TBMM'de 'kadına şiddet ve soyadı' tartışması - Son Dakika
Politika

TBMM'de 'kadına şiddet ve soyadı' tartışması

TBMM'de 'kadına şiddet ve soyadı' tartışması Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 'kadına şiddet ve soyadı' tartışması yaşandı.

10.12.2020 17:38  Güncelleme: 22:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM'de 'kadına şiddet ve soyadı' tartışması

ANKARA - Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 'kadına şiddet ve soyadı' tartışması yaşandı.

TBMM Genel Kurulu'nda AK Parti ve HDP milletvekilleri arasında 'kadına şiddet ve soyadı' tartışması yaşandı. AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, şöyle konuştu:

" Tuma Çelik, sizin vekilinizden biri kadına tecavüz etmiş, bir milletvekiliniz kendi eşini dövmüş, milletvekili olabilecek en kötü suçlardan birden fazlasını işlemiş. Demek ki, politikalarınız şiddet üretiyor, üretmeye devam ediyor."

Zengin, soyadı ile gurur duymayan olup olmadığını sorgulayarak, "Hiç bir zaman kürsüye çıkıp adımla soyadımla gurur duymuyorum demiyorum, ben de gurur duyuyorum bilerek soy adınızı tekrar ediyorsunuz, bunun bir mesajı var. Bize 'Biz Abdullah Öcalan'la gurur duyuyoruz' diyorsunuz. Siz milleti tahrik etmek istiyorsunuz, siz ben gurur duyuyorum demek PKK ile gurur duymakla eşdeğerdir" ifadelerini kullandı.

HDP Grup başkanvekili Meral Danış Beştaş, soyadına ilişkin olarak, "(AK Parti Hatay milletvekili) Hüseyin Yayman, 'Soyadınız sayesinde vekilsiniz' demiş. Hiçbir vekil soyadımla guru duymuyorum deme gereği duymadı" diye konuştu.

Beştaş, bir milletvekilinin evinde ölü bulunan Nadira Kadirova olayını hatırlatarak, konuyla ilgili adli soruşturma açılması gerektiğini ama milletvekili hakkında dahi soruşturma açılmadığını söyledi.

TBMM\'de \'kadına şiddet ve soyadı\' tartışması
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika TBMM'de 'kadına şiddet ve soyadı' tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement