Tayland'da Lazerle Cinsel Organ Beyazlatma Modası Başladı - Son Dakika
Dünya
BBC

Tayland'da Lazerle Cinsel Organ Beyazlatma Modası Başladı

Tayland\'da Lazerle Cinsel Organ Beyazlatma Modası Başladı

Tayland'da son günlerde başlayan ilginç bir moda sonrası, güzellik endüstrisinin "artık çok ileri gittiği" yönündeki eleştiriler arttı.

05.01.2018 13:01  Güncelleme: 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Deri beyazlatma, koyu derinin sıklıkla güneş ışığı altında çalışmayla, dolayısıyla da yoksullukla ilişkilendirildiği Asya ülkelerinde yeni bir şey değil.

"KENDİME DAHA FAZLA GÜVENMEK İSTEDİM"

Bir klinik cinsel organ beyazlatma işlemini çektiği videoyu internette paylaşınca viral oldu. İşlemi yaptıran bir kişi BBC Tayland Servisine yaptığı açıklamada "Mayo giyerken kendime fazla güvenmek istedim" dedi. 30 yaşındaki hasta, ilk seansının iki ay önce yapıldığını ve renkte kesin bir değişim gözlemlediğini söyledi.

"ÖNCESİ-SONRASI PAYLAŞILDI

Tedaviyi yapan kliniğin Facebook'a koyduğu ve iki günde 19 binden fazla kez paylaşılan videoda, derideki melanini yıkmak için lazer kullanıldığı anlatılıyor. Videoda tedavinin yapıldığı odadan, tedavi öncesinden ve sonrasından fotoğraflar yer alıyor.

Erkek cinsel organı beyazlatma tedavisini yapan Lelux Hastanesinin Pazarlama Müdürü Popol Tansakul, vajina beyazlatma hizmetini de 4 ay önce başlattıklarını belirtti.

2 BİN 500 LİRA

Popol Tansakul, "Erkek hastalar da beyazlatmayı da sormaya başladı. Bir ay sonra bunu da yapmaya başladık" dedi. Tansakul 5 seansta yapılan tedavinin ücretinin ise 650 ABD Doları (yaklaşık 2 bin 500 TL) olduğunu söyledi.

ÇEVRE ÜLKELERDEN GELİYORLAR

Tansakul, klinik cinse organ beyatlatma işlemi için erkek ve kadın toplam ayda 25 ila 30 hastanın geldiğini söylüyor. Bazı hastalarının ise Myanmar, Kamboçya ve Hong Kong gibi çevre ülkelerden geldiğini ifade ediyorlar.

Popol, "İşlem, cinsel organlarına çok iyi bakan eşcinsel erkekler ve travestiler arasında popüler. Her yanları iyi gözüksün istiyorlar" dedi.

SAĞLIK BAKANLIĞI UYARDI

Tayland Halk Sağlığı Bakanlığı ise, penis beyazlatmaya gösterilen bu ani ilgi üzerine harekete geçti. Bakanlık, ağrı, enfeksiyon, yara izi ve hatta üreme sistemi ve cinsel hayat üzerindeki olası yan etkiler konusunda bir uyarı yayımladı. Uyarıda "Lazerle cinselorgan beyazlatmak gereksiz bir işlem, para israfı ve yararından çok zararı olabilecek bir şey" denildi.

Deri beyazlatmak son yıllarda Güneydoğu Asya ülkelerinde çok ilgi gören bir işlem. Lelux Hastanesi hastalarının yüzde 50'sinden fazlasının bu tedaviler için kendilerine geldiğini söylüyor. Bunun nedeninin büyük ölçüde, açık renk bir deriye sahip olmanın tarlalarda çalışmamış olmak, dolayısıyla işçi sınıfına mensup olmamak gibi görüldüğü geleneksel anlayışın bir sonucu olduğu söyleniyor.

Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Tayland'da Lazerle Cinsel Organ Beyazlatma Modası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • zomar: tam chp kafası 18 19 Yanıtla Chp li : Yanlış yazmışsin zomar değil çomar olacaktı 9 8
  • Selin: Ay bende beyazlatsammi ki 10 6 Yanıtla aa: olurr 4 2
  • Şükufe: Çamaşır suyuna bastırın parlak beyaz tam hijyen 12 0 Yanıtla
  • SİVASLI: Bayanlar ben beyazlatırım sizi ha ha ha 1 10 Yanıtla
  • Fenasi : Önceden tarlada çıplak mı çalışıyorlarmış ki? 9 1 Yanıtla
  • Komik: Bayanlarda bu konuda ilgili heralde 3 5 Yanıtla
  • Kemancı: Enteresan 5 1 Yanıtla
  • cazzz: aldım billeti gidiyom bekle beni tayland 3 0 Yanıtla
BBC

Advertisement