Tayland'da muhalif parti anayasal monarşiyi devirme suçlamasından aklandı - Son Dakika
Güncel

Tayland'da muhalif parti anayasal monarşiyi devirme suçlamasından aklandı

Tayland\'da muhalif parti anayasal monarşiyi devirme suçlamasından aklandı

Tayland'da Anayasa Mahkemesi, ülkedeki anayasal monarşiyi devirmek arayışında olduğu öne sürülen muhalefetteki Gelecek İleri Partisinin yasaları ihlal etmediğine karar verdi.

21.01.2020 10:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tayland'da Anayasa Mahkemesi, ülkedeki anayasal monarşiyi devirmek arayışında olduğu öne sürülen muhalefetteki Gelecek İleri Partisinin yasaları ihlal etmediğine karar verdi.

Parti yetkililerinin Tay geleneklerine yönelik eleştirileri ve Partinin logosundaki ters üçgenin İlluminati tarikatının sembolüne benzediği yönündeki iddialarla ilgili şikayeti ele alan Anayasa Mahkemesi, Gelecek İleri Partisinin suç işleme niyeti göstermediği ve şikayetin yasal prosedüre göre yapılmadığına hükmetti.

Mahkeme, Partinin yönetmeliklerini anayasada belirtildiği gibi siyasi partilerin anayasal monarşiye karşı olmaması gerektiğine uygun olarak gözden geçirmesine karar verdi.

Avukat Natthaporn Toprayoon, geçen yıl Gelecek İleri Partisinin yetkililerinin Tay geleneklerine yönelik eleştirel ifadeleri ve Partinin logosundaki ters üçgenin İlluminati tarikatının sembolüne benzediği yönündeki iddialarla Anayasa Mahkemesine başvuruda bulunmuştu.

Anayasa Mahkemesi, 24 Mart genel seçimlerde en çok oy alan 3. parti Gelecek İleri'nin Genel Başkanı Thanathorn Juangroongruangkit'in, seçim kampanyası döneminde medya şirketi V-Luck'ta hissesi olduğu gerekçesiyle seçim yasalarını ihlal ettiğine 20 Kasım'da karar vermişti. Mahkeme bu ihlal kapsamında Thanathorn'un milletvekilliğinin düşürülmesine hükmetmişti. Parti hakkındaki seçim yasalarını ihlal etme suçuyla ilgili fesih tehdidi ise sürüyor.

Cunta muhalifi Thanathorn, 2014'teki darbe sonrası yapılan ilk seçimlerde, genç seçmenden aldığı destekle dikkatleri çekmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tayland'da muhalif parti anayasal monarşiyi devirme suçlamasından aklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı
    07:38 Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı

    31 Mart seçimleri sonrasında akaryakıt fiyatlarının artarak 3 haneli rakamlara çıkacağı iddiasıyla dağıtım şirketlerinin yeni tabela talebinde bulunduğu haberleri yalanlandı. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, akaryakıt dağıtım şirketlerinin böyle bir talepte bulunmadığı belirtildi. Kamuoyunu manipüle etmek amacıyla üretilen dezenformasyonlara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement