ilgili başta Kütahya Milletvekili Ordu'ya ve emeği geçenlere teşekkür ederim' dedi.

GLİ Müessese Müdürü Paşa Kaya, yapılan yatırımla Tavşanlı ekonomisinin bel kemiği olan işletmenin 2025 yılında bitmesi öngörülen ömrünün 2045 yılına çıktığını anlatarak, şöyle konuştu:

'3 dinamitçi, 3 sağlık memuru, 6 maden teknikeri, 1 makine teknikeri, 1 yük taşıma şoförü, 3 bilgisayar operatörü, 6 metal işleri teknisyeni, 17 motor teknisyeni, 8 elektrik teknisyeni, 142 beden işçisi alımında toprakları istimlak olanlara, tabii afetlerden zarar görenlere öncelik verilecek. Yaş sınırı aranmayacak, başvurular İŞKUR'a yapılacak. Engelli alımı yapılmayacak. Başvuran kişilerin sadece lise ve lise dengi okul mezunu olması gerekiyor. Başvuru süresi 26 Ocakta sona erecek.'

Toplantıya, GLİ Müessese Müdür Yardımcıları Mustafa Çokuslu, Hasan Hüseyin Karaay, Ömer Çatal, AK Parti İlçe Başkanı Nejat Tülek, Maden-İş Sendikası Genel Toplu Sözleşme ve Mevzuat Sekreteri Durmuş Düzgün ve Batı Anadolu Şube Başkanı Yusuf Yaman, İl Genel Meclisi üyeleri, belde belediye başkanları, mahalle ve köy muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

(SK-SDT-NÖZ) - KÜTAHYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tavşanlı'da Gli'ye İşçi Alımıyla İlgili Toplantı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement