TBB Başkanı Sağkan: "Bu genel kurulun bizlere verdiği çok önemli ödevler, anlattığı çok kıymetli unsurlar var" - Son Dakika
Güncel

TBB Başkanı Sağkan: "Bu genel kurulun bizlere verdiği çok önemli ödevler, anlattığı çok kıymetli unsurlar var"

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Ramiz Erinç Sağkan, "Bu meslek ve meslektaşlarımız için etkin şekilde mücadele etmenin zamanının geldiğine inanıyoruz.

11.12.2021 14:30  Güncelleme: 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Ramiz Erinç Sağkan, "Bu meslek ve meslektaşlarımız için etkin şekilde mücadele etmenin zamanının geldiğine inanıyoruz. Bu ülkede hiçbir avukat, hiçbir baro yalnız, hiçbir yurttaş savunmasız kalmayacak." dedi.

Sağkan, Türkiye Barolar Birliği Avukat Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında önceki dönem kurul üyelerine hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Konuşmasına, "Bu görevimizi tamamlayıp, bir başka arkadaşımıza, arkadaşlarımıza devrederken burada bulunmaktan onur duyacağım ve o devir teslim töreninde burada sizinle olacağım." sözleriyle başlayan Sağkan, "Çünkü kurumların gelenekleri çok zor oluşur. Ancak o gelenekleri devam ettirmek, oluşması kadar kıymetlidir." diye konuştu.

Türkiye Barolar Birliği ve baroların Türkiye'nin en önde gelen kamu kurumu niteliğindeki meslek örgütleri olduğunu ifade eden Sağkan, "Bu örgütlere en son bizim zarar vermemiz gerekir. Türkiye Barolar Birliği artık yeni dönem itibarıyla geçmişinden getirdiği geleneklerine sahip çıkan ancak yenilikleri de en önde takip eden kurum olacaktır." ifadesini kullandı.

"Birliği yönetmek değil, birlikte yönetmek" sloganıyla yola çıktıklarını anımsatan Sağkan, adaylık süreci ve çalışmalarda bu anlayışa uygun şekilde demokratik teamülleri öne koyarak hareket ettiklerini söyledi. Sağkan, "Türkiye Barolar Birliğinin bundan sonraki yönetim anlayışının ötekileştirici, ayrıştırıcı bir dille değil, yola çıkış felsefesine uygun şekilde hep birlikte, tüm barolarımızla, barolarımızın öncülüğünde 150 bin avukatımızla demokratik teamüllere uygun şekilde yürütüleceğinin sözünü vermek istiyorum." dedi.

Bu anlayışla yola çıktıktan sonra tarihi bir genel kurul yaşandığını vurgulayan Sağkan, şöyle devam etti:

"Bu genel kurulun bizlere verdiği çok önemli ödevler, anlattığı çok kıymetli unsurlar var. Şunu gördük ki bu tarihi genel kurulda tüm baroların hep birlikte çoklu baro adı altındaki bu garabet yasaya bir karşı çıkışı vardı. Aradan geçen sürede bu karşı çıkışın hiç değişmediği gibi çok da kuvvetlendiğini gördük. İstanbul'da bir 2 nolu baro kurulduğu halde, Ankara'da kuruluş genel kurullarını 1.5 yılın sonunda yaptıkları halde barolarımızın tamamının bu garabet yasaya karşı çıkışlarının devam ettiğine ve Türkiye Barolar Birliğine de bu konuda ciddi bir görev verdiklerine şahit olduk. Bu sebeple Türkiye Barolar Birliği yönetimi olarak Türkiye Barolar Birliğinin 36. Olağan Genel Kurulunun bize verdiği görev ve yetkiyi en etkili şekilde kullanacağımızı ifade etmek istiyorum."

-"Türkiye Barolar Birliğini çok etkili şekilde yanı başlarında bulacaklar"

"Yeni bir dönem, yeni bir anlayışla başlayacak" dediklerini belirten Sağkan, şunları söyledi:

"Bugün itibariyle Türkiye Barolar Birliğinin kapıları bütün avukatlara açılmıştır. Bugün itibariyle Türkiye Barolar Birliğindeki avukatlara kısıtlı alanlar artık kaldırılmıştır. Artık Türkiye'deki tüm avukatlar Türkiye Barolar Birliğine girerken duyarlı kapılardan, X-Ray cihazlarından geçmek zorunda kalmayacaklar. Artık gerçekten bu meslek ve meslektaşlarımız için etkin şekilde mücadele etmenin zamanının geldiğine inanıyoruz. Bu ülkede hiçbir avukat, hiçbir baro yalnız, hiçbir yurttaş savunmasız kalmayacak.

Mazbatamızı aldığımız an itibariyle başlattığımız süreçte Türkiye'deki avukat hakkı ihlallerine müdahale etmeye başladık. Artık hiçbir ayrım gözetmeksizin bu ülkedeki avukatlar bir hak ihlali ile karşılaştıklarında o il barosuyla birlikte aynı zamanda Türkiye Barolar Birliğini de çok etkili şekilde hemen yanı başlarında bulacaklar. Ne bir adım önlerinde olacağız ne de bir adım arkalarında tam da yanı başlarında duran bir Türkiye Barolar Birliği olacak. Ama aynı zamanda ülkemiz büyük bir hukuksuzluk sarmalının içerisindeyken sesini çıkartmadığı gibi maalesef bazı açıklamalarıyla bu hak ihlallerini meşrulaştıran anlayışa karşı artık hukukun üstünlüğünü, yargı bağımsızlığını, başta adil yargılanma ilkesi olmak üzere en temel hak ve özgürlükleri en üst perdeden savunacak, barolarla, 150 bin avukatımızla birlikte demokratik bir Türkiye Cumhuriyeti'nde özgürce yaşamanın teminatı olacak bir Türkiye Barolar Birliği, devir teslim töreninin yapıldığı an itibariyle hayata geçmiştir."

-"Birlikte yöneteceğiz"

"Birlikte yöneteceğiz." ifadesini yineleyen Sağkan, birlikte mücadele edilmesi halinde başarılamayacak hiçbir iş olmadığını vurguladı.

Toplantıda yer alan Yönetim, Denetleme ve Disiplin Kurulu üyelerinin temsilen burada olduğunu ifade eden Sağkan, toplantıya katılanlara, "Bundan sonra yönetim, denetleme ve disiplin organları sizlersiniz. Türkiye Barolar Birliğini de siz yöneteceksiniz. Türkiye Barolar Birliğini 150 bin avukat denetleyecek artık. İdari ve mali yönden şeffaf bir Türkiye Barolar Birliğini hayata geçireceğiz. Türkiye Barolar Birliği Disiplin Kurulu da sizlersiniz. Bundan sonra hep birlikte yöneteceğimiz bir Türkiye Barolar Birliği var. Biliyorum ki bu zorlu süreçte bizleri yalnız bırakmayacaksınız." dedi.

Bu arada toplantı öncesi önceki kurul üyeleri, yeni kurul üyelerine cübbelerini giydirdi. (1)

TBB Başkanı Sağkan: "Bu genel kurulun bizlere verdiği çok önemli ödevler, anlattığı çok kıymetli unsurlar var"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TBB Başkanı Sağkan: 'Bu genel kurulun bizlere verdiği çok önemli ödevler, anlattığı çok kıymetli unsurlar var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • FETÖ'den aranan firari emniyet müdürü hücre evine yaptığı gizli geçitten kaçarken yakalandı
    09:19 FETÖ'den aranan firari emniyet müdürü hücre evine yaptığı gizli geçitten kaçarken yakalandı

    Kayseri'de terör örgütü FETÖ'den aranan firari emniyet müdürü, hücre evine yaptığı gizli geçitten kaçarken yakalandı. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, firari emniyet müdürünün Kayseri'de saklandığı hücre evini tespit etti ve operasyon düzenledi. Şüpheli, polis ekipleri tarafından gizli geçitten kaçmaya çalışırken yakalandı ve gözaltına alındı.

  • Edirne'de Yayaya Çarpan Motosiklet Kazası
    09:18 Edirne'de Yayaya Çarpan Motosiklet Kazası

    Edirne'de Atatürk Bulvarı'nda meydana gelen kazada, yolun karşısına geçmeye çalışan bir yayaya çarpan motosikletin sürücüsü ve yaya yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin müdahalesi sonrası hastaneye kaldırıldı. Kazanın güvenlik kamerası tarafından kaydedildiği belirtildi.

  • Kayseri'de DEAŞ Üyesi 5 Kişi Yakalandı
    09:16 Kayseri'de DEAŞ Üyesi 5 Kişi Yakalandı

    Kayseri'de polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, Irak ve Suriye'de faaliyet yürüttüğü belirlenen terör örgütü DEAŞ üyesi 5 kişi yakalandı. Operasyon sonucunda yakalanan şahısların işlemleri devam ediyor.

  • Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu Depremin Merkez Üssüne Gitti
    09:16 Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu Depremin Merkez Üssüne Gitti

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremlerin ardından Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu depremin merkez üssüne gelerek incelemelerde bulundu. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yazıcıoğlu, 'Durum tespit çalışmaları devam ediyor' dedi.

  • Köyceğiz'de Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında öğrenciler Kaunos Antik Kenti'ni ziyaret etti
    09:15 Köyceğiz'de Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında öğrenciler Kaunos Antik Kenti'ni ziyaret etti

    Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde, Turizm Haftası çerçevesinde düzenlenen etkinlikler kapsamında, öğrenciler Kaunos Antik Kenti'ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında öğrencilere, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kazı Başkanı Dç. Dr. Ufuk Çörtük tarafından antik kentin tarihi hakkında bilgi verildi.

  • Başakşehir'de 'Yemin Olsun' Sergisi Ziyarete Açıldı
    09:13 Başakşehir'de 'Yemin Olsun' Sergisi Ziyarete Açıldı

    Başakşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Başakşehir Sanat Galerisi, Kur'an-ı Kerim'deki yemin ayetlerinden oluşan 'Yemin Olsun' sergisini ziyaretçilere açtı. Sergi, kainatın derinliklerine yolculuk yapmayı ve yaratılan her şeyin Rabbimizin ismini hatırlamak ve bulmak için bir vesile olduğunu vurguluyor.

  • WhatsApp'ta durum belirteçlerinin baş harfi tekrardan küçük hale getirildi!
    09:12 WhatsApp'ta durum belirteçlerinin baş harfi tekrardan küçük hale getirildi!

    Dünyanın dört bir yanından milyonlarca kullanıcısı ile en popüler anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, sürekli olarak önemli yenilikler ile karşımıza çıkmaya devam ediyor. Ancak bu yenilikler bazen kullanıcılar tarafından pek hoş karşılanmıyor. Son olarak bunun bir örneği daha yaşandı. Öyle ki WhatsApp uygulamasında 'Yazıyor' ve 'Çevrimiçi' ifadelerinin baş harfi büyük olduğu için kullanıcılar tepki gösterdi. Akabinde bu yenilik geri alındı. İşte ayrıntılar… WhatsApp, son zamanlarda kullanıcı arayüzünü iyileştirmek için önemli adımlar atıyor. Özellikle Android platformunda büyük değişiklikler yapılması bekleniyor. Şirketin planı doğrultusunda geçtiğimiz günlerde bir güncelleme daha yayınlandı. Söz konusu güncelleme ile sohbetlerde karşıdaki kişinin durumunu gösteren 'Yazıyor' ve 'Çevrimiçi' belirteçlerinin baş harfi büyük hale getirilmişti. Bu aslında pek de büyük bir değişiklik olmamasına rağmen kısa süre içinde pek çok kullanıcı tarafından fark edildi. Akabinde kullanıcılar, belirteçlerin baş harfinin büyük hale gelmesinin gözü yorduğunu söyleyerek eski haline geri getirilmesini istedi. Bugün ise şirket, artan tepkiler üzerine bir güncelleme daha yayınladı ve değişiklik geri çekildi. Aslına bakacak olursak 'Yazıyor' ve 'Çevrimiçi' gibi belirteçlerin baş harfi Telegram ve Signal gibi rakip uygulamalarda da küçük. Bu kullanıcı deneyimi açısından önemli bir detay olarak görülüyor. Bu doğrultuda WhatsApp'ın geri adım atması kullanıcıları sevindirdi. Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? WhatsApp'ın yaptığı değişiklik sizin de dikkatinizi çekti mi? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

  • Kuşadası'nda Kadınlar Denizi Mahallesi'nde Yol Yenileme Çalışmaları Devam Ediyor
    09:10 Kuşadası'nda Kadınlar Denizi Mahallesi'nde Yol Yenileme Çalışmaları Devam Ediyor

    Kuşadası Belediyesi, Kadınlar Denizi Mahallesi'nde kilit parke taşı döşeme işlemi gerçekleştirerek yol yenileme çalışmalarını sürdürüyor.


Advertisement