TBMM'de 23. Dönem Yasama Yılı Yemin Töreni Tamamlandı - Son Dakika
Politika

TBMM'de 23. Dönem Yasama Yılı Yemin Töreni Tamamlandı

TBMM 23. Dönem Yasama Yılı, Milletvekili Yemin Etme Töreni Tamamlandı. 10 Saat 15 Dakika Süren Törende Herhangi Bir Olay Yaşanmazken, AK Parti İstanbul Milletvekili Hayati Yazıcı, Genel Kurul'da Bulunmadığı İçin Yemin Edemedi. Genel Kurul, 9 Ağustos Perşembe Günü TBMM Başkanı'nı Seçmek İçin Toplanacak.

05.08.2007 02:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM 23. dönem yasama yılı, milletvekili yemin etme töreni tamamlandı. 10 saat 15 dakika süren törende herhangi bir olay yaşanmazken, AK Parti İstanbul Milletvekili Hayati Yazıcı, Genel Kurul'da bulunmadığı için yemin edemedi. Genel Kurul, 9 Ağustos Perşembe günü TBMM Başkanı'nı seçmek için toplanacak.

TBMM Genel Kurulu bugün saat 15.00'da en yaşlı üye TBMM Geçici Başkanvekili ve CHP İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ başkanlığında toplandı. İstiklal Marşı'nın ardından and içme törenine geçildi. Milletvekilleri il il adları okunarak kürsüye gelerek, yemin etti. İlginç anların yaşandığı Genel Kurul'da en dikkat çekici olay MHP lideri Devlet Bahçeli ile DTP Milletvekili Ahmet Türk ve diğer DTP'li milletvekillerinin tokalaşması oldu. Her yemin töreninde olduğu gibi bu yemin töreninde yemini unutan, yanlış

okuyan, heyecanlanan, dili sürçen milletvekilleri oldu. Bazı milletvekillerinin yemini ise kabul edilmedi ve Şükre Elekdağ'ın uyarısıyla bu milletvekilleri yeminlerini tekrarladı.

- LİDERLER BİRBİRLERİNE JEST YAPTI

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Baykal'ın yemin töreninde Genel Kurul'da hazır bulundu. Erdoğan da Baykal'ın and içmesi sırasında Genel Kurul'daki yerinden ayrılmadı ve Baykal'ı yemininden sonra alkışladı.

Genel Kurul'da yemin merasiminin başından sonuna kadar kalan lider ise MHP Lideri Devlet Bahçeli oldu. Yılmaz ve Yazıcıoğlu, yeminden sonra Genel Kurul'da kalmamayı tercih etti. Öğle saatlerinde yer bulunmayan izleyici locasındaki sıralar da gecenin ilerlediği saatlerde boşluklar oluşmaya başladı. TBMM Geçici Başkanı Şükrü Elekdağ'ın eşi Ayla Elekdağ, kızları Sibel ve Sevin de töreni baştan sona izledi. Eşinin yoğun bir tempoyla çalıştığının hatırlatılması üzerine Ayla Elekdağ, ''Her gün 12 saat çalışıyor.

Onun için bir şey değil ki'' diye konuştu.

Genel Kurul'daki yemin töreninde 1 saatlik yemek arasının yanı sıra 15 dakikalık bir mola daha verildi. Yemin merasimi 10 saat 15 dakika sürdü. 549 milletvekilinin bulunduğu Genel Kurul'da 548 milletvekili yemin etti. İstanbul'a gelene kadar Genel Kurul'da bulunan AK parti İstanbul Milletvekili Hayati Yazıcı, ara verilmesi üzerine yemin etmeden meclisten ayrıldı. Yazıcı'nın yarın kızının düğün töreni olduğu için Başbakan Erdoğan ile aynı uçakta İstanbul'a döndü. Dolayısıyla yeminini yapamadı. Yazıcı ilk

oturumda and içecek.

- 9 AĞUSTAS'TA MECLİS BAŞKANLĞI SEÇİMİ VE KAMER GENCİN İTİRAZI

TBMM geçici Başkanvekili Şükrü Elekdağ, yemin töreninin tamamlanmasının ardından bundan sonraki sürecin TBMM Başkanlık seçimi olduğunu hatırlatarak, bu sürecvin bugünden itibaren başladığını ve 5 gün süreceğini, bu süre içinde de Meclis Başkanı adaylarının 8 Ağustos Çarşamba günü saat 00.00'a kadar geçici başkanlığı bildirilmesini istedi. Elekdağ, Meclis Başkanı seçiminin ise 9 Ağustos Perşembe günü yapılacağını bildirdi. Ancak buna Tunceli bağımsız Milelvtekili Kamer Genç itiraz etti. Genç, anayasaya

göre bugünden başlanırsa Cuma günü ancak Meclis Başkanı seçimi yapılabileceğini ifade etti. Elekdağ, oturumun kapandığını belirterek, Genç'i dikkate almadı. Böylece 23. dönem yemin merasimi tamamlanmış ve milletvekilleri görevlerine başlamış oldu.

- GÜL, KÖŞK SORULARINA CEVAP VERMEDİ

Yemin töreninin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, "Hayırlı uğurlu olsun. Güzel bir yemin töreni oldu" diye konuştu. Gül, 'Sizin için ikinci hayırlı olsunu ne zaman diyeceğiz' yönündeki bir soru üzerine ise, "Konuşacağız onları. Konuşacağımız günler gelecek" demekle yetindi.

(AU-KK-KK-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika TBMM'de 23. Dönem Yasama Yılı Yemin Töreni Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement