Tavşanlı'da Koyunların Telef Olduğu İddiası - Son Dakika
Yerel

Tavşanlı'da Koyunların Telef Olduğu İddiası

Tavşanlı\'da Koyunların Telef Olduğu İddiası

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesi’ne bağlı Karacakaş köyünde, ağıla giden kurtun, 30 koyunu telef ettiği ileri sürüldü.

26.05.2017 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesi'ne bağlı Karacakaş köyünde, ağıla giden kurtun, 30 koyunu telef ettiği ileri sürüldü.

Edinilen bilgiye göre, ormanlık alandan Karacakaş Köyü yakınlarında ormanlık alana inen kurtlar yaz ayında küçükbaş hayvanlarını otlatmak için Tavşanlı ilçesi Ömerbey Mahallesinden Karacakaş köyü yakınlarına giden Ali Sarı ve Hüseyin Sarı'ya ait koyun sürüsünün bulunduğu ağıla girdi.

Hayvancılıkla geçimlerini sağlayan Ali Sarı, yaz ayını geçirmek niyeti ile gittikleri araziden kurtların saldırısı nedeniyle erken döndüklerini ifade ederek yaşadıklarını şöyle anlattı, "Toplam amcaoğlumun ile birlikte 850'ye yakın küçükbaş hayvanımız var. Bizim geçimimiz hayvancılık ve bu salınan kurtlar için bir çare bulunması lazım" dedi.

Hayvancılıkla uğraşan Hüseyin Sarı ise, "30 kadar koyunumu kurtlar kaptı. Tüfekle havaya ateş ettik korutmak için ama hiç korkmuyorlar. Mecbur bizler de dağdan aşağı inerek evimizin bulunduğu Tavşanlı'ya koyunlarımız ile birlikte sığındık. Boynunda tasmaları bulunan bu kurtların da vurulması yasak, o nedenle ne yapacağımızı bilemedik" diyerek yetkilerden yardım istediler. (Tİ - EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tavşanlı'da Koyunların Telef Olduğu İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement