TBB Başkanı Feyzioğlu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

TBB Başkanı Feyzioğlu Açıklaması

TBB Başkanı Feyzioğlu Açıklaması

"Hepimizin tüm söylemlerimizde son derece dikkatli olmamız, hiçbir şekilde şiddeti özendirmememiz lazım"

19.09.2013 19:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "Hepimizin tüm söylemlerimizde son derece dikkatli olmamız, hiçbir şekilde şiddeti özendirmememiz lazım" dedi.

Bir konferansa katılmak üzere Eskişehir'e gelen ve Eskişehir Barosu Başkanı Rıza Öztekin'i ziyaret eden Feyzioğlu, Türkiye'nin birileri tarafından sorumsuzca ve bilinçsizce kutuplara ayrıldığını savunarak, ihtiyaç olan şeyin kutuplara ayrılmak değil, birleşmek olduğunu vurguladı.

Feyzioğlu, mahkemelerin duvarlarında "Adalet mülkün temelidir" yazısının bulunduğunu hatırlatarak, "Adalet mülkün temelidir' demek 'adalet ülkenin temelidir' demektir. Koltuklarımızı, makamlarımızı, mevkilerimizi, evlatlarımızı, yatırımlarımızı, varımızı yoğumuzu, iş yerlerimizi dayadığımız zemin vatandır. O vatan eğer çatlarsa hiçbirimizin yaşama şansı, varlığını devam ettirme imkanı kalmaz" diye konuştu.

TBB'nin görevinin insan haklarını, hukukun üstünlüğünü ve demokrasiyi korumak olduğunu anlatan Feyzioğlu, şöyle konuştu:

"Hepimizin tüm söylemlerimizde son derece dikkatli olmamız, hiçbir şekilde şiddeti özendirmememiz lazım. Toplumumuzu yüzdelere bölmeyi, mezhebine, dini inancına, etnik kökenine, diline, cinsiyetine göre, farklı muameleye tabi tutmayı, sadece bir kısmını sahiplenip bütününü kucaklamayı reddetmeyi, biz kabul etmiyoruz. Bu çerçevede biz savunma görevimizi yaparken toplumumuzun yüzde yüzünü kucaklamayı görev bildik. En etkili savunmanın bu toplumu hiçbir sebeple ayrıştırmadan, herkesi eşit yurttaş olarak kabul etmek ve böylece demokrasiyi insan haklarını inşaa etmek olduğunu düşünüyoruz."

Ankara Barosu Başkanı Sema Aksoy da baroların TBB'nin başkanlığında mesleki ve milli menfaatler etrafında toplanmayı çok iyi bilen bir meslek grubu olduğunu bildirdi.

Eskişehir Barosu Başkanı Rıza Öztekin de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TBB Başkanı Feyzioğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement