TBMM Başkanı Binali Yıldırım: "Türkiye'ye Yapılanlar Yarın Başkasına Yapılabilir Hukuk Dışı Tutuma... - Son Dakika
Politika

TBMM Başkanı Binali Yıldırım: "Türkiye'ye Yapılanlar Yarın Başkasına Yapılabilir Hukuk Dışı Tutuma...

TBMM Başkanı Binali Yıldırım: "Türkiye'ye yapılanlar yarın başkasına yapılabilir hukuk dışı tutuma ilkel baskılara uluslararası camianın Kudüs meselesinde olduğu gibi hep birlikte ses vermesi gerekmektedir" "Parlamenter diplomasi alanında yeni bir model geliştirilmesi özellikle Kıbrıs,...

14.08.2018 13:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Başkanı Binali Yıldırım: " Türkiye'ye yapılanlar yarın başkasına yapılabilir hukuk dışı tutuma ilkel baskılara uluslararası camianın Kudüs meselesinde olduğu gibi hep birlikte ses vermesi gerekmektedir"

"Parlamenter diplomasi alanında yeni bir model geliştirilmesi özellikle Kıbrıs, 1915 olayları gibi ülkemiz aleyhine siyasi araç, istismar malzemesi olarak farklı ülke Parlamentoları'nda yürütülen karalama kampanyaları vesilesiyle daha da önemli hale gelmiştir"

ANKARA - Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım, " Parlamenter diplomasi alanında yeni bir model geliştirilmesi özellikle Kıbrıs, 1915 olayları gibi ülkemiz aleyhine siyasi araç, istismar malzemesi olarak farklı ülke Parlamentoları'nda yürütülen karalama kampanyaları vesilesiyle daha da önemli hale gelmiştir" dedi.

TBMM Başkanı Yıldırım,10. Büyükelçiler Konferansı kapsamında Türkiye'ye gelen Büyükelçileri Çankaya köşkünde kabul etti.

Döviz kuruna ilişkin oyunları daha önce de yaşadıklarını belirten TBMM Başkanı Yıldırım, "Vatandaşlarımız varlığımıza, geleceğimize yönelik sistematik bir saldırı altında olduğunuzu gayet iyi değerlendiriyor. 15 Temmuz hain FETÖ darbesiyle sonuç alamayanlar hüsrana uğramaya mahkum olacaktır. Böyle durumlarda dayanmak, dayanışma içinde olmak, gerekirse fedakarlık yapma, bizde gazi Meclis olarak hükümetimizin ihtiyaç duyduğu her türlü düzenlemeyi, parti ayrımı gözetmeksizin milli şuur içinde yapmaya hazır olduğumuzu bir kez daha buradan ilan ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin her ferdi birlikte durduğumuzu, mücadele ettiğimiz sürede üstesinden gelemeyeceğimiz hiç bir sorunumuz yoktur. Bugün sağlam müttefik Türkiye'ye karşı yapılan hamleler hamle yapanlar bir kez daha görmeli ve hesabını buna göre yapmalıdır" ifadelerini kullandı.

Yıldırım, Kudüs konusunda ise, "Hamle yapanlar bir kez daha görmeli ve hesabını buna göre yapmalıdır, büyükelçilere mesajım şudur bu yaşananlar açıkça gösteriyor ki Türkiye'ye yapılanlar yarın başkasına yapılabilir hukuk dışı tutuma ilkel baskılara uluslararası camianın Kudüs meselesinde olduğu gibi hep birlikte ses vermesi gerekmektedir. Dünyanın doğusundan batısına uzak Doğu'dan Avrupa'ya bütün dost ve müttefikler, NATO ülkeleri çağdaş değerleri paylaşan bütün ülkeler bu keyfilik, aymazlık karşısında sesini daha gür şekilde yükseltmelidir. Bu konuda uluslararası camiayı harekete geçirmek, bulunduğunuz ülkelerdeki yönetimleri ve kamuoylarını daha iyi bilinçlendirmek siz değerli büyükelçilerimizin görevleri en önemli görevleri arasına girmiş bulunmaktadır. Ekonomik saldırılar karşısında yapmanız geren diğer önemli girişim de, Türk ekonomisine, müteşebbisimize, ihracatçımıza yeni imkanlar bulmak, kapılar aralamaktır. Dışarıda Türkiye'ye süratle ekonomik imkanlar açmak siz değerli büyükelçilerimizin gayretleriyle doğru orantılıdır" şeklinde konuştu.

Amerika Birleşik Devletleri Parlamentosu'nun saldığı karara değinen Yıldırım, "Türkiye'nin savunma sistemiyle ilgili ABD Parlamentosunun aldığı kararda görmek mümkündür. Meclis Başkanlığım döneminde bu konuysa önem ve öncelik vereceğimi bilmenizi istiyorum. Parlamenter diplomasi alanında yeni bir model geliştirilmesi özellikle Kıbrıs, 1915 olayları gibi ülkemiz aleyhine siyasi araç, istismar malzemesi olarak farklı ülke Parlamentoları'nda yürütülen karalama kampanyaları vesilesiyle daha da önemli hale gelmiştir. Bu bakımdan dış gelişmeler, Dışişleri Bakanlığımızın çalışmalarını yakından takip ederek, dış politikada da Meclisimiz üzerine düşeni yerine getirmekten asla çekinmeyecektir" dedi.

Yıldırım, şöyle konuştu:

"Zor bir dönemden geçiyoruz. Farklı yerlerde, farklı terör örgütleriyle ayrım yapmadan yoğun mücadele içindeyiz. PKK, PYD, YPG, FETÖ, DEAŞ dahil, hepsiyle yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da kararlı bir şekilde sizlerin de desteğiyle mücadelemizi sürdürüyoruz. Terörle mücadele uluslararası toplum olarak üzerinde uzlaşabileceğimiz en temel konu olması gerekirken maalesef samimiyetten uzak çifte standartlı yaklaşımları hala devam ettiğine şahit oluyoruz. Terörle mücadele hükümetimizin olduğu gibi 15 Temmuz gecesi terörü birinci elden tecrübe etmiş gazi meclisinizin en önemli önceliğidir. FETÖ ile mücadelede bu karanlık örgüt hakkındaki gerçekleri muhataplarınıza ve bulunduğunuz ülkelerin kamuoyuna aktarmanızı devam etmenizi istiyorum."

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bu yılki temanın 'girişimci ve insani dış politika' olduğunu söyleyerek, hem yerli ve milli hem de evrensel olduğunu ifade etti.

Bakan Çavuşoğlu, bir hafta boyunca konferansta bu konuyu ele alacaklarını aktararak, "Bugün bu kahvaltıdan sonra Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov konferansta hitap edecekler ve arkadaşlarımızın sorularını cevaplayacaklar. Aynı şekilde hükümetimizden Bakan arkadaşlarımız da bizlerle beraber oluyorlar. Biz Dışişleri Bakanlığı olarak burada bulunan bütün arkadaşlarımızla birlikte Parlamenter diplomasinin önemini biliyoruz ve daha önce Parlamenter diplomaside aktif olarak görev yapan bir arkadaşınız olarak, bir Dışişleri Bakanı olarak bundan sonraki süreçte de zatı alinizin Başkanlığı'nda Türkiye Büyük Millet Meclisi, ilgili komisyon ve milletvekili arkadaşlarımızla birlikte çalışma niyetindeyiz" ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Binali Yıldırım: "Türkiye\'ye Yapılanlar Yarın Başkasına Yapılabilir Hukuk Dışı Tutuma...
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika TBMM Başkanı Binali Yıldırım: 'Türkiye'ye Yapılanlar Yarın Başkasına Yapılabilir Hukuk Dışı Tutuma... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Eskişehir Kuryeler Birliği, CHP Adayı Ayşe Ünlüce'ye tepki gösterdi
    17:07 Eskişehir Kuryeler Birliği, CHP Adayı Ayşe Ünlüce'ye tepki gösterdi

    Eskişehir Kuryeler Birliği mensupları, CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce'nin 'Kurye Dostu Belediye Protokolü'ne imza atmamasına tepki gösterdi. Birlik Başkanı Gökay Başar, kuryelerin hayatının pazarlık konusu olmadığını vurgulayarak protokole imza atan adaylara başarı diledi.

  • Meral Akşener Eldivan'da Vatandaşlara Seslendi
    17:07 Meral Akşener Eldivan'da Vatandaşlara Seslendi

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Eldivan ilçesinde düzenlenen mitingde atanamayan öğretmenler ve emeklilerin oyuna talip olduğunu söyledi.

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: İşsizlik oranı 2023 yılında düştü
    17:05 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: İşsizlik oranı 2023 yılında düştü

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Nevşehir'deki bir toplantıda yaptığı konuşmada, 2023 yılında işsizlik oranının 1 puanlık azalışla yüzde 9,4 seviyesine gerilediğini ve toplam işsizlik oranının son 10 yılın en düşük seviyesine indiğini açıkladı. Ayrıca, Türkiye ekonomisinin 2023 yılında yüzde 4,5 büyüme gösterdiğini ve dolar bazında milli gelirin 1 trilyon doları aştığını belirtti.

  • Ali Babacan: Deprem geliyorum diyor, yapı stokumuz gözden geçirilmeli
    17:05 Ali Babacan: Deprem geliyorum diyor, yapı stokumuz gözden geçirilmeli

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Bingöl'e yaptığı ziyarette deprem konusuna dikkat çekerek, mevcut yapı stokunun gözden geçirilmesi ve sağlamlaştırılması gerektiğini belirtti. Babacan ayrıca Gazze'deki Filistinlilerin zulüm altında olduğunu ve İsrail saldırılarında binlerce kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti.

  • Bozbey: Sandıklarda şu an hiçbir sorunumuz yok
    17:02 Bozbey: Sandıklarda şu an hiçbir sorunumuz yok

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, seçim çalışmaları kapsamında halka hitap etti. Bozbey, sandıklara sahip çıkacaklarını ve hiçbir sorun olmadığını belirtti.

  • Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir halkını oy kullanmaya davet etti
    17:02 Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir halkını oy kullanmaya davet etti

    Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, 31 Mart Pazar günü yapılacak olan yerel seçimler öncesinde kent halkını oy kullanmaya davet etti. Başkan Ataç, Eskişehir'in gelişimi için birlik ve beraberlik içinde çalışacaklarını belirtti.

  • Niğde Valisi, uyuşturucu operasyonunda yaralanan polislere başarı belgesi verdi
    17:01 Niğde Valisi, uyuşturucu operasyonunda yaralanan polislere başarı belgesi verdi

    Niğde Valisi Cahit Çelik, uyuşturucu operasyonunda yaralanmalarına rağmen suçluları yakalayan 2 polis memuruna başarı belgesi verdi. Valilikten yapılan açıklamaya göre, Çelik, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesinde görevli polis memurlarını makamında kabul ederek, yaralanmalarına rağmen görevlerini yerine getirdikleri için başarı belgesi takdim etti. Ovacık köyünde 26 Şubat'ta uyuşturucu bulunduğu değerlendirilen aracın 'dur' ihtarına uymaması üzerine başlayan takip sonucu ekip arabasıyla zanlıların içinde bulunduğu araç çarpışmış, 2 polis memuru yaralanmıştı. Vali Çelik, polis memurlarının gösterdikleri fedakarlık ve gayretlerinden dolayı teşekkür etti.

  • Cumhur İttifakı Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, vatandaşlarla buluştu
    17:00 Cumhur İttifakı Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, vatandaşlarla buluştu

    Mehmet Tosun, Yokuşbaşı, Dağbelen ve Yalıkavak'ta vatandaşların istek ve şikayetlerini dinleyerek Bodrum'un sorunlarına yönelik çözüm projelerini anlattı. Plansızlık ve vizyonsuzluğun belediyecilikte yapılmaması gerektiğini vurgulayan Tosun, emlak vergilerinin düşürülmesi için girişimlerde bulunacağını söyledi.

  • Trabzon'da Göçükte Hayatını Kaybeden İşçiler Toprağa Verildi
    17:00 Trabzon'da Göçükte Hayatını Kaybeden İşçiler Toprağa Verildi

    Trabzon'un Hayrat ilçesinde meydana gelen göçükte yaşamını yitiren 3 işçinin cenazesi toprağa verildi. İşçi ölümleriyle ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Mansur Yavaş, Beypazarı'nda seçim çalışmalarına devam etti
    16:59 Mansur Yavaş, Beypazarı'nda seçim çalışmalarına devam etti

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, Beypazarı ilçesinde düzenlenen mitingde konuşarak, Ankara'nın tüm ilçelerine hizmetlerinin süreceğini ve CHP'nin Beypazarı Belediye Başkan adayı Özer Kasap'a destek istedi.

  • Çanakkale'de Seçim Güvenlik Toplantısı Yapıldı
    16:59 Çanakkale'de Seçim Güvenlik Toplantısı Yapıldı

    Çanakkale'de, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi yapılan seçim güvenlik toplantısında, vatandaşların huzur ve güvenle oy kullanabilmeleri için alınacak önlemler görüşüldü. Toplantıya il emniyet müdürü, yardımcıları, ilçe emniyet müdürleri ve şube müdürleri katıldı.


Advertisement