TBMM Başkanvekili Aydın: "Defalarca Teşekkür Edenler Şimdi Eleştiriyor" - Son Dakika
Politika

TBMM Başkanvekili Aydın: "Defalarca Teşekkür Edenler Şimdi Eleştiriyor"

TBMM Başkanvekili Aydın: "Defalarca Teşekkür Edenler Şimdi Eleştiriyor"

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, tütün konusunu siyasi malzeme yaparak kendisini eleştirenlerin, daha önce kendisine defalarca teşekkür ettiğine söyledi.

04.06.2018 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, tütün konusunu siyasi malzeme yaparak kendisini eleştirenlerin, daha önce kendisine defalarca teşekkür ettiğine söyledi.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, il genel meclisinin Haziran ayı toplantısına katıldı. Beraberinde İl Başkanvekili Mehmet Dağtekin, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış ile birlikte meclisi ziyaret eden Ahmet Aydın, burada ülke ve Adıyaman gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Can Erdoğan başkanlığında ki toplantıda gündem maddeleri görüşüldükten sonra, Ahmet Aydın meclis üyelerine hitap etti.

Ahmet Aydın, ülke ve Adıyaman gündemiyle ilgili bilgiler paylaştıktan sonra tütün konusuyla ilgili açıklamada bulundu.

Ahmet Aydın açıklamasında, "Tütün, AK Parti döneminde yasaklanmış bir ürün değil. Ama bu algıyı özellikle yapıyorlar. Tütün, Kemal Derviş döneminde oldu. Eskiden jandarma ile kaçakçılar arasındaki olanları herkes biliyor. Ölen insanlar oldu. Bir tabaka ile yakalanan kişilerin başına neler geldi herkes biliyor. Sanki AK Parti yasaklamış gibi mesnetsiz, hadsiz bir şekilde beyanlar var.

Üreticimizin mağdur olmaması için ilk günden beri emek veren kişilerden birisiyim. Adıyaman'ın bu konuda ki durumun Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımıza ilettik. İlk olarak 50 kiloya kadar serbest olması için teklifi ben verdim. Cezaları da kademeli olarak aşağı düşürdük.

Daha sonra tütün ekimi yaygınlaştı. Tütün tüccarları ortaya çıktı. Üreticinin alın terini simsarlar istismar etmeye başladı. Adıyaman'ın marka değeri olan tütünü bozmaya çalıştılar. Başka illerden ve ülkelerden tonlarca tütün gelmeye başladı.

Bütün tütün üreticileri, siyasiler, sivil toplum kuruluşlarını, platformları tek tek dinledik. Önerilerine dinledik. Bunların içerisinde CHP'nin Milletvekili adayı Abdurrahman Tutdere de vardı. Biz bu konuya siyasi bakmıyoruz. Tütün konusunda siyasi düşünmüyoruz. Şimdi tütün üzerinden siyaset yaparak bizi eleştirenler bana defalarca teşekkür ettiler" dedi.

Aydın konuşmasının devamında, "Bize gelen talepler kıyılmış sarmalık tütünün kayıt altına alınarak, kaçak olmaktan çıkaralım ve bunu yaparken kooperatifler eliyle yapalım dediler. Kooperatiflerin kuracağı tesislerde işletilmesi talep edildi. Tütüncülerden gelen ortak talep böyleydi. Bizde bunun için önerge hazırladık. Bir taraftan dumansız hava sahası derken diğer taraftan tütünün kentimizde binlerce kişinin geçim kaynağı olduğunu biliyoruz. Halkımızı mağdur etmemek için çok büyük çaba sarf ettik. Bir gramı bile yasak iken şimdi tütünü yasal hale getirdik. Kural dışı hareket edenlere cezai müeyyideler olması doğaldır. Vatandaş ne dediyse biz onu yasaya koyduk. Tütün ilk defa yasal oldu. Ekilmesi, işlenmesi ve satışa sunulmasını sağladık. Kanunda ki tam ve yeni teknoloji şartını, parlamenter sistemin son kanun teklifini benim imzamla verilerek kaldırdık.

Bir gram satışı yasak olan ürünü yasal hale getirdik. Fitne odakları boş durmadı. Siyasi malzeme konusu yapmaya çalıştılar. Akla ziyan, ahlak dışı, yalan yanlış şeylerle hizmetlerimizi gölgelemeye çalıştılar. Adıyaman meselesi ise siyasi görüşlere bakmayız. Tütün geldiği konuda üreticilerin önerisini biz hayata geçirdik" ifadelerini kullandı.

İl Genel Meclis Üyesi Abdurrahim Bayhan, 30 yıllık siyasi geçmişimde gördüğüm kadarıyla bir insanın yaptığının karşılığının verilmesi lazım. Ahmet Aydın'ın tütün hakkında yaptıklarını kendisini bizzat bildiğini belirterek, kendisinin üzerinde tabakası olmasından ve işyerinde 1 kilo tütün olduğu için ceza aldığını dile getirdi.

İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Can Erdoğan ise, Ahmet Aydın'ı ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını ve tütün meselesi başta olmak üzere Adıyaman gündemi ve ülke gündemi ile ilgili bilgilendirmesinden dolayız Ahmet Aydın'a teşekkür etti. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika TBMM Başkanvekili Aydın: 'Defalarca Teşekkür Edenler Şimdi Eleştiriyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün tutuklanmasına itiraz edecek
    21:39 CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün tutuklanmasına itiraz edecek

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Antalya'da Tünektepe Teleferik Tesisi'ndeki kaza soruşturması kapsamında Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün tutuklanmasına ilişkin, avukatlar eliyle asliye ceza mahkemesine gerekli itirazlar delilleriyle birlikte yapılacağını ve çok sayıda iddianın çürütüldüğü eklerin ortaya konacağını belirtti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı
    21:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ekonomi, güvenlik, deprem, hak ve özgürlükler ile terörle mücadele başta olmak üzere acil sorunlarımıza odaklanmış bulunuyoruz" dedi.

  • ABD Dışişleri Bakanlığı İdari İşler Müsteşarı ve Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass Türkiye'de Temaslarda Bulundu
    21:35 ABD Dışişleri Bakanlığı İdari İşler Müsteşarı ve Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass Türkiye'de Temaslarda Bulundu

    ABD Dışişleri Bakanlığı İdari İşler Müsteşarı ve Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass, Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Akçapar'ın daveti üzerine resmi ziyarette bulunduğu Türkiye'de çeşitli temaslarda bulundu. Bass'ın Türkiye ile işbirliğini vurguladığı ve ilişkileri derinleştirme konusunda önemli adımlar atıldığını belirttiği bildirildi.

  • CHP Milletvekili Okan Konuralp, sosyal medyada troll saldırılarına karşı yasal düzenlemeler istedi
    21:35 CHP Milletvekili Okan Konuralp, sosyal medyada troll saldırılarına karşı yasal düzenlemeler istedi

    CHP Ankara Milletvekili Okan Konuralp, TBMM Genel Kurul'da yaptığı konuşmada, sosyal medyada troll saldırılarına karşı yasal düzenlemelerin yapılmasını talep etti. Konuralp, AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin ve Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın sosyal medyada uğradığı cinsiyetçi saldırıları lanetleyerek desteklerini ifade etti. Konuralp ayrıca, Dijital Mecralar Komisyonu'nun bir an önce çalıştırılmasını talep etti.

  • AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin: Türkiye'de insanlarımız, seçmenimiz hakiki temyiz kudretine sahiptirler
    21:28 AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin: Türkiye'de insanlarımız, seçmenimiz hakiki temyiz kudretine sahiptirler

    AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerine ilişkin, 'Siyasi manada Türkiye'de insanlarımız, seçmenimiz, hakiki temyiz kudretine sahiptirler. Her yaşam tarzından, her eğitim seviyesinden insan son derece özenle neye, niçin oy kullandığını bilerek sandığa gitmiştir.' dedi.

  • Almus Köylere Hizmet Götürme Birliği Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi
    21:23 Almus Köylere Hizmet Götürme Birliği Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi

    Almus ilesine bağlı köy muhtarlarının katılımıyla Fatıma-Tüz Zehra Külliyesi Konferans Salonu'nda Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantısı yapıldı. Toplantıda yeni yönetim kurulu üyeleri seçildi ve Kaymakam Emre Çömen, yeni seçilenlerle birlikte ilçeye hizmet etmeye gayret göstereceklerini belirtti.

  • Meclis'te
    21:17 Meclis'te "jet yakıtı" tartışması! AK Partili ve CHP'li vekiller arasında tansiyon yükseldi

    İletişim Başkanlığı'nın yalanladığı "İsrail'in jet yakıtları, Türkiye'den gidiyor" iddiası Meclis'e taşındı. CHP, TBMM'ye verdiği öneride Türkiye'nin İsrail ile ticaretini sürdürmesinin neden ve sonuçlarının araştırılmasını istedi. CHP'li Veli Ağbaba kürsüdeki konuşmasında "Namaz kılarken İsrail'in uçaklarına mazot satmaya devam ettiniz." dedi. AK Partili Özlem Zengin ise "Sayın Ağbaba, İsrail'i kınamıyorsun. Asıl faili gizliyorsun." ifadelerini kullandı. TBMM'deki gergin anlar kameraya yansıdı.

  • İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi 2024-2029 döneminin ilk birleşimini gerçekleştirdi
    21:03 İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi 2024-2029 döneminin ilk birleşimini gerçekleştirdi

    İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, 2024-2029 döneminin ilk birleşimini gerçekleştirdi. Başkan Cemil Tugay başkanlığındaki oturumda, komisyonlarda görev alacak isimler belirlendi ve İZSU Genel Müdürlüğü'nün su tarifelerinde indirim yapılması önerisi karara bağlandı. Ayrıca, Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı'nın yeniden kurulması önerisi görüşüldü ve 2023 denetim komisyon raporu okundu.

  • CHP, Demirtaş ve Yüksekdağ'ın Duruşmasını Takip Edecek
    20:54 CHP, Demirtaş ve Yüksekdağ'ın Duruşmasını Takip Edecek

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da yargılandığı davanın yarınki duruşmasını takip etmek üzere Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi, Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ankara Milletvekili Aliye Timisi Ersever'den oluşan bir heyet görevlendirdi.


Advertisement