Tayvan Heyetinden ATO'ya Ziyaret - Son Dakika
Ekonomi

Tayvan Heyetinden ATO'ya Ziyaret

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanvekili Mehmet Aypek, "Üyelerimizin dış pazarlardaki rekabet gücünü ve ihracat kapasitelerini artırmak için Tayvan ile ticari ilişkilerimizi geliştirmeyi arzuluyoruz.

02.09.2016 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanvekili Mehmet Aypek, "Üyelerimizin dış pazarlardaki rekabet gücünü ve ihracat kapasitelerini artırmak için Tayvan ile ticari ilişkilerimizi geliştirmeyi arzuluyoruz." ifadesini kullandı.

ATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Tayvan Ekonomi Bakanlığına bağlı Tayvan Dış Ticaret Girişimi Bürosunun (BOFT) Dış Ticareti Geliştirme Kurulu (TAITRA) yetkilileri ATO'yu ziyaret etti.

Heyeti ağırlayan ATO Başkanvekili Mehmet Aypek, Tayvanlı iş adamlarıyla iş birliğine hazır olduklarını belirterek, "Üyelerimizin dış pazarlardaki rekabet gücünü ve ihracat kapasitelerini artırmak için Tayvan ile ticari ilişkilerimizi geliştirmeyi arzuluyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

TAITRA Başkanı ve Üst Yöneticisi Win-Jung Huang da Tayvan'ın artık yüksek teknoloji ürünü akıllı makinelere yatırım yaptığını bildirdi. Win-Jung Huang, "Bu faaliyetlerimizi Ankara'da da tanıtmak istiyoruz. Tayvanlı şirketleri ATO aracılığıyla Türk şirketleriyle tanıştırmak istiyoruz. TAITRA olarak biz de Ankara Ticaret Odası gibi ülkeler arasında bir köprü görevi görüyoruz." ifadesini kullandı.

BOFT Genel Müdürü Hsiu-Ying Yang ise TAITRA ile ATO arasında mutabakat anlaşması olduğunu, bu anlaşmadan yola çıkarak iki ülke arasındaki ilişkileri özellikle makine sektöründe geliştirmek istediklerini belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Tayvan Heyetinden ATO'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement