Tbf Başkanı Harun Erdenay: Final Oynamak Büyük Bir Başarı - Son Dakika
Güncel

Tbf Başkanı Harun Erdenay: Final Oynamak Büyük Bir Başarı

türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, İspanya'nın Zaragoza kentinde düzenlenen 17 Yaş Altı Dünya Basketbol Şampiyonası'nda final oynama başarısı gösteren ve ikinci olan Türkiye 17 Yaş Altı Milli Basketbol Takımı'nı kutladı.

04.07.2016 09:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, İspanya'nın Zaragoza kentinde düzenlenen 17 Yaş Altı Dünya Basketbol Şampiyonası'nda final oynama başarısı gösteren ve ikinci olan Türkiye 17 Yaş Altı Milli Basketbol Takımı'nı kutladı.

Erdenay, ABD ile oynadığı karşılaşmadan mağlubiyetle ayrılan ve Dünya Şampiyonası'nı gümüş madalyayla tamamlayan 17 Yaş Altı Milli Takımı'yla ilgili olarak şunları söyledi:

"Fatih Elbaş'ın ekibini ve bütün oyuncuları bu tarihi başarı için tebrik ediyorum. Türk basketbolu için harika bir gün. Genç sporcularımız ülkelerini bir kez daha gururlandırdı. Yıllardır onları takip eden birisi olarak bu başarının son olmadığını, daha büyük zaferlerin bizi beklediğini biliyorum. A Milli düzeyinde de Ay-yıldızlı formaya şampiyonluklar yaşatacak ve kendilerinden sonra gelecek olanlar için yeni başarı kriterleri yaratacaklardır. Başta TBF Sportif Direktörü Barbaros Akkaş, Erkek Milli Takımlar Teknik Altyapı Koordinatörü Nihat İziç, Başantrenör Fatih Elbaş, teknik ekip ve oyuncular olmak üzere bu gurur verici tarihi başarıda emeği olan herkesi kutlarım."

BARBAROS AKKAŞ: "TARİHİ BİR BAŞARI ELDE ETTİK"

TBF Sportif Direktörü Barbaros Akkaş da tarihinde ilk kez Dünya Şampiyonası'na katılan U17 Erkek Milli Takımı'nın tarihi bir başarı elde ettiğini belirterek, "Öncelikle bu büyük başarıyı yakalayan oyuncuları, teknik ve idari kadroyu kutluyorum. Çok büyük bir başarı elde ettiler ve çok önemli rakipleri de dize getirdiler. Bundan dolayı hepsini tebrik ediyorum. Basketbol Milli Takımımızın ilerleyen yıllarda A Milli Takım kadrosunda göreceğimiz en az 4-5 oyuncunun bulunduğu U17 Milli Takımımız, tarihinde ilk kez katıldığı bu organizasyondan madalyayla dönme başarısı elde etti. Bu büyük başarıdan dolayı herkesi kutluyorum. Bugün kazanılan gümüş madalyadan dolayı, bizlere bu imkanları sunan Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay'a, Erkek Milli Takımlar Teknik Altyapı Koordinatörü Nihat İziç'e ve Başantrenör Fatih Elbaş ile teknik ekip ve oyunculara teşekkür ediyorum" dedi.

NİHAT İZİÇ: "ÜLKEMİZE MADALYAYLA DÖNDÜĞÜMÜZ İÇİN MUTLUYUZ"

Altyapı Erkek Milli Takım Koordinatörü Nihat İziç, çok önemli bir turnuvayı final oynayarak geride bıraktıklarını vurgulayarak, "İspanya'yı ev sahibi olduğu bir turnuvada uzatma sonunda yarı finalde saf dışı bırakarak finale yükselen ekibimizi tebrik ediyorum. Açıkçası çok önemli bir turnuvayı geride bırakıyoruz. Çok iyi oyunculardan oluşan bir jenerasyona sahibiz. Bu turnuva başlamadan önce takımımızın iyi bir derece elde edeceğini düşünüyordum. Turnuva genelinde madalyayı hak eden bir performans sergileyen teknik heyet ve oyuncuları kutluyorum. Ayrıca bir teşekkürü de bize her dönem her türlü imkanı sunan ve sadece basketbola konsantre olmamızı sağlayan, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay ile TBF Sportif Direktörü Barbaros Akkaş'a etmek istiyorum" diye konuştu.

FATİH ELBAŞ: "BİZE BU İMKANLARI SAĞLAYAN TBF'YE TEŞEKKÜRLER"

Başantrenör Fatih Elbaş ise ilk kez katıldıkları Dünya Şampiyonası'ndan madalyayla dönmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek, "Bu turnuvaya katılmak bile başlı başına bir başarı olarak değerlendirilirken, sadece katılmakla yetinmeyerek ilk günden bu yana elimizden gelen en iyi mücadeleyi ortaya koymayı hedefledik. Yarı finalde ev sahibi İspanya'ya karşı çok iyi bir oyun ortaya koyarak uzatma sonunda maçı kazanarak final oynamayı başardık. Ülkemize gümüş madalyayla dönmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Açıkçası her zaman takım olarak kalmanın, kenetlenmenin ve birlikte kalarak mücadele etmenin mükafatını aldığımıza inanıyorum. Birbirimizin eksiklerini ve hatalarını tamamlıyoruz. Hiçbir şeyin şans veya tesadüf olmadığına inanıyorum. Burada çok büyük bir organizasyon ve yapılanma var. Bizlere en iyi şekilde çalışma şansı veren Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay'a, TBF Sportif Direktörü Barbaros Akkaş'a ve Erkek Milli Takımlar Teknik Altyapı Koordinatörü Nihat İziç'e teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı. - Zaragoza

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tbf Başkanı Harun Erdenay: Final Oynamak Büyük Bir Başarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement