TBMM Başkan Vekili Aydın'dan Barajlarla İlgili Açıklama - Son Dakika
Politika

TBMM Başkan Vekili Aydın'dan Barajlarla İlgili Açıklama

TBMM Başkan Vekili Aydın\'dan Barajlarla İlgili Açıklama

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili Ahmet Aydın, Koçali, Çetintepe ve Gömükan Barajlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

07.01.2018 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili Ahmet Aydın, Koçali, Çetintepe ve Gömükan Barajlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Koçali Barajı ana iletim hattı ihalesinin 11 Ocak 2018 tarihinde yapılacağını söyleyen TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, "Ana iletim hattı uzunluğunun 9 kilometre olacak. Yaklaşık 180 bin dönüm arazinin cazibeli bir şekilde sulaması ile Adıyaman merkez içme suyu ihtiyacını tamamen karşılayacak olan Koçali projemizi bir an önce bitireceğiz" dedi.

Adıyaman'ın bir hayalinin daha gerçekleştiğini söyleyen Aydın, "Bu asırlık projeyi bir an önce bitirmeyi planlıyoruz. İki sene sonra inşallah tamamlamış olacağız. Bu arada diğer sulama projelerimizi de takip ediyoruz. Çetintepe Barajı ikmal ihalesi de yapıldı, itiraz süreci bekleniyor, onu da hızlandırıyoruz. Çetintepe ile Besni ve Gölbaşı ilçelerimizde yaklaşık 300 bin dönüm arazi sulanacak. Yine Gömükan, Büyükçay, Bebek, Aslanoğlu, Durak projelerimizi de yakından takip ediyoruz. Besni ve Gölbaşı ilçeleri ile 4 belde 14 köyün içme suyunu karşılayacak Erkenek Projesi ile 163 köyümüzü ilgilendiren Recep İçme Suyu Projelerini de hızlandırıyoruz ve içme suyu projelerimizi takip ediyoruz" ifadelerini kullandı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika TBMM Başkan Vekili Aydın'dan Barajlarla İlgili Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement