TBMM Başkan Kahraman Kadın Milletvekilleri ile Bir Araya Geldi - Son Dakika
Politika

TBMM Başkan Kahraman Kadın Milletvekilleri ile Bir Araya Geldi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, "Türkiye kadın hakları konusunda çok iyi çalışmalar yaptı.

08.03.2018 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, "Türkiye kadın hakları konusunda çok iyi çalışmalar yaptı. İleriki dönemde bunlar daha iyi olacak. 21 kadın milletvekili 15 Temmuz gecesi Meclisteydi. Ben sizlerin bu kadar cesur Nene Hatun olduğunuzu 15 Temmuz gecesi gördüm" dedi.

TBMM Başkanı Kahraman, kadın milletvekilleri ile bir araya geldi. Kahraman, Tören Salonu'nda gerçekleşen toplantıda 8 Mart'ın 'Dünya Emekçi Kadınlar Günü' olarak düzenlendiğini belirterek, sonra Birleşmiş Milletler tarafından 'Dünya Kadınlar Günü' olarak belirlendiğini söyledi. Kahraman, "Meclise ilk defa 1935'te 17 kadın milletvekili girdi. Bu dönemde ise 81 kadın milletvekili seçildi. Kadının her sahada olması kontenjana bağlı değil, kendiliğinden olması lazım. Türkiye kadın hakları konusunda çok iyi çalışmalar yaptı. İleriki dönemde bunlar daha iyi olacak. 21 kadın milletvekili 15 Temmuz gecesi Meclisteydi. Ben sizlerin bu kadar cesur Nene Hatun olduğunuzu 15 Temmuz gecesi gördüm" diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ise, 15 Temmuz gecesi kadın milletvekillerinin daha yüksek oranda TBMM'de bulunduklarını belirterek, "Kadın milletvekillerimizin, kadınlarımızın o geceki cesareti Nen Hatunlar'ın, Şerife Bacılar'ın kahramanlıklarından daha az değildi. O gece bir destan yazıldı. Vatan mücadelesinde vatanı birliği, beraberliği için şehit olanları rahmet ve minnetle anıyorum" ifadelerini kullandı.

Kadın haklarına ilişkin eylem planı açıklayacaklarını kaydeden Kaya, "Ülkemizin gücüne güç katan kadınların siyasette, yönetim kademelerinde daha fazla yer alması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kız çocuklarının eğitiminde yakaladığımız başarı, tüm dünya tarafından takdire şayan bir şekilde izleniyor. Bu oranları daha da yukarıya taşıyacağız. İnanıyoruz ki kadın güçlenirse aile güçlenir; aile güçlenirse toplum güçlenir; toplum güçlenirse Türkiye daha da güçlenecektir" şeklinde konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu da, kadınların hayatın her alanında aktif hale getirilmesi için çalıştıklarının altını çizerek, "Kadınlar güçlü olursa ülkemiz güçlü olur. Her zaman kadınlara umut ve mutluluk verecek çalışmaların takipçisi olduk. Kamu kurum ve kuruluşlarında, meslek örgütlerinde, siyasette ve yönetim kademelerinde kadınların sayılarının artması için çalışma ve çabalarımıza devam edeceğiz. Bunlar içinde ortak bir çalışma, çaba ve dayanışma içinde olacağız. Yapacağımız çok iş var" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika TBMM Başkan Kahraman Kadın Milletvekilleri ile Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Emekliler Yeniden Düzenleme İstiyor
    18:24 Emekliler Yeniden Düzenleme İstiyor

    Tüm Emeklilerin Sendikası Eskişehir Şubesi, emekli maaşlarının yeniden düzenlenmesi için imza kampanyası başlattı. En düşük emekli maaşının 35 bin lira olmasını ve yoksulluk sınırına çıkarılmasını talep eden sendika, imzaları TBMM'ye gönderecek.

  • Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk'ü ziyaret etti
    18:24 Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk'ü ziyaret etti

    Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk'ü EXPO Kisecik'teki makamında ziyaret etti. Öntürk, ziyarette yapılacak hizmetler ve projeler hakkında bilgi verirken, Masatlı da Öntürk'ün Hatay'ın ihya ve inşasında başarılı işlere imza atacağına inandığını belirtti.

  • Çankırı'da polis ve jandarma ekipleri tarafından yapılan denetimlerde 102 kişi ve 5 düzensiz göçmen yakalandı
    18:20 Çankırı'da polis ve jandarma ekipleri tarafından yapılan denetimlerde 102 kişi ve 5 düzensiz göçmen yakalandı

    Çankırı'da gerçekleştirilen denetimlerde çeşitli suçlardan aranan 102 kişi ve 5 düzensiz göçmen yakalandı. Denetimlerde ele geçirilenler arasında uyuşturucu ve silahlar da bulunuyor. Trafik denetimlerinde ise birçok araç trafikten men edildi ve sürücülere cezai işlem uygulandı.

  • Ünye Belediye Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    18:18 Ünye Belediye Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    Ünye Belediye Meclisi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı başkanlığında yapılan toplantıda, meclisteki görev dağılımı ve komisyon üyelerinin seçimi gerçekleştirildi. Tavlı, Ünye'ye hizmet etme anlayışıyla birlik ve beraberlik içinde çalışacaklarını belirtti.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer'i ziyaret etti
    18:16 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer'i ziyaret etti

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer'i ziyaret ederek 'hayırlı olsun' dileklerinde bulundu. Ziyaret sırasında, yeni dönemde birlikte yürütülecek projeler ve hizmetler hakkında görüşme gerçekleştirildi.

  • Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde 22 yaşındaki Hüseyin Ünsal en genç muhtar seçildi
    17:58 Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde 22 yaşındaki Hüseyin Ünsal en genç muhtar seçildi

    Ankara'nın Kızılcahamam ilçesine bağlı Yıldırım Özen Mahallesi'nde muhtar seçilen 22 yaşındaki Hüseyin Ünsal, Kızılcahamam'ın en genç muhtarı oldu. Ünsal, mazbatasını alarak mahalle halkıyla mutluluğunu paylaştı. Yaptığı açıklamada, mahalle halkına hizmet için çalışacağını belirten Ünsal, en genç muhtar olmanın gururunu yaşadığını ifade etti.

  • Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç: YSK'ya olan güvenimizi yitirmek istemiyoruz
    17:54 Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç: YSK'ya olan güvenimizi yitirmek istemiyoruz

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, partisinin MKYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada, YSK'ya olan güvenin korunması ve muhafaza edilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, yeni anayasa tartışmalarına da açık olduklarını belirtti.

  • AK Parti Antalya İl Başkanı: Teleferik kazası derinlemesine araştırılmalı
    17:43 AK Parti Antalya İl Başkanı: Teleferik kazası derinlemesine araştırılmalı

    AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde meydana gelen teleferik kazasına ilişkin, çok ağır ihmal zincirlerinin olduğunu belirterek, kazanın derinlemesine araştırılması gerektiğini söyledi. Çetin, kazanın siyasi bir olay olmadığını ve teknik bir soruşturma sonucu adli bir olay olduğunu vurguladı. Ayrıca, AK Parti'nin bıraktığı yatırımların dahi bakımının yapılamadığını ifade etti.

  • Ünye Belediye Meclisi Yeni Dönemin İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    17:42 Ünye Belediye Meclisi Yeni Dönemin İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    Ünye Belediye Meclisi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi sonrası yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, toplantı öncesi yaptığı konuşmada Ünye'ye hizmet etmek için vatandaşların teveccühü ile göreve seçildiklerini belirtti.

  • Ürdün Dışişleri Bakanı: Netanyahu İran'la çatışmaya çekmek istiyor
    17:35 Ürdün Dışişleri Bakanı: Netanyahu İran'la çatışmaya çekmek istiyor

    Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile düzenlediği ortak basın toplantısında, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun dikkatleri Gazze'den uzaklaştırıp İran'la çatışmaya çekmek istediğini söyledi. Baerbock ise bugün İsrail'e ziyaret gerçekleştireceğini duyurdu.

  • AK Parti İl Başkanı Ali Çetin:
    17:33 AK Parti İl Başkanı Ali Çetin: "Teleferik kazası, adli bir olaydır"

    AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, Antalya'da gerçekleşen teleferik kazası hakkında yaptığı basın toplantısında, kaza sonrası verilen tutuklama kararlarının siyasi olmadığını söyledi. Çetin, kazanın büyük bir kaza olduğunu ve siyasi tarafı olmaksızın soruşturulması gerektiğini belirtti. Ayrıca, kazada çok sayıda ihmal olduğunu ve tutuklama kararlarına yapılan eleştirilere cevap verdi.


Advertisement