TBMM Başkanı Kahraman, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Asadov ile Görüştü - Son Dakika
Dünya

TBMM Başkanı Kahraman, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Asadov ile Görüştü

TBMM Başkanı Kahraman, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Asadov ile Görüştü

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Oktay Asadov ile bir araya geldi.

22.12.2016 19:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Oktay Asadov ile bir araya geldi.

Milli Meclis'te gerçekleşen görüşmede konuşan Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Oktay Asadov, "İlk önce size teşekkürlerimi sunuyorum. TURKPA'nın açılışına katıldığınız için teşekkür ediyorum. Gelecekte bizin birlikte çalıştığımız TURKPA'nın daha da büyüyecek" dedi.

TURKPA hizmet binasının yapımında emeği geçen herkese teşekkür eden TBMM Başkanı İsmail Kahraman da, "Azerbaycan ve Türkiye her alanda bir birlerinin yanındadır izledikleri politikalarla ülkelerinin ötesinde bölgenin refah, huzur ve istikrarına önemli katkı sağlamaktadır. Yıl içerisinde Sayın Aliyev'i 4, sizi 3 defa misafir ettik ve bu ziyaretler bizi çok memnun etti. Geçtiğimiz Mart ayında Aliyev'in halkımızın acısını paylaşarak Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği 5. Toplantısı'na Bakü yerine Ankara'da gerçekleştirmek üzere ülkemize gelişi hala hafızalarımızdadır ve hafızalarımızdan silinmeyecek. Ülkelerimizin İran, Türkmenistan ve Gürcistan ile gerçekleştirdiği üçlü mekanizmalar bölgesel işbirliğine tesisine katkı sağlamaktadır. Şu ana kadar Bakü-Tiflis- Ceyhan boru hattı, Bakü-Tiflis- Erzurum doğalgaz boru hattı, Bakü-Tiflis- Kars, TANAP gibi önemli projeler de ekonomik ve enerji alanlarında örnek teşkil edecek adımlar atmıştır" dedi.

"FETÖ sinsi bir örgüt"

15 Temmuz darbe girişimine değinen Kahraman, "Ülkemiz 15 Temmuz 2016 tarihinde hain bir darbe girişimine sahne olmuştur. Ancak Türk halkı bu girişimi püskürterek tüm dünyaya bir demokrasi dersi vermiştir. Bu süreçte Azerbaycan halkı ve yönetimi, Türkiye'ye başından itibaren en güçlü desteği veren ülke oldu. Beyinlerini yıkadıkları kadroları FETÖ iltisaklı kurum ve kuruluşlar ile devlet bürokrasisinin kılcal damarlarına kadar yerleştiren bu örgütle temas içinde bulunduğu bilinen herkesin yakından takibi ve incelenmesi gerekir. Bu bağlamda, FETÖ iltisaklı kuruluşların Türk ve Azerbaycanlı tüm personelinin mercek altında tutulması gerektiğine inanıyorum" diye konuştu.

"Türkiye Yukarı Karabağ sorununu kendi sorunu gibi görüyor"

Yukarı Karabağ sorunuyla ilgili olarak da Kahraman, "Her zaman söylediğimiz gibi, Türkiye Yukarı Karabağ sorununu kendi sorunu gibi görmektedir. Tüm imkanlarımızla yanınızda olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Yukarı Karabağ sorununun Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü, egemenliği ve uluslararası tanınmış sınırları temelinde gecikmeksizin çözümlenmesi, Azerbaycan'ın sergilediği samimi iradenin ve son dönemde yeniden yaptığı barış ve çözüm çağrılarının ivedilikle karşılık bulması gerekmektedir" şeklinde konuştu.

"Türk şirketlerinin Azerbaycan'daki yatırımlarının toplam tutarı 11 milyar dolar"

"Azerbaycan'ın ekonomik alanda başlattığı kapsamlı reform sürecini isabetli bir adım olarak görüyor ve destekliyoruz" diyen Kahraman, şunları kaydetti:

"Azerbaycan'ın yakın zamanda büyük sermayeli şirketlerimizin yatırım yapmak için tercih edecekleri ülkelerin başında yer alacağını ümit ve arzu ediyoruz. İhtiyaç duyabileceğiniz her türlü teknik desteği sunmaya hazırız. Türk şirketlerinin Azerbaycan'daki yatırımlarının toplam tutarı 11 milyar Dolara, Azerbaycan şirketlerinin ülkemizdeki yatırımları ise 4 milyar Dolara ulaşmıştır. Karşılıklı yatırımlarımızı hızlı şekilde artırarak yakın gelecekte 20 milyar Dolar düzeyine çıkarmak için daha fazla gayret sarf etmeliyiz. Asya'yı Avrupa'ya bağlayacak Orta Koridora atfettiğimiz önem çerçevesinde ülkemizde çeşitli ulaştırma projeleri hayata geçirilmektedir. Son olarak, 20 Aralık günü Avrasya Tüneli hizmete açıldı. 3. Havalimanının inşaatı da hızlı şekilde devam ediyor.

Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattını da 2017 yılının ilk yarısında tamamlamayı öngörmekteyiz. Güney Gaz Koridoru ve bu bağlamda TANAP projesinin takvimde öngörülenden hızlı ilerlemesinden de memnuniyet duyuyoruz."

Çeşitli temaslarda bulundan üzere Azerbaycan'a gelen TBMM Başkanı İsmail Kahraman yarın Bakü'den ayrılacak. - BAKÜ

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya TBMM Başkanı Kahraman, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Asadov ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türk Kızılayı, Irak'ta yerinden edilmiş ailelere yardım sağlıyor
    16:49 Türk Kızılayı, Irak'ta yerinden edilmiş ailelere yardım sağlıyor

    Türk Kızılay, ramazan yardımları kapsamında Irak'ın Erbil kentinde bulunan Herşem Kampı'nda kalan yerinden edilmiş 250 aileye gıda, giyim ve ekmek yardımı gerçekleştirdi. Türk Kızılayın Irak Delegasyon Başkan Vekili Eray Akkaya, ramazan boyunca 5 bin aileye yardımların devam edeceğini açıkladı.

  • Moskova'daki Terör Saldırısında Ölü Sayısı 143'e Yükseldi
    16:43 Moskova'daki Terör Saldırısında Ölü Sayısı 143'e Yükseldi

    Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'nın yayımladığı listede, Moskova'nın banliyösündeki bir konser salonunda gerçekleşen terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 143'e yükseldi.

  • ABD'de yük gemisi çarptı, 2 kişi hayatını kaybetti
    16:28 ABD'de yük gemisi çarptı, 2 kişi hayatını kaybetti

    ABD'nin Baltimore kentinde yük gemisinin çarptığı Francis Scott Key Köprüsü'nün yıkılmasıyla nehre düşen 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Arama çalışmaları devam ediyor.

  • Türkiye Diyanet Vakfı, Filistin'e yardım kampanyasına destekler artıyor
    16:11 Türkiye Diyanet Vakfı, Filistin'e yardım kampanyasına destekler artıyor

    Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan 'özgür Filistin'in yanındayız' yardım kampanyasına her kesimden destek gelmeye devam ediyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İlkokulu öğrencileri, Filistin için biriktirdikleri yardımı TDV Elazığ Şubesine teslim etti. Elazığ İl Müftüsü İrfan Üstündağ, kampanyaya desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

  • Buckingham Sarayı Önünde Sütyensiz Model Şaşkınlık Yarattı
    16:10 Buckingham Sarayı Önünde Sütyensiz Model Şaşkınlık Yarattı

    Londra merkezli ünlü moda markası Poster Girl için çalışan bir model, Buckingham Sarayı'nın önünde sütyensiz dolaşınca büyük ilgi uyandırdı. Modelin cesur davranışı, markanın sezon ortası indirimlerini tanıtmak için özel bir görevde olduğu halde tartışmalara neden oldu. Poster Girl markası ise olayı sosyal medya hesapları üzerinden tanıtarak marka bilinirliğini artırmaya çalıştı.

  • Bingöl'de trafik kazasında hayatını kaybeden Jandarma Uzman Çavuş için tören düzenlendi
    16:09 Bingöl'de trafik kazasında hayatını kaybeden Jandarma Uzman Çavuş için tören düzenlendi

    Bingöl'de meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Jandarma Uzman Çavuş Alper Nuri Çil için Bingöl Havalimanında tören düzenlendi. Törene İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü ve diğer güvenlik güçleri katıldı. Çil'in cenazesi memleketi Afyonkarahisar'a gönderildi.

  • Karabük'ün Safranbolu ilçesinde kaçak kazı yapan kişi gözaltına alındı
    16:05 Karabük'ün Safranbolu ilçesinde kaçak kazı yapan kişi gözaltına alındı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, Karıt köyü yakınlarında kaçak kazı yapıldığı ihbarı üzerine İl Jandarma Komutanlığı ekipleri operasyon düzenledi. Operasyonda 1 kişi suçüstü yakalanırken, kürek, kazma, çapa ve el dedektörü ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

  • Birleşik Krallık Savaş Müzesi'nde Uçak Kazası: Pilot Hayatını Kaybetti
    15:59 Birleşik Krallık Savaş Müzesi'nde Uçak Kazası: Pilot Hayatını Kaybetti

    Birleşik Krallık Savaş Müzesi'nde gösteri yapan bir uçak, Duxford Havaalanı'nda yere çakıldı. Kazada pilot Simon Riggs hayatını kaybetti. Uçakta başka kimsenin olmaması teselli kaynağı oldu. Kazanın ardından olay yerine hızla ulaşan itfaiye ve acil servis ekipleri enkazı söndürdü. Hava Kaza İnceleme Şubesi, olayı araştırmaya devam ediyor.

  • Sarıyer'deki çatışmanın arkasından
    15:52 Sarıyer'deki çatışmanın arkasından "Kürt Tilkisi" çıktı

    Sarıyer'de İsveç uyruklu bir çete üyesi ile husumetli olan bir kişinin öldüğü, bir kişinin yaralandığı silahlı çatışmanın güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıktı. Daha önce de benzer bir çatışma aynı bölgede yaşanırken iki olayda da uyuşturucu çetesi lideri "Kürt Tilkisi" lakaplı Rawa Majid'in ismi geçti.


Advertisement