Tbmm Başkanı "Kadın Cinayetleri" Soru Önergesini Geri Gönderdi - Son Dakika
Güncel

Tbmm Başkanı "Kadın Cinayetleri" Soru Önergesini Geri Gönderdi

Tbmm Başkanı Mehmet Ali Şahin, CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan'ın Kadına Yönelik Şiddet Konularını İçeren Soru Önergesini Geri Gönderdi.

23.03.2011 10:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan'ın kadına yönelik şiddet konularını içeren soru önergesini geri gönderdi.

ANKARA , (6) ve (7) numaralı sorularınız, İçtüzük hükümlerinde belirtilen nitelikleri taşımadığından önergeniz işleme konulamamış ve ekte iade edilmiştir."

-"SÖZ KONUSU SORULAR ÇIKARILIRSA İŞLEME KONULABİLECEK"-

TBMM Başkanı, söz konusu soruların çıkarıldığı veya İçtüzük hükümlerine uygun olarak yeniden düzenlendiği takdirde önergenin yeniden işleme konulabileceğini ifade etti.

-İŞTE O SORULAR-

TBMM Başkanı'nın, İçtüzük hükümlerinde belirtilen nitelikleri taşımadığına işaret ettiği sorular şöyle:

"TBMM'de Kadın Erkek Eşitliği Komisyonunda "eşitlik' kelimesinin yer almasın karşı çıkan, ancak, 12 Eylül referandumunda kent merkezlerini "kadınlara özel ayrıcalık için evet diyorum' afişleri ile donatan AKP Hükümeti ülkemizde, 2011 yılının ilk 2 ayında 23 kadının erkekler tarafından katledilmiş olmasını nasıl yorumlamaktadır?

Devlet Bakanı Sayın Selma Aliye Kavaf, Akşam gazetesine yaptığı açıklamada, "Kadına yönelik şiddetle ilgili bugüne kadar bir istatistiki çalışmanın olmadığını' söylemesi, AKP Hükümeti'nin kadınlara ve kız çocuklarına yönelik taciz, tecavüz ve şiddet gibi sorunlara bakışını mı göstermektedir?

Mardin'de 12 yaşında tecavüz edilen ve 26 erkeğe satılan kız çocuğunu korumak bir yana, tecavüzlere "iyi halden' dolayı "ceza indirimi' yaparak tecavüzcüyü koruyan hukuk sisteminden AKP Hükümeti'nin sorumlu olmadığı söyleyebilir mi?" - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Tbmm Başkanı 'Kadın Cinayetleri' Soru Önergesini Geri Gönderdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement