TBMM'de Asker Zehirlenmeleri Tartışması - Son Dakika
Politika

TBMM'de Asker Zehirlenmeleri Tartışması

TBMM'de asker zehirlenmeleri tartışmasıANKARA - Manisa Birinci Eğitim Tugayı askerlerinin zehirlenmeleri tartışıldı.

18.06.2017 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM'de asker zehirlenmeleri tartışması

ANKARA - Manisa Birinci Eğitim Tugayı askerlerinin zehirlenmeleri tartışıldı.

TBMM Genel Kurulu'nda Manisa'daki askerlerin zehirlenmeleri tartışıldı.

AK Parti Manisa milletvekili Recai Berber, Manisa'daki olayla ilgili Vali ile birlikte sağlık ekipleriyle bilgi almaya çalıştıklarını belirterek, "Biraz önce Sayın Bakanımızın 23 Mayıstaki zehirlenme dolayısıyla söylediği 1 askerimizin vefat etmesi hadisesi, 23 Mayısta olan hadisedir. Bazı arkadaşlar, kamuoyu, zannediyorum, dünkü, 17 Hazirandaki yemekle ilgili anlamış olabilir. Değerli arkadaşlar, sadece Manisa'da yemek veya askerlik yapılmıyor, yemek verilmiyor. Şimdi, burada arkadaşlarımız bazı şeyleri eleştiriyor, işte, 'Özelleştirildi, şöyle oldu' Sadece askerlerde bu yemek hizmeti dışarıdan satın alınmıyor, bugün kamu kurumlarının neredeyse tamamına yakını yemek hizmetini artık dışarıdan satın alıyor. Dolayısıyla burada AK Parti gelmiş de 2003'te yemek hizmetini özelleştirmiş ya da yemek hizmetini dışarıdan alıyor da değil, burada yemek hizmeti 2000 yılından bu yana dışarıdan alınıyor" ifadelerini kullandı.

Berber, denetimin önemine dikkat çekerek, "Çünkü artık gıda hijyeniyle ilgili olarak Türkiye'de ve dünyada gelişmiş olan teknolojilerin hepsi Türkiye'de bugün kullanılıyor. Bu konuda, bu şekilde münferit olaylar üzerinden, sanki Türkiye'deki bütün askeri birliklerde ve Türkiye'deki bütün kamu kurumlarında yıllardır Milli Eğitim Bakanlığının taşımalı eğitim yapılan yerlerinde de aynı şekilde yemek hizmeti veriliyor, duydunuz mu şimdiye kadar" şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Levent Gök, Cumhurbaşkanı'nın sözlerine değinerek, "Biz yürürken sizden mi izin alacağız? Adalet kavramını aranacağı yer bağımsız ve tarafsız yargıdır" ifadelerini kullandı.

Gök, Manisa'da yaşana olayının adalet aranması olduğunu söyleyerek, "Asker ailelerinin ziyaret edip, bu tabloyu anlatmayı düşünüyor musunuz? 23 ve 25 Mayıs Manisa'da zehirlenmeler olduğu zaman Cumhuriyet Halk Partisi üç Manisa milletvekili özgür özel, mazlum Nurlu, Tur YIldız Biçer araştırma önergesi verdi. 12 Haziran'da Meclis'te bu konu tartışıldı. AKP sözcüsü, 'Arkadaşlar daha önemli işlerimiz var, gensoru var' dedi. Çocuklarımız zehirleniyor, geniş zamanda tartışalım diyorsunuz. Çocuklarımızın ölmesini mi bekliyorsunuz" şeklinde konuştu.

Halkların Demokratik Partisi İzmir milletvekili Ertuğrul Kürkçü, devletin askerlere karşı sorumluluğunun daha çok olduğunu savunarak, "Milli Savunma Bakanımız bir noktayı eksik bıraktı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 28. Mekanize Piyade Tümeni'nde 68 asker zehirlenme tanısıyla hastaneye kaldırıldı. Özelleştirme niye yapılır? Devlet yükümlülüklerinin bir bölümünü piyasaya devretmeyi seçer. Piyasaya devretmeyi seçtiğiniz zamana bunları çoktan kabul etmişsinizdir" diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Işık'ın olayı ciddiye almadığı endişesi taşıdığını belirterek, 5 bin 470 askerimiz yemek yedi. Bu yemekten yiyen 590 asker etkilendi. Hiç yemediği halde etkilendiğini belirten askerler oldu. Bu firmanın sadece Manisa'daki ihalesi mi iptal edildi? Çünkü bu firmanın Türkiye'nin değişik yerlerindeki kamu kuruluşlarına, askeri kışlalarına yemek verdiğini biliyoruz. Firmada tartışmalı hale gelmiştir. Manisa'da firmanın yemek verdiği dördüncü defa askerlerimizin zehirlenmiş olması, son zehirlenmeye kadar hiç bir şey yapılmamış olması, yetkililer tarafından ikna edici açıklamaların yapılmaması olayın basitleştirilmeye çalışıldığını görüyoruz" şeklinde konuştu.

TBMM\'de Asker Zehirlenmeleri Tartışması
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika TBMM'de Asker Zehirlenmeleri Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement