Tavşanlı, Şenlikte Buluştu - Son Dakika
Yerel

Tavşanlı, Şenlikte Buluştu

Tavşanlı, Şenlikte Buluştu

Tavşanlı'nın Köprücek Köyünde "Köprücek Köyü 3.Geleneksel Bahar Şenlikleri" yapıldı.

11.06.2012 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tavşanlı'nın Köprücek Köyünde "Köprücek Köyü 3. Geleneksel Bahar Şenlikleri" yapıldı. Şenliğe, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Demir, Kütahya İl Genel Meclisi Başkan Vekili

Ramazan Aydemir, Belediye Başkanı Mustafa Güler, Saadet Partisi İl Genel Meclis Üyesi Abdullah Kul'un yanı sıra Tavşanlı'dan ve köylerinden çok sayıda vatandaş katıldı.

Köprücek Köyü 3. Geleneksel Bahar Şenlikleri dün gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program çeşitli yarışma ve hediye çekilişleri işe devam etti. Halk Ozanı Haşimi Aslıhak ve Halk Ozanı Mehmet Ali Eröksüz'ün atışmalarının ardından Efe Yaren Ekibi'nin gösterisi büyük beğeni topladı. Şenlikte daha sonra Türk Halk Müziği, Fantezi Müzik, Pop Müzik konseri verildi. Şenlik Komedi Dans üçlüsü gösterisi ve TRT İzmir sanatçısı Emine Akmeşe'nin konseri ile devam etti. Şenliğe, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Demir,Kütahya İl Genel Meclisi Başkan Vekili

Ramazan Aydemir,Belediye Başkanı Mustafa Güler, Saadet Partisi İl Genel Meclis Üyesi Abdullah Kul'un yanı sıra Tavşanlı'dan ve köylerinden çok sayıda vatandaş katıldı.

Şenliğin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Mustafa Güler, "Köprücek köyümüzde güreş etkinlikleri olarak başlayan; ama sonraki dönem içerisinde bahar şenliğine dönüşen etkinlik nedeniyle Tavşanlı'nın çok farklı kesimlerinden teşrif eden insanlara ve misafirlerimize hoş geldiniz diyorum. Kültürümüzün bir gereği diye kabul ediyoruz. Muhtarımızı da takdir etmekle birlikte birazda eleştirme düşüncesi içerisindeyim. Çok sanatçı getirmiş.Burası Köprücek, Şapcı, Ayvalı, Merkez Yeniköy, Dutlar üçgeninde yer alan ve coğrafi açıdan zengin bir yer. Vatandaşlardan ricam. Burayı terk ederken bulunduğunuz alanı temizleyerek temiz bırakarak gidin. Şenliğin hayırlara vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.

AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Demir ise, " burada baharın gelmesi adına yapılan güzel şenlik için muhtarımıza teşekkür etmek istiyorum. Azimle çalışarak bahar şenliklerinin üçüncüsünü gerçekleştiriyor. Bu şenliklerin yirmi üçüncüsü, elli üçüncüsü de olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Kütahya İl Genel Meclisi Başkan Vekili

Ramazan Aydemir'de, " yıllar önce bizler bu şenlikleri genelde ilçelerde, Harmancık panayırında, Keles Kocayayla Şenliği'nde, Orhaneli'nde,Kütahya Fuarında görürdük. Artık bugün köylerimizde şenlik yapıyoruz, eğleniyoruz.

Belediye Başkanımız çok sanatçı getirdiği için beni sıkıntıya sokabilir dedi. Madem Köprücek Köyü Muhtarımız bu kadar sanatçı getiriyor, biz de bu sene kendisinden Sezan Aksu'yu talep ediyoruz.

Ben Köprücek köyü muhtarımızı yalnız bırakmayan, diğer köy muhtarlarımıza da hoş geldiniz diyorum. Köprücek Köyü muhtarımız halkına güvendiği için bu işi yapıyor. Eğer halkına güvenmeseydi bu işi tek başına yapamazdı. Ben bu nedenle Köprücek köyü halkına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Şenlikte konuşan Köprücek Köyü Veli Açar, "ilk şenliğimizi 2010 yılında yaptık. 2011'de ise hava muhalefeti nedeniyle yapamadık. 2012'de tekrar bir organizasyon yaptık. Bu şenlikten halkımız, çevremiz, komşularımız memnun kaldı. Bizde bu durumdan büyük mutluluk duyduk. Katılan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

11.06.2012 13: 01: 07

TSI

NNNN - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tavşanlı, Şenlikte Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement