TBMM Başkanı Kahraman: "Bir Arabada İki Şoför Olmaz" - Son Dakika
Politika

TBMM Başkanı Kahraman: "Bir Arabada İki Şoför Olmaz"

TBMM Başkanı Kahraman: "Bir Arabada İki Şoför Olmaz"

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, bir arabada iki şoförün olamayacağını belirterek, “Güzel bir anayasa değişikliği oldu ve bunun Türkiye çok faydasını görecek” dedi.

08.06.2018 18:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, bir arabada iki şoförün olamayacağını belirterek, "Güzel bir anayasa değişikliği oldu ve bunun Türkiye çok faydasını görecek" dedi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi 2017-2018 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın katılımıyla gerçekleşti. Törene Kahraman'ın yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesi Bilal Erdoğan, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, öğrenciler ve aileler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, öğrencilerin yurt sorununu çözmek için büyük çaba harcadığını dile getirerek, "4 yıldızlı otel konforunda kredi yurtlar kurumumuz var. Rize'ye de yeni yurtlar yapıyoruz. Rize Karadeniz'in cennet köşesi ve insanları enerji doludur. Gençliğin, öğrencinin olduğu yerde de enerji olur. Öncelikle yabancı dil öğrenin. Mesleğinizi, inceliklerini çok iyi öğrenin ve yeni gelişmelere açık olun. Sosyal olun, meslek odaları ile iyi ilişkiler içinde olun, sektörü takip edin. Gelişmelere açık olun. Gençler, büyüyen, gelişen Türkiye'ye siz de katkı sağlayacaksınız. Siz de bu Türkiye'ye enerji verecek, kalkınması için çaba harcayacaksınız" dedi.

Bakan Bak'ın coşkulu ve heyecanlı konuşmasının ardından TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Gençlik ve Spor Bakanı Bak'ın mecliste de aynı olduğunu söyledi. Kahraman, "Osman Aşkın Bak bey mecliste de böyledir. Korkarlar kendisinden. Bakan olduğunda sevindiler dediler ki bizi disiplin eden bir insan gitti ama arkasından özlemeye başladılar. 'Sayın Bakan yine gel bizi ihmal etme' dediler. Osman bey ne bu enerji maşallah. Tebrik ederiz" diye konuştu.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin çok güzel bir noktada olduğunu belirten Kahraman, "Bir kere ismi Recep Tayyip Erdoğan, bir dünya liderinin ismini taşıyor. Dolayısıyla da dünya lideri bir üniversite olmalı. Üniversite sayımız 2002'de 76, şimdi 206, 5 daha eklenecek 211 olacak. 129 resmi, 77 vakıf oldu. Her ülkenin en önemli meselesi eğitimdir, beyindir, insan yetişmesidir. Buna gereken ehemmiyet veriliyor. Bir de Cumhurbaşkanımızın Rize'ye olan ilgisi, fevkalade takdir ötesi bir durum. Çok yakından ilgileniyor" şeklinde konuştu.

"Seçim dönemine girmiş olduk, rahatça konuşurum"

"Türkiye satın alma gücü itibariyle dünyada en büyük 13. büyük ekonomi" diyen Kahraman, "Avrupa'nın beşinci büyük ekonomisiyiz ve G20'ler içinde yer alıyoruz. Dünyadaki 10 mega projeden 6'sı Türkiye'de. 2017 yılı büyüme oranı 7.4. Bu G20 ülkeleri içinde birinciliği bize kazandırdı. Son 10 yılda 200 milyar dolarlık altyapı tamamlandı.2023 yılındaki turist sayısı hedefi ise 50 milyon oldu. Türkiye'nin gidişini önlemek isteyenler var. Buna karşı da uyanık olmak mecburiyetindeyiz. Kritik bir aydayız. 24 Haziran seçimleri. Ben Meclis Başkanı olduğum için çok yanlış bir anlayış var. 'Tarafsızsın siyasi konuşamazsın'. Ben tarafsızım tabi, yönetirken elimde bir terazi adil olacağım ama meclis başkanı oldum diye fikrimden vazgeçmiş değilim. Hele şimdi meclisimizin 26. dönemi kapandı, seçim dönemine girmiş olduk, rahatça konuşurum" ifadelerini kullandı.

"Bir arabada iki şoför olmaz"

Mehmet Akif Ersoy'un "Yıkmak insanlara yapmak gibi kıymet mi verir" şiirini okuyan Kahraman, "Yıkmak kolay. Neden yıkacağız. Neden gelişmeleri görmeyeceğiz. Dünya görmüyor, zorluyor. Anayasayı değiştirirken ben kuvvetler ayrılığı prensibine inanan, anayasa incelemesi, irdelemesi yapmış bir kişiyim. Hakikaten lehimize ve bu 24 Haziran'dan sonra tatbikatına geçilecek. Milletin kabul ettiği bu anayasanın yürürlülüğü 24 Haziran'a bağlı. Yeni anayasa değişikliğinin yürürlüğü için 24 Haziran şarttır ve o değişiklikle Cumhurbaşkanımız inşallah tek bir idareyle harekete geçirecek ve Türkiye'yi idare edecek. Bir arabada iki şoför olmaz. Biri 'yeşilde duralım' der, öbürü 'sarı bekle geçelim' der, araba devrilir. Teke indi bu. Güzel bir anayasa değişikliği oldu ve bunun Türkiye çok faydasını görecek" dedi.

"15 Temmuz'da büyük badire atlattık, 15 Temmuz unutulmamalı"

15 Temmuz'un unutulmaması gerektiğinin altını çizen Kahraman, "Çıkmış kurbağa zıplayarak yürürken, nalbant dükkanı önünde bir de bakıyor ki at, almış nalbant ayağını nal çakıyor. Hoşuna gitmiş, nalbanta ayağını uzatmış, 'beni de nalla' demiş, 'bana da bir nal tak'. Kurbağa sen kimsin ki sana nal takayım. Böyle kurbağalar var ama feraseti olan bir millet var. Gelişme durmamalı ve durmayacak inşallah. 15 Temmuz'da büyük badire atlattık, 15 Temmuz unutulmamalı. O gece bir darbe yoktu. İhtilal de yoktu. O gece Türkiye Cumhuriyetinin bayrağının indirilmesi, varlıklarının silinmesi vardı. Bu topraklarda 3 tane devlet kurulacaktı. Halkımız kısa küçücük bir toprak parçasında Suriye'deki gibi bölünecekti ve dost diye gelen güçlerde ne oldu size diye gelip...kimliğimizi yok etme hadisesi" ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Kahraman'ın konuşmasının ardından 2017-2018 yılından derecelere girenlere ödülleri verildi. Tören öğrencilerinin kep atma töreni ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. - RİZE

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika TBMM Başkanı Kahraman: 'Bir Arabada İki Şoför Olmaz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de 27 düzensiz göçmen yakalandı, göçmen kaçakçılığı iddiasıyla 2 şüpheli gözaltına alındı
    15:53 İzmir'de 27 düzensiz göçmen yakalandı, göçmen kaçakçılığı iddiasıyla 2 şüpheli gözaltına alındı

    Manisa İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, yasa dışı geçiş düzenledikleri belirlenen M.O. ve H.O'yu takibe aldı. Şüphelilerin, düzensiz göçmenleri deniz yoluyla yurt dışına geçirecekleri bilgisi üzerine harekete geçen ekipler, bir aracı İzmir'in Urla ilçesine bağlı Balıklıova Mahallesi yakınlarında durdurdu. Araçtaki 27 düzensiz göçmen yakalandı, 2 şüpheli gözaltına alındı. Düzensiz göçmenler işlemlerinin ardından sınır dışı edilirken, şüphelilerin jandarmadaki işlemleri sürüyor.

  • CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Kahverengi Kokarca Böceği İstilasına Dikkat Çekti
    15:42 CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Kahverengi Kokarca Böceği İstilasına Dikkat Çekti

    CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Karadeniz'de fındık ağaçlarını istila eden kahverengi kokarca böceğinin tarım ürünlerine zarar verdiğini belirterek, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın üreticilerin sesini duymadığını ifade etti. Adıgüzel, istilacı böcekleri Bakanlığın önüne bırakarak, sorunun çözümü için çağrıda bulundu.

  • UCLG Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kosta Rika'da düzenlenen toplantıya başkanlık etti
    15:37 UCLG Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kosta Rika'da düzenlenen toplantıya başkanlık etti

    Dünya Belediyeler Birliği Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kosta Rika'da düzenlenen UCLG Ana Tüzük Komitesi Toplantısı'na başkanlık etti. Başkan Altay, toplantıda Gazze'nin ve mazlum coğrafyalarda sıkıntı çeken Müslüman kardeşlerin haklarını savunduğunu belirtti.

  • Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şahin Şerifoğulları'nı Ziyaret Etti
    15:36 Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şahin Şerifoğulları'nı Ziyaret Etti

    Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nı ziyaret ederek, ikinci dönemde de birçok önemli projenin hayata geçirileceğini belirtti.

  • Keban Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Yılı Toplantısı Yapıldı
    15:34 Keban Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Yılı Toplantısı Yapıldı

    Keban Kaymakamı Furkan Atalık başkanlığında gerçekleştirilen Keban Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 yılı 1. olağan toplantısına, İl Genel Meclisi üyeleri, Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü ve 30 köy muhtarı katıldı. Toplantıda, 2023 yılı gelir ve giderleri oylanarak kabul edildi ve Köylere Hizmet Götürme Birliği üye seçimi gerçekleştirildi. Kaymakam Atalık, köylerin sorunlarının çözümü için daha fazla çalışacaklarını belirterek, yeni seçilen üyeleri tebrik etti.

  • 15 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan organize suç örtüğü lideri yakalandı
    15:33 15 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan organize suç örtüğü lideri yakalandı

    Malatya'da, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonla, 15 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan organize suç örtüğü lideri S.A. ile birlikte toplamda 29 kişi yakalandı. Zanlılar, polis merkezindeki işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.

  • AKPM'de İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları görüşüldü
    15:29 AKPM'de İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları görüşüldü

    AKPM Genel Kurulu'nda İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ele alındı. Türk delegasyonundan Dr. Mustafa Canbey, masum sivillerin haksız saldırılara maruz kaldığını belirtti. Canbey, çatışmaların başladığı tarihten bu yana binlerce insanın öldüğünü ve durumun küresel barışı tehdit ettiğini ifade etti. İsrail'in uluslararası hukuka uyması ve insani yardıma izin vermesi gerektiği vurgulandı.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığı binası soruşturması kapsamında avukat Ergün Özer ifade verdi
    15:18 CHP İstanbul İl Başkanlığı binası soruşturması kapsamında avukat Ergün Özer ifade verdi

    CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının satın alınması sürecinde çekilen 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturma devam ediyor. Avukat Ergün Özer, ifade vererek sadece bağış yaptığını ve makbuz almak için ilgilileri aradığını belirtti.

  • AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu'nu ziyaret etti
    15:18 AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu'nu ziyaret etti

    AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu'nu tebrik etmek için ziyarette bulundu. Köse, Topaloğlu ile yeni dönemde gerçekleştirilecek projeler hakkında istişarelerde bulunduklarını belirtti. Topaloğlu da ziyaret dolayısıyla Köse ve teşkilat mensuplarına teşekkür etti.


Advertisement