Tayland Boksu Ayvalık Zafer Kupası - Son Dakika
Yerel

Tayland Boksu Ayvalık Zafer Kupası

Ayvalık ilçesinde ilk kez düzenlenen Tayland Boksu Ayvalık Zafer Kupası'na Türkiye'nin tanınmış sporcuları katıldı.

10.08.2014 12:57  Güncelleme: 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ayvalıklı sporcu Zafer Manda'nın Açık Hava Tiyatrosunda düzenlediği organizasyonda sporcular, minikler, genç bayanlar, genç erkekler ve büyük erkekler kategorilerinde mücadele etti.

Düzce, Sakarya, Manisa, Bursa, Balıkesir ve Ayvalık'tan sporcuların katıldığı etkinlikte, son derece heyecanlı ve çekişmeli geçen karşılaşmaların ardından genç bayanlar 46 kiloda, Manisa'dan katılan Sibel İlgin, 54 kiloda ise Gamze Gül birinci oldu.

Genç erkekler 51 kiloda Savaş Cömert, 60 kiloda İsmet Barış, 64 kiloda Osman Alptekin, 67 kiloda Murat Özen ve 71 kiloda Onur Ayrım birinciliği elde etti.

Büyük erkekler 54 kiloda Yasin Turunç, 60 kiloda Hüseyin Aygün, 57 kiloda Aykut Uzunbay, 64 kiloda Ahmet Oğuzhan Şahintepe, 71 kiloda Hikmet Yalvaç, 75 kiloda Caner Sütlü, 81 kiloda Hızır Küçük, 91 kiloda Tahsin Doşman birinci oldu.

Tayland Boksu (Muay Thai) Federasyonu Balıkesir İl Temsilcisi Gürcan Demirsıkan, Ayvalık'ta düzenlenen şampiyonanın Balıkesir'de ilk kez gerçekleştiğini vurgulayarak, "Çok şükür herhangi bir sakatlık olmadan organizasyonu tamamladık ve sporcularımızı ödüllendirdik. Amacımız Balıkesir'i tüm ilçeleriyle, bu spor dalında sesini duyurmak, gençlerimize sevdirerek, onların kötü alışkanlıklardan uzak kalmasını sağlayabilmek" dedi.

Tayland boksu organizasyonunu ilk kez Ayvalıklılarla buluşturmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Manda ise "Ümit ettiğim gibi bir katılım olmadı. Çok güzel olmasını istiyordum. Fakat umduğum gibi olmadı. Yine de bugüne kadar hiç kimsenin başaramadığı bir organizasyonu doğup, büyüdüğüm memlekette gerçekleştirdim. Bir Ayvalıklı olarak böylesi bir organizasyonu ilçemde düzenlediğim için mutluyum, gururluyum" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tayland Boksu Ayvalık Zafer Kupası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ismail gül : gamze benim kızım dünya şampiyonu olacak allahın izniyle çünkü gamzenin yapısı kuvvetli kikboks boks atletizm ve maytay yapmakta olup tam bir sporcudur 0 0 Yanıtla

Advertisement