Tayland'ın başkenti Bangkok'ta Kovid-19 tedbirleri sıkılaştırılıyor - Son Dakika
Güncel

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta Kovid-19 tedbirleri sıkılaştırılıyor

Tayland\'ın başkenti Bangkok\'ta Kovid-19 tedbirleri sıkılaştırılıyor

Tayland'da yetkililer, son dönemde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kaynaklı yeni vaka ve günlük can kaybı sayısının artması nedeniyle başkent Bangkok'ta tedbirleri sıkılaştırma kararı aldı.

19.07.2021 20:51  Güncelleme: 20:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tayland'da yetkililer, son dönemde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kaynaklı yeni vaka ve günlük can kaybı sayısının artması nedeniyle başkent Bangkok'ta tedbirleri sıkılaştırma kararı aldı.

Bangkok'taki yetkililer, bir dizi kuruluşun, yeni Kovid-19 tedbirleri kapsamında salı gününden itibaren iki hafta boyunca veya bir sonraki emre kadar tamamen kapatılması talimatını verdi.

Kapatılması talimatı verilen mekanlar arasında müzeler, sinemalar, eğlence parkları, spor salonları ve yüzme havuzları bulunuyor.

Yeni tedbirler kapsamında güzellik salonları ve berberler çalışabilecek ancak müşteri sayılarını sınırlandırmaları gerekecek, halka açık parklar da 20.00'ye kadar açık kalabilecek.

Son 24 saatte 11 bin 784 vaka

Restoranlar, 28 Haziran'dan bu yana sadece paket servisiyle sınırlandırılmıştı.

Uygulanan tedbirleri ihlal edenler, 1 yıla kadar hapis ve 100 bin baht (3 bin 44 dolar) cezaya çarptırılabilir.

Tayland Kovid-19 Durum İdare Merkezinden yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte 11 bin 784 vaka kaydedildi.

Son 24 saatte 81 kişinin hayatını kaybettiği Tayland'da toplam can kaybı sayısı 3 bin 422'ye, vaka sayısı 415 bin 170'e yükseldi.

Tayland Sivil Havacılık İdaresi (CAAT), dün Tayland hükümetince Bangkok'tan "yüksek riskli" olarak sınıflandırılan diğer illere gidiş-dönüş uçuşların 21 Temmuz'dan itibaren askıya alınacağını duyurmuştu. Diğer iç hat uçuşların da yalnızca yüzde 50 kapasiteyle yapılabileceği kaydedilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tayland'ın başkenti Bangkok'ta Kovid-19 tedbirleri sıkılaştırılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Elbise dolabından hırsız çıktı
    20:34 Elbise dolabından hırsız çıktı

    Aydın'ın Nazilli ilçesinde hakkında 5 yıl hapis cezası bulunan bir şahıs, jandarmanın aramasında elbise dolabının içindeki gizli bölmeden çıktı. İkamette yapılan detaylı inceleme sonucunda elbise dolabının gizli bölmesi tespit edildi ve şahıs burada yakalandı. Tutuklanan şahıs cezaevine gönderildi.

  • Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinliklerinde baba-kız müzik dinletisi
    20:33 Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinliklerinde baba-kız müzik dinletisi

    Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Mardin'in Nusaybin ilçesinden gelen Ferhat Badur ve kızı Yağmur tarafından keman ve klarnet dinletisi sunuldu. Etkinliğe Vali Yardımcısı İlyas Öztürk, Çınar Kaymakamı Muhammed Fatih Günlü ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Sebahattin Genç de katıldı. Baba Badur, kızıyla aynı sahneyi paylaşmanın gururunu yaşadığını belirtirken, kızı Yağmur ise hem konservatuvara hazırlandığını hem de keman eğitimi verdiğini söyledi.


Advertisement