TBMM'de "Geçmişten Günümüze Çini" Sergisi - Son Dakika
Politika

TBMM'de "Geçmişten Günümüze Çini" Sergisi

Mecliste, Kütahya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Seramik ve Cam Teknolojisi Bölümü öğretmen ve öğrencilerinin, seramik ve camdan hazırladığı sergi açıldı.

20.03.2018 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mecliste, Kütahya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Seramik ve Cam Teknolojisi Bölümü öğretmen ve öğrencilerinin, seramik ve camdan hazırladığı sergi açıldı.

TBMM Halkla İlişkiler Binası'ndaki açılışta konuşan AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, çini sanatının kadim medeniyet değerlerinden birisi olduğunu söyledi.

Türkiye'de çini deyince akla ilk gelen şehrin Kütahya olduğunu vurgulayan Gazel, Kütahya'nın çini sanatıyla, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Yaratıcı Şehirler Ağı'na da dahil olduğunu kaydetti.

Gazel, öğrencilerin kendi eserlerini sundukları böyle bir çalışmanın Mecliste sergilenmesinin de kendilerini memnun ettiğini belirtti.

Açılışa, AK Parti Kütahya milletvekilleri Vural Kavuncu, Mustafa Şükrü Nazlı, Ahmet Tan ve AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın ile Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir'de katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM'de 'Geçmişten Günümüze Çini' Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Milletvekili, depremzedelere yapılmayan eşya yardımlarını eleştirdi
    17:56 CHP Milletvekili, depremzedelere yapılmayan eşya yardımlarını eleştirdi

    CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, 6 Şubat depremlerinin ardından depremzedelere sözü verilen eşya yardımlarının hala yapılmadığına dikkat çekerek AKP hükümetine çağrı yaptı. Yıldırım Kara, 'İnsanlar bir koltuk, bir bardak dahi çıkaramadı evlerinden. Bu insanların eşya yardımları ne olacak? Artık bunları görün ve hemen bu konularla ilgili bir takvim açıklayın' dedi.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı ile görüştü
    17:54 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı ile görüştü

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile İran'ın talebi üzerine gerçekleşen bir telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede İran ile İsrail arasındaki gerilim ve bölgedeki gelişmeler ele alındı.

  • Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, mahalle muhtarlarıyla buluştu
    17:53 Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, mahalle muhtarlarıyla buluştu

    Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek, Buca'ya hak ettiği hizmeti birlikte getireceklerini söyledi.

  • Mardin'de 2024 İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı
    17:44 Mardin'de 2024 İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

    Mardin'de, kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması amacıyla düzenlenen 2024 İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Tuncay Akkoyun başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya, kaymakamlar, belediye başkanları ve kurum temsilcileri katıldı. Vali Akkoyun, kentte uygulanan 294 projeden 24'ünün tamamlandığını, 99'unun devam ettiğini ve 171'inin etüt proje aşamasında olduğunu belirtti. Ayrıca, kamu yatırımlarının hızlı ve kaliteli bir şekilde yapılması için koordinasyona önem verilmesi gerektiğini vurguladı.

  • Tiran Belediye Binası Protesto Edildi
    17:43 Tiran Belediye Binası Protesto Edildi

    Arnavutluk'ta yolsuzlukla suçlanan Tiran Belediye Başkanı Erjon Veliaj ve ekibini protesto eden yüzlerce kişi belediye binasını ateşe verdi.

  • Arnavutluk'ta Belediye Başkanı Protesto Edildi
    17:23 Arnavutluk'ta Belediye Başkanı Protesto Edildi

    Arnavutluk'un başkenti Tiran'da yolsuzlukla suçlanan Tiran Belediye Başkanı Erjon Veliaj ve ekibini protesto eden yüzlerce kişi belediye binasını ateşe verdi. Protestocular, belediye binasına girmeye çalışırken çatışmalar yaşandı ve yangın çıktı.


Advertisement