TBBM'deki Kavganın Nedenini Olayın Tarafları Canlı Yayında Anlattı - Son Dakika
Güncel

TBBM'deki Kavganın Nedenini Olayın Tarafları Canlı Yayında Anlattı

TBBM'de yaşanan kanlı kavganın nedenini MHP'li Ali Uzunırmak sahte oya bağlarken AK Partili Mustafa Şahin ise "Öyle bir şey yok. Bana saldırdılar." diye açıkladı.

04.08.2014 23:11  Güncelleme: 23:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak ve AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Meclis'te yaşanan o anları canlı yayında " Türkiye'nin Nabzı" programında anlattı.

CANLI YAYINDA ANLATTILAR

MHP'nin verdiği önerge oylaması sırasında MHP'li ve AK Parti'li vekiller birbirine girdi. MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak ve Ak Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Habertürk TV'de yayınlanan Türkiye'nin Nabzı programına telefonla bağlanarak, Genel Kurul'da yaşananları anlattı.

MHP Aydın Miletvekili Ali Uzunırmak'ın açıklamaları:

"KAVGA SAHTE OY KULLANMAKTAN ÇIKTI"

"Bu meseleyi doğru tartışmak lazım. İki milletvekili adına sahte oy kullanılmış. Bakın sahtekarlıkla oy kullanılmış. Milletvekili'nin dışarıda olup içeri girmesi söz konusu değil. Sahtekarlıkla oy kullanıldı. CHP toplantı yeterlilik sayısı istiyor. 3 milletvekili elektronik oylamaya giremediği için güya oy pusulası gönderiyor Divan Kurulu'na. Ondan sonra isim okuyarak yoklanma isteniyor. Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı isimleri okuyor. Oy pusula gelen iki isim salonda değil. Bu sahtekarlık ve araştırılmalı dedim. Takip ettim imzaları karşılaştırdım.

Bunu ispatlayacağım. Sahtekarlık yapıp sahtekarsın deyince kaldırımayacaksın böyle bir şey olamaz. Kavga IŞİD meselesi değil sahte oy kullanmaktan çıkıyor. Bu isimlerde İstanbul Miletvekili Bülent Bey ve vekil Hasan Bey'dir. Ali Haydar Öner'i (CHP Milletvekili ve AK Parti sıralarına 'sahtekarsınız' diye bağırdığı iddia edilen kavgaya karışan isim) sıkıştırıyorlar ben sıkıştırılmaması için araya girdim ve olay burada patlak veriyor. Arkadan kafama telefonla vurdular ve ondan sonra kavga başladı. Hem suçlu olacaksın hem güçlü olacaksın böyle bir şey olamaz. Her şeyi yapabilirler ama biz korkmuyoruz."

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin'in açıklamaları:

"YALAN SÖYLÜYOR BANA SALDIRDI, SAVUNMA HAKKIMI KULLANDIM"

"Kesinlikle anlattıkları ile alakası yok. Orada ben Sinan Oğan'ı dinledim . Oğan'ın anlatıkları bizim Türkmenlere ilgisiz kaldığımız ile ilgiliydi. Şu anda gereken her şey yapılıyor ve biz Türkmenler'in sıkıntısına hiç bir zaman uzak kalmadık. Olaya gelincede Meclis'in bir işleyişi var. Her partiden iki arkadaş Meclis İdari Amirliği'ne seçilir ve görev yapar. Ali Uzunırmak'ta bu isimlerden. Ben mescid tarafından geliyorum diye bir ifade kullanmadım. O taraftan geldiğim doğru ama o ifadeyi kullanmadım. Çarpıtıyorlar.

Orada CHP'den Ali Haydar Önen partimize 'sahtekarlar' diye bağıyordu. Arkadaşa dedim ki ayıp değil mi bakın Milletvekilisiniz yakışıyor mu? dedim. Uyarıma rağmen bu arkdaş söylemlerine devam etti. Sonra arkadan biri bağırdı 'Ulan ben söylüyorum sahtekarsın' diye. Döndüm Ali Uzunırmak isimli kişi yumrukla bana saldırdı. Benim kesinlikle MHP'lilerle hiç bir temasım olmadı. Bana yumrukla saldıran kişiye ben ne yapabilirim savunma hakkımı kullandım. Biz vekiliz ve bize yakışanı yapmak zorundayız. Bizim hakaretlere iftiralara her seferinde de eyvallah deme lüksümüz yok."

TBBM\'deki Kavganın Nedenini Olayın Tarafları Canlı Yayında Anlattı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel TBBM'deki Kavganın Nedenini Olayın Tarafları Canlı Yayında Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • Esas Yozgatlı: Oyumuz Bop'çu Tayyibe Değil Bozok Yaylasının yiğit evladı ekmeleddin ihsanoğluna. 40 11 Yanıtla
  • Dövlet Pahçeli: Mhp'liler Adam akıllı oturun pöskevitinizi yiyin birşeymi vatıyo size. 17 34 Yanıtla Moskovalı Bozkurt: Sana Pöskevit kolisi batmis belli aklin çikmis zeka yoksunu 0 0 macellan: sen pöskevit demeyi de mi biliyorsun beyefendi. 0 0
  • Recep Tayyip'çi: Allahımsın Recep Tayyip Erdoğan 2 44 Yanıtla Moskovalı Bozkurt: O zaman senden bir . . . . . olmaz kefere mahlukat 0 0 macellen: ne biçim bir insansın demek bile sen ve senin gibiler için fazla. Gerçekten mi söylüyorsun yoksa provokasyon olsun diye bilmiyorum ama, utanıyorum. insan olduğum için. Çünkü sen ve seni gibiler ile de aynı kategorilerde olduğum için. 0 0
  • YOZGATLI: COK MERAK EDIYORUM ACABA BAHCELIMI ERDOGANA OY VERECEK VE KE MALL MI OY VERECEK. . TÜRKIYEDE 2 KISIDEN BIRI ERDOGANA OY VERDIGINE GÖRE ACABA HANGISI PARTISINE IHANET EDIYOR. . SIZCE HANGISI ? 4 22 Yanıtla
  • mustafa: gercekten bunlarin akli beyni calicmiyor sadece kalabaliklarini calistiriyorlar bunun adida ileri demokrasi 12 3 Yanıtla
  • Akp'li: Artık yeter akp'liler çok ileri gitti bu seçimde oyumu ekmele vercem. 11 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement