TBMM Başkanlığı Seçimi Bugün Yapılacak - Son Dakika
Güncel

TBMM Başkanlığı Seçimi Bugün Yapılacak

AK Parti'den Kahraman, CHP'den Bilgehan, MHP'den Halaçoğlu ve HDP'den Fırat'ın aday olduğu Meclis Başkanlığı seçimi bugün yapılacak.

22.11.2015 11:35  Güncelleme: 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulu'nda devletin 2 numaralı koltuğu olan Meclis Başkanlığı seçimi bugün gerçekleştirilecek. Başkanlık yarışı AK Parti'den İsmail Kahraman, CHP'den Gülsün Bilgehan, HDP'den Dengir Mir Mehmet Fırat ve MHP'den Yusuf Halaçoğlu arasında geçecek.

GÖZLER HÜKÜMETE ÇEVRİLECEK

Başkanın seçilmesi ile birlikte gözler hükümete çevrilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yarın bir araya gelerek yeni hükümetin açıklanması bekleniyor.

KURUL 15:00'DA TOPLANACAK

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı seçimi gündemi ile saat 15.00'te toplanacak. Başkanlık için AK Parti Milletvekili İsmail Kahraman, CHP Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgihan, MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ve HDP Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat yarışacak. Seçim gizli oyla yapılacak. İlk iki oylamada üye tam sayısının üçte ikisi olan 367'yi bulan aday, başkan seçilecek.

AK PARTİ'NİN ADAYINA KESİN GÖZÜYLE BAKILIYOR

Bu iki turda kazanan olmazsa, üçüncü oylamada üye tam sayısının salt çoğunluğu olan 276'yı bulan, başkan seçilecek. AK Parti'nin milletvekili sayısı dikkate alındığında Kahraman'ın üçüncü turda seçilmesi bekleniyor.

Yeni başkan teşekkür konuşmasının ardından görevi geçici başkanlık yapan Deniz Baykal'dan devralacak.

TBMM Başkanlığı Seçimi Bugün Yapılacak

Son Dakika Güncel TBMM Başkanlığı Seçimi Bugün Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • õzgür : seçim yapmaya gerek yok zaten beli kimin olacğı aynı tas aynı hamam 4 0 Yanıtla
  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement