Tayland'da, ülkeye yasa dışı yollarla giren Myanmarlıların yaşadığı iddia edilen binalara baskın - Son Dakika
Güncel

Tayland'da, ülkeye yasa dışı yollarla giren Myanmarlıların yaşadığı iddia edilen binalara baskın

Tayland\'da, ülkeye yasa dışı yollarla giren Myanmarlıların yaşadığı iddia edilen binalara baskın

Tayland'da, ülkeye yasa dışı yollarla giren Myanmarlıların yaşadığı iddia edilen birçok binaya baskın yapan polis, 83 Myanmarlı düzensiz göçmeni gözaltına aldı.

24.03.2023 16:21  Güncelleme: 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tayland'da, ülkeye yasa dışı yollarla giren Myanmarlıların yaşadığı iddia edilen birçok binaya baskın yapan polis, 83 Myanmarlı düzensiz göçmeni gözaltına aldı.

Bangkok Post'un haberinde, polisin Myanmar'a komşu olan Tak vilayetindeki Mae Sot bölgesinde bulunan yaklaşık 40 binaya baskın yaptığı belirtildi.

Baskının, aralarında Halk Savunma Güçleri PDF'nin de olduğu Myanmar'daki askeri rejim karşıtı grupların, bu binaları sığınak olarak kullandığına dair ihbarların ardından yapıldığı ileri sürüldü.

Polislerin baskında, mermi, üniforma ve dron gibi askeri teçhizatın yanı sıra birçok tıbbi malzeme de ele geçirdiği ifade edildi.

Baskında aralarında çocukların da bulunduğu 200'den fazla Myanmarlının binalarda yaşadığı, birçoğunun baskın sırasında kaçtığı açıklandı.

Polisin, aralarında çocukların da bulunduğu 83 düzensiz göçmeni sorgulanmak üzere gözaltına aldığı kaydedildi.

Tayland polisi, ülkedeki Myanmarlıların bazı uluslararası organizasyonlardan yardım aldığını iddia etti.

Myanmar'da 2020'deki darbenin ardından askeri yönetimi meşru kabul etmeyen Suu Çii yanlısı siyasetçiler önce Ulusal Birlik Hükümeti (NUG) adıyla kendi "sivil hükümetlerini" kurmuş, daha sonra cunta karşıtı silahlı gruplarla işbirliği yaparak "Halk Savunma Güçleri (PDF)" adıyla çoğunluğu protestoculardan oluşan "alternatif Myanmar ordusunun" temellerini atmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tayland'da, ülkeye yasa dışı yollarla giren Myanmarlıların yaşadığı iddia edilen binalara baskın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement