TBMM Başkanı Kahraman: Meclis Kürsüsü, Fikrin Kırkpınarı'dır - Son Dakika
Güncel

TBMM Başkanı Kahraman: Meclis Kürsüsü, Fikrin Kırkpınarı'dır

BURSA'da, restorasyonu tamamlanan 1. Murad Hüdavendigar Külliyesi ile Birlik Vakfı Bursa Şubesi, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'nun da katıldığı törenle açıldı.

16.03.2018 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BURSA'da, restorasyonu tamamlanan 1. Murad Hüdavendigar Külliyesi ile Birlik Vakfı Bursa Şubesi, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'nun da katıldığı törenle açıldı.Kahraman, törende yaptığı konuşmada "Mecliste kavgalar oluyor üzülüyorum. Kavga değil fikir beyanı mikrofondur. Fikrin Kırkpınarı burasıdır" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa'da Osmangazi Belediyesi tarafından yürütülen restorasyon çalışmaları ile aslına uygun şekilde yenilenen 1. Murad Hüdavendigar Külliyesi ve İmarethanesi açılışına katıldı. Kahraman ve Çavuşoğlu, Birlik Vakfı Bursa Şubesi'nin açılışını da yaptı. Törende konuşan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Tarihi bir mekandayız. Tarihimizle iç içe, Osmanlı'nın merkezindeyiz. Söğüt, ufak bir fidandı, koca bir çınar oldu. Söğüt'ten 3 kıtaya, 7 denize yayılan muhteşem ağaçlara ulaştık. Selçuklu'nun verdiği topraklar, büyüdü kıtalara yayıldı. Cihat ruhuyla 2 bin kilometrekare olan bu topraklar, 20 milyon kilometrekareye ulaştı. Bize bağlı olarak vergi verenleri de kattığımızda 24 milyon kilometrekareyi geçti. Ahlak çok üst seviyedeydi. Osmanlı fazileti çok üst düzeydi. Muhteşem bir devletin devamıyız. Tarih, bir deniz feneri. İleriyi gösterir. Tarihi bildiğimizde günü değerlendirebiliriz, geleceği de okuyabiliriz. Tarihimize sahip çıkacağız. Birlik Vakfı'nın ana hedefi tarihe sahip, milli şuura sahip gençlik yetiştirmektir. Bendenizin genel başkan olduğu dönem 1967-69 arasındadır. Türkiye çalkantılı bir havaya girmişti. Ne Amerika, ne Rusya. 3'üncü yol milli bir görüşün sahibi olduk, kendimiz olacağız dedik. Taklitçi olmayacağız, biz olacağız" dedi.

'MECLİS'TE MAVGALAR OLUYOR ÜZÜLÜYORUM'

"Toplum kendi özdeğerlerine dönerek yenilenmeli, huzur ve kardeşlik içinde yürümeliyiz" diyen TBMM Başkanı Kahraman, "Türkiye'de satılmış çok azdır, aldatılmış çoktur. Bu konuşarak giderilir. Meclis'te kavgalar oluyor üzülüyorum, kavga değil fikir beyanı mikrofundur. Fikrin Kırkpınarı burasıdır, diyalog konuşmaz sözler konuşur. Tarihimize sahip çıkacağız 15 temmuz gecesi meclisi açtığımda grup başkanvekillerini çağırdım herkes parti etiketini kaldırmıştı ay yıldızın altındaydı, o şuurda olacağız. Birbirimizi hor görmeyeceğiz, kavga etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı. Vakıfların öneminden bahseden Kahraman, "Eskiden huzurlu bir toplum vardı, onun için vakıflarımız çalışma yapıyorlar. Vakıf bir malın Allah'ın mülkü sayılmasıdır. Vakıf ettiğiniz zaman o sizden çıkar. Osmanlı o yüzden vakıf medeniyetidir. Vakıflar dernek değildir, vakıflar adalete tam riayettir" dedi.

'TÜRKİYE YOK OLACAKTI'

15 Temmuz sürecine de değinen TBMM Başkanı Kahraman, "Kültür Bakanlığım sırasında payitahtlar zinciri diye bir projem vardı. Söğüt'ten Bursa'ya, Edirne'den İstanbul'a gelen bir çizgi içerisinde gidecektik. Tanklar yürüdü, gidemedik. Türkiye ne zaman yükselse bir mani çıkardılar. O niye çıkar, biz olmayalım diye çıkar. Sonuncusu 15 Temmuz'du. 15 Temmuz başarılı olsaydı sadece idare değişmeyecek Türkiye yok olacaktı. Hangi partiden olursa olsun meydanlar doldu. Milletimiz habersiz değil, Recep Tayyip Erdoğan'a inanıyor. Büyük bir tehlikeyi atlattık. Bir vatan hainliği hadisesini halletmiş ve çözmüş olduk. Muratlar, Osmanlar, Yavuzlar, Süleymanlar, Selimler yetiştirecek çalışmalar yapılması lazım. Birlik Vakfı'nın kuruluş amacı da bu. Gençlerimizi geleceğe yetiştirmemiz lazım" diye konuştu.

TBMM Başkanı Kahraman, Afrin'de Zeytindalı Harekatı için de "Teröristlere karşı bir harekat yapıyoruz. O bölgeyi terörden arındırma faaliyetini yapıyoruz, devam da edeceğiz. Türkiye güçlü ve dik olarak devam edecek. Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" ifadelerini kullandı.

'BURSA VAKIF VE MEDENİYET ŞEHRİDİR'

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu da Bursa'nın vakıf ve medeniyet şehri olduğunu ifade ederek, şunları kaydettti:

"Medeniyetimiz için özellikle ifade edilen çok güzel terim vardır, vakıf medeniyeti. Vakıf Allah rızası için iyilik yapmaktır. Geçmişte sosyal hayatın tamamı belediyecilik hizmetinin de kamu hizmeti olarak vakıf eliyle yürütüldüğü bir medeniyet bizimkisi. Baktığınız zaman hayatın bütün alanını kuşatan vakıflardır. Bugün işte bu vakıf medeniyetinin çocukları olarak dünyada birçok mağduriyetin yaşandığı yere bu medeniyetin eliyle ulaşan bizler ve vakıf kültürü. 5 bin adet vakıf eseri yeniden ihya edildi. Bugün 15 bin muhtaç aileye yardım, 5 bin öğrenciye burs, 108 bin kişiye gıda yardımı yapıyoruz. Bu millet o kadar gönüllü bir millet ki dışarıdan bakıldığında anlaşılması mümkün değil. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çizmiş olduğu perspektif neticesinde vakıflarımız, mağdurlara ve yoksullara sahip çıkmaya devam ediyor. Birlik Vakfı da onlardan bir tanesi."

Konuşmaların ardından Birlik Vakfı Bursa Şubesi'nin vakıf merkezi, törenle açıldı.

- Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel TBMM Başkanı Kahraman: Meclis Kürsüsü, Fikrin Kırkpınarı'dır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Alaca Yalıçapkını'nın avladığı balıkla yaşadığı zor anlar objektiflere yansıdı
    08:58 Alaca Yalıçapkını'nın avladığı balıkla yaşadığı zor anlar objektiflere yansıdı

    Hatay'ın Samandağ ilçesinde kuş gözlemcisinin objektifine Alaca Yalıçapkını'nın avladığı balıkla intihanı yansıdı. Milleyha Sulak Alanı'nda yaşayan Alaca Yalıçapkını, avladığı balığı yutmaya çalışırken zorlanarak balığı dakikalarca sağa sola savurdu. Kuş gözlemcisi Alican Gümüş, bu doğal anları kaydetmenin keyif verici olduğunu belirtti.

  • Olur Belediye Başkanı Vedat Ergün'ün makam odası çiçek bahçesini aratmıyor
    08:58 Olur Belediye Başkanı Vedat Ergün'ün makam odası çiçek bahçesini aratmıyor

    Olur Belediye Başkanı Vedat Ergün'ün 'tebrik' ziyaretleri sürerken, gönderilen çiçekler nedeniyle başkanlık makamı ve odanın girişi adeta çiçek bahçesine döndü. Başkan Ergün mesaisinin büyük bir bölümünü ziyaretçilerini ağırlayarak geçiriyor.

  • Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sporcusu Hasan Can Arslan, Türkiye Badminton Şampiyonası'nda üçüncü oldu
    08:54 Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sporcusu Hasan Can Arslan, Türkiye Badminton Şampiyonası'nda üçüncü oldu

    Bursa'da düzenlenen 17 Yaş Türkiye Badminton Şampiyonası'nda Karışık Mixler kategorisinde mücadele eden Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü sporcusu Hasan Can Arslan, Zonguldak'tan Zeynep Değirmenci ile birlikte Türkiye üçüncüsü oldu. Bu başarıyla Milli Takım kadrosuna girmeye hak kazanan Arslan, Balkan Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek. Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, sporcuyu ve antrenörlerini tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

  • İtfaiye Ekipleri, Vatandaşın Parmasındaki Dikiş Makinesi İğnesini Çıkardı
    08:52 İtfaiye Ekipleri, Vatandaşın Parmasındaki Dikiş Makinesi İğnesini Çıkardı

    Hatay İskenderun ilçesinde yaşayan bir vatandaşın parmağına batan dikiş makinesi iğnesi, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle çıkartıldı. İskenderun İlçesi'nde bulunan Sakarya Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşın parmağına batan iğne, 112'yi araması üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri tarafından sorunsuz bir şekilde çıkarıldı.

  • Hasketbol Spor Kulübü, Adana deplasmanında galibiyet arıyor
    08:51 Hasketbol Spor Kulübü, Adana deplasmanında galibiyet arıyor

    Erkekler Basketbol Bölgesel Ligi'nde Kayseri'yi temsil eden Hasketbol Spor Kulübü, Çukurova Üniversitesi Gündoğdu Koleji Spor ile yapacağı deplasman maçında galibiyet arıyor. Kulüp Başkanı Hasan Aksoyak, genç ve yetenekli bir takıma karşı mücadele edeceklerini belirterek, eksik kadrolarına rağmen en iyi performansı sergileyerek galibiyetle dönmek istediklerini söyledi.

  • Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde çıkan çadır yangını itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü
    08:51 Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde çıkan çadır yangını itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü

    Hatay'ın Reyhanlı İlçesi Bahçelievler Mahallesi'nde çıkan çadır yangını, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü. Yangın, çevredeki vatandaşların 112'yi araması üzerine itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı.

  • Hatay'ın Belen ilçesinde çıkan orman yangını itfaiye personeli tarafından söndürüldü
    08:49 Hatay'ın Belen ilçesinde çıkan orman yangını itfaiye personeli tarafından söndürüldü

    Hatay'ın Belen ilçesine bağlı Kömürçukuru Mahallesi'nde çıkan orman yangını, itfaiye personelinin ve vatandaşların müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü. Yangının ardından soğutma çalışması yapıldı.

  • BAL 11. Grup 23. Hafta Maçlarının Hakemleri Belli Oldu
    08:49 BAL 11. Grup 23. Hafta Maçlarının Hakemleri Belli Oldu

    Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, Bölgesel Amatör Lig 11. Grup'ta oynanacak 23. hafta maçlarının hakemlerini açıkladı. Hacılar Erciyesspor - 12 Bingölspor maçını Özer Özden yönetecek. Yozgat Bozokspor'un Malatyaspor ile deplasmanda oynayacağı maçta ise Şahin Berker düdük çalacak. Diğer maçlarda ise Cem Eray Eşmekaya ve Zülküf Ali Öncel görev yapacak.


Advertisement