Tayland'a Gitmek İçin 10 Mükemmel Sebep - Son Dakika
Komik - İlginç

Tayland'a Gitmek İçin 10 Mükemmel Sebep

Tayland\'a Gitmek İçin 10 Mükemmel Sebep

Mavinin ve yeşilin muhteşem uyumunu görebileceğiniz doğa... Daha önce hiç tatmadığınız birbirinden lezzetli yiyecekler.

17.10.2018 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mavinin ve yeşilin muhteşem uyumunu görebileceğiniz doğa… Daha önce hiç tatmadığınız birbirinden lezzetli yiyecekler… Keşfedilecek benzersiz ve yepyeni bir kültür… Güler yüzlü ve sıcakkanlı insanlar… Eğer bunlar ilginizi çektiyse, Tayland sızı çağırıyor demektir! Bir sonraki tatilinizi planlamadan önce, Tayland'a gezi imkanlarını mutlaka değerlendirin. İşte, Tayland'a gitmek için 10 mükemmel sebep!

1. Doğayla Başbaşa: Mavi ve Yeşil Tayland

Tayland, dünyanın en güzel plajlarının olduğu ülkelerden bir tanesi… Bembeyaz kumlar, turkuaz sular, geniş yapraklı palmiye ağaçları, dağlar boyunca uzayıp giden ormanlar… Tayland, deniz-kum-güneş üçgeninde tatil yapmayı sevenler için ideal bir varış noktası! Bu sahillerde dilediğiniz gibi denize girebilir, güneşin tadını çıkarabilir, beyaz kumlarda uzun yürüyüşlere çıkabilirsiniz. Bu doğal güzellikler ve huzurlu doğa, hem çiftler için basmasa kaçamaklar ya da balayı organizasyonları; hem de aile tatilleri için idealdir.

2. Her Daim Sıcacık: Muson İklimi

Tayland'a gezi programı yaparken, en önemli nokta ne zaman gideceğinizi bilmek. Bu ülke iklim itibariyle sürekli belirli bir sıcaklığın üzerinde seyretse de, yağmur can sıkıcı olabilir.

Muson ilkiminin etkisi altındaki bu güzel ülkede, temel olarak üç mevsim yaşanmaktadır. Soğuk ve kuru mevsim, Kasım sonundan Şubat ayına kadar devam eder. Bu sürede hava sıcaklığı en düşün 15 en yüksek ise 28 derecedir. Yani bu mevsimde gittiğinizde de yine de ülkemizdeki kadar soğuk bir hava ile karşılaşmayacaksınız. Ancak havanın tamamen güzel olduğu bir dönemde gitmek isterseniz sıcak ve kuru mevsim en ideali olacaktır. Mart'tan Mayıs'a kadar süren bu mevsimde, sıcaklık genelde 30 derece civarında seyreder.

Tayland'a gezi düzenlemek için en kötü mevsim ise Mayıs'tan Ekim'e kadar süren yağışlı mevsimdir. Bu sürede sıcaklık yine 30 derece civarındadır. Ancak yağışlar artık yavaştan başlamıştır. Mayıs'tan Kasım'a kadar süren bu dönemde, Tayland nemlidir.

3. Bilge Filin Peşinde: Tayland'ın Doğal Hayatı

Tayland, dünyanın en bilge hayvanalarından fillerin evi. Filler ülkede o kadar önemli bir yer tutuyor ki, Tayland'ın sembolü bile fil. Tarih kitaplarına göre, 1850 yılında Tayland'da 100 binden fazla fil yaşıyordu. Fildişi ticareti ve fil eti tüketimi için yapılan kontrolsüz avlanma ile bu fillerin sayısı 2 bine düştü. Şu anda pek çok uluslararası kuruluş, gönüllülerin de desteği ile Tayland'da fillerin kurtarılması için çalışmalar yapıyor.

Tayland'a düzenleyeceğiniz geziye, fillerle vakit geçirmeyi de ekleyebilirsiniz. Kalacağınız bölgeye yakın bir fil barınağı bulmaya çalışın. Böylede fillerle vakit geçirirken onların zarar görmediğinden emin olabilirsiniz.

4. Kuş Sesleri Tayland'a Yayılır: Müziğiniz Doğadan!

Filler dışında Tayland pek çok egzotik kedi türüne de ev sahipliği yapıyor. Leopar kedisi ve Asya altın kedisi bunlara iki örnek. Tayland ayrıca barındırdığı kuş çeşitlili ile de on plana çıkan bir ülke. Ülkede 45 tanesi nesli tükenmekte olan toplam bin adet kuş türü bulunmakta. Bu kuşların muhteşem şarkıları, Tayland'da uyandığınız sabahlara eşlik edecek. Özellikle fotoğraf çekmeyi sevenler için Tayland müthiş kuş fotoğraflarının yakalanabileceği doğal bir stüdyo ortamı sağlar.

5. Gönüllüler Aranıyor: Tatilinizi Daha Anlamlı Kılın

Eğer Tayland'a karşı ilginiz, basit bir turistik gezinin ötesine geçiyorsa, oraya taşınmaya ne dersiniz? En azından bir süre için… Tayland'da gönüllülük yapabileceğiniz pek çok farklı program bulunmaktadır. Bu programlar sayesinde ülkede daha uzun süre kalabilir, kültürü ve yaşam tarzını daha yakından tanıyabilir, yerel halk gibi yaşayarak ülkeyi tam anlamıyla deneyimleyebilirsiniz.

  • Tayland'daki hayvan koruma barınakları, dünyanın pek çok yerinden gönüllüler kabul etmektedir. Burada hayvanlarla vakit geçiren gönüllüler, onların sağlıkları ve bakımları ile ilgilenmektedir. Bu sayede hem bu hayvanlar hakkında daha çok şey öğrenebilir hem de Tayland'da uzun bir tatil yapabilirsiniz.
  • Eğer İngilizce'nize güveniyorsanız, Tayland'da İngilizce öğretilen programlarda gönüllü öğretmen olabilirsiniz.
  • Tay halkına yardım eden sağlık, eğitim ya da barınma gibi birbirinden farklı programlarda, kendi yetenekleriniz doğrultusunda gönüllülük programlarına bakabilirsiniz.
  • 6. Bir Tabak Lezzet: Tayland Mutfağı

    Tay mutfağı dünyaca tanınan ve sevilen Asya mutfaklarındandır. Eğer Tayland'a gezi düzenlediyseniz, Tayların lezzetli yemeklerinin de tadına bakmalısınız. Bu noktada yeni deneyimlere açık olmak, farklı tatlar yemek için heyecanlanmak esas nokta…

    Tayland yemekleri, güçlü aromatik bileşenler ve baharatlı yan yemekler ile karakterize edilir. Karmaşıklık, detaylara dikkat, doku, renk, tat ve iyi niyetli lezzetlerin yanı sıra şifalı yararlara sahip maddelerin kullanımı, Tayland mutfağının temel karakteristiklerini oluşturmaktadır.

    Tayland'a gezi düzenlemeniz durumunda mutlaka denemeniz gereken yiyeceklere göz atalım!

    • Tom Yam Goong Çorbası: Hafif acı, biraz da eksi… Limon otu, balık sosu, lim yaprakları, acı baharatlar ve yöreye özgü bitkiler bu lezzetli çorbanın temel ürünlerini oluşturuyor.
    • Pad Thai: Pirinç eriştesi, Tayland mutfağının temel taşlarından bir tanesi… Pad thai isimli yemekte de bu ürün bolca kullanılıyor. Üzerine eklenen malzemeler arasında ise tofu, yer fıstığı, deniz ürünleri ve acı biber gibi lezzetler var.
    • Som Tam: Yeşil Papaya Salatası olarak Türkçe'ye çevirebileceğimiz bu lezzetli yemek, papaya meyvesi ile yapılan en güzel yiyeceklerden biri.
    • 7. Benzersiz Bir Yaşam Tarzı: Tayland Kültürü

      Günümüzde Tayland'ı dünyanın en sevilen seyahat noktalarından biri yapan özellik, hiç şüphesiz benzersiz kültürüdür. Asya kıtasındaki pek çok ülke, Tayland'ın kültürünü etkilemiştir. Hindistan, Çin ve öteki Uzak Doğu ülkelerinin etkileri Tayland'da görülebilir. Bunların yanısıra dini inanış olarak takip edilen Budizm ve Animizm de Tayland'ın kültüründe önemli yer tutmaktadır. Ayrıca batılılaşmanın etkisi ile batı kültürlerinin de Tayland üzerinde etkisi vardır.

      8. Danslı Bir Tiyatro: Khon

      Tayland'ın geleneksel dansı olan Khon, bu ülkeye gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken bir kültürel değerdir. Özel kostümlerle ve silahlarla gerçekleştirilen bu dans, özüne sadık kalınarak bu gün de gerçekleştirilmektedir. Bu dans sadece basit müzikal hareketlerden oluşmaz. Aynı zamanda bir kurgusu ve hikayesi vardır. Her bir dansçı geleneksel karakterlerden birinin rolüne bürünür ve onun davranışlarını dans ile aktarır. Bu dans, Tayland'da mutlaka görülmesi gereken bir gösteridir.

      9. Melodiye Kulak Ver: Wong Khrueang Sai

      Tayland kültürünün en önemli unsurlarından biri de müziktir. Yaylı çağılardan oluşan Wong Khrueang Sai isimli minik orkestralar, bu benzersiz müziği çalarlar. Tipik bir khrueang sai topluluğu, bir yüksek ve bir düşük jakelli denilen üç telli bir zil, khlui denilen dikey bir kanal flütü, el davulları ve çeşitli ziller içerir. Tipik bir khrueang sai topluluğu, bir yüksek ve bir düşük (iki testere ve testere u), jakelli denilen üç telli bir zil, khlui denilen dikey bir kanal flütü, el davulları ve çeşitli ziller içerir. Tipik bir khrueang sai topluluğu, bir yüksek ve bir düşük (iki testere ve testere u), jakelli denilen üç telli bir zil, khlui denilen dikey bir kanal flütü, el davulları ve çeşitli ziller içerir. Oldukça mistik bir melodiye sahiptirler. Tayland'a gitmişken bu müziği de mutlaka dinleyin.

      10. Başkent'te Bir Gün: Bangkok Gezisi

      TaylandIn başkenti ve en kalabalık kenti olan Bangkok, bu ülkeye gidenlerin ziyaret ettiği bir numaralı noktalardan bir tanesidir. Bangkok ayrıca, gelmişken Tayland'ı yakından tanımak isteyenler için de pek çok gezilip görülecek yeri barındırır.

      • Büyük Saray: Başkentin kalbindeki Büyük Saray, görülmeye değer ilk noktalardan bir tanesi… Resmi olarak 1782 yılından beri, Tayland'ın yöneticisi olan Siyam Krallığı'na ev sahipliği yapmaktadır.
      • Golden Buddha: Tamamen altından yapılmış bir Buda görmek ister miydiniz? Dünyada bir benzeri daha bulunmayan bu eşsiz buda heykeli, savaş sonrasında tamamen bir tesadüf eseri keşfedilmiştir. Çünkü savaştan önce yağmalanmadan korunması için siva ile kaplanmıştır.
      • Wat Phra Kaew: Günde 40 bin kişinin ziyaret ettiği bir yer düşünün… Dünyanın en popüler tapınaklarından bir tanesi de Wat Phra Kaew'dir. Kapısında biraz yoğunluk olabilir ama kesinlikle görülmeye eğer.
      • Khaosan Sokağı: Yerel halk nasıl takılıyor merak ediyorsanız, Khaosan Sokağı tam size göre. Hem alışveriş yapabilir, hem birinizi yudumlayabilir hem de gece hayatının tadını çıkartabilirsiniz.
      • Tapınak girişlerinde uygulanan çeşitli kıyafet yönetmelikleri olduğunu hatırlatalım. Uygun giysiler olmadan tapınaklara girmek pek de mümkün değil. Kadınların yanlarında uzun bir eteklik bulundurması ve gerektiğinde bunu giymesi önerilir.

Kaynak: Emoji.com.tr

Son Dakika Komik - İlginç Tayland'a Gitmek İçin 10 Mükemmel Sebep - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement