Meclis'te Gerginlik Çıktı! CHP ve HDP'liler Komisyonu Terk Etti - Son Dakika
Güncel

Meclis'te Gerginlik Çıktı! CHP ve HDP'liler Komisyonu Terk Etti

TBMM'de HSK'ya üye belirlenmesi için kurulan komisyonda gerginlik yaşandı. CHP ve HDP'li üyeler karma komisyonu terk etti.

09.05.2017 16:53  Güncelleme: 17:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından seçilecek Hakimler Savcılar Kurulu'nun 7 üyesini belirlemek için toplanan Adalet ve Anayasa Karma Komisyonu'nda, CHP'li ve HDP'li milletvekilleri oylamaya katılmayacaklarını belirterek, salonu terk etti.

CHP VE HDP OY KULLANMADI

TBMM'ye başvuran 83 adaydan 21'i seçilerek, HSK'nın 7 üyesinin belirleneceği Adalet ve Anayasa Karma Komisyonu toplandı. CHP'li ve HDP'li komisyon üyeleri, 16 Nisan günü yapılan anayasa değişikliği referandumunun sonuçlarının meşru olmadığını savunarak, HSK adaylarının belirlenmesi için oy kullanmayacaklarını bildirdi. Karma komisyonda bulunan CHP'li ve HDP'li vekiller, oylamaya katılmayarak, salonu terk etti.

16 Nisan referandumundan sonra hakim ve savcı atama ve disiplin konularından sorumlu olan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun hem adı, hem de yapısının değişti. Yeni adıyla HSK üyelerinin 7'si TBMM'deki oylamada seçilecek. Üçü Yargıtay, biri Danıştay üyeleri ve üçü yükseköğretim kurumlarının hukuk dallarında görev yapan öğretim üyeleri ile avukatlar arasından olmak üzere HSK'ye 7 üye seçecek olan Meclise, 83 aday adayı başvurmuştu.

Meclis\'te Gerginlik Çıktı! CHP ve HDP\'liler Komisyonu Terk Etti

Son Dakika Güncel Meclis'te Gerginlik Çıktı! CHP ve HDP'liler Komisyonu Terk Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement