TBMM Dışişleri Komisyonu Türkiye hakkındaki ön yargıları diplomasiyle yıkıyor - Son Dakika
Politika

TBMM Dışişleri Komisyonu Türkiye hakkındaki ön yargıları diplomasiyle yıkıyor

TBMM Dışişleri Komisyonu Türkiye hakkındaki ön yargıları diplomasiyle yıkıyor

HATİCE ÖZDEMİR TOSUN/AYŞE YILDIZ - TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye'nin ilerlemesini istemeyen, yurt dışında ülke aleyhinde propaganda yapan sivil toplum kuruluşları ve siyasilere karşı çalışma yaptıklarını bildirdi.

27.03.2021 10:59  Güncelleme: 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HATİCE ÖZDEMİR TOSUN/AYŞE YILDIZ - TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye'nin ilerlemesini istemeyen, yurt dışında ülke aleyhinde propaganda yapan sivil toplum kuruluşları ve siyasilere karşı çalışma yaptıklarını bildirdi.

Antalya'nın Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelde 25 Mart'ta gerçekleştirilen "Terörizmle Mücadele ve Bölgesel Bağlantılılığın Güçlendirilmesi 4. Parlamento Başkanları Konferansı"na katılan Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütleriyle amasız, fakatsız kararlılıkla mücadelenin devam ettiğini belirtti.

Türkiye'nin, son yıllarda attığı adımlarla Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Kafkasya'da gücünün net şekilde hissedildiğini ifade eden Kılıç, bunun yakın zamanda Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gelişmelerde görüldüğünü söyledi.

Türkiye'nin askeri bir güç olarak yer almadığını ancak siyasi anlamda Azerbaycan'a verdiği destekle olayın nereye çevrildiğinin açıkça görüldüğünü anlatan Kılıç, "Türkiye'nin önemli bir aktör olduğu, varlığının, yürünecek yolda Türkiye'nin mutlaka işin ve sürecin içerisinde olması gerektiği ortaya çıkıyor." dedi.

Hükümetin yaptığı çalışmalara parlamentonun da diplomasiyle destek verdiğini dile getiren Kılıç, Türkiye'nin yurt dışında doğru anlatılması konusunda etkin faaliyetler yürüttüklerini kaydetti.

"Türkiye'nin ilerlemesini istemeyen gruplar var"

Kılıç, bazı kesimlerin yurt dışında Türkiye aleyhine çalışmalar yaptığına değinerek, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin ilerlemesini istemeyen, ülkemiz hakkında olumlu düşünmeyen, hayır düşünceleri olmayan birtakım çevreler var. Bunlar maalesef bazen sivil toplum örgütü de olabiliyor, bazen mecliste temsili olan birtakım partilerin içerisinde terörle arasına mesafe koyamayanlardan müteşekkil birtakım çalışmalardan da kaynaklanabiliyor. Özellikle Avrupa Parlamentosu'nda ciddi manada Türkiye karşıtlığının desteklendiği ve bunun olması için çaba sarf edildiği, yalan yanlış, tek yanlı bilgilerin aktarıldığı, teröre karşı yapılan mücadelenin insan haklarına karşıymış gibi lanse edildiği durumları görüyoruz. Bunların önlenmesi, Türkiye'nin doğru bir şekilde anlatılması noktasında Dışişleri Bakanlığının yanı sıra TBMM Dışişleri Komisyonu olarak da ikili görüşmeler, müzakereler yürütüyoruz."

"Zavallı siyasetçilerle karşılaşıyoruz"

Fikir ve düşünce hürriyeti ile şiddet ve terör olaylarının birbiriyle karıştırılmaması gerektiğine dikkati çeken Kılıç, "Bugün hiç kimse Avrupa'nın ortasında DEAŞ'a, El Kaide'ye 'Bunlar fikir hürriyeti çerçevesinde fikirlerini söylüyorlar.' diyemez. Niye? Çünkü katiller sürüsüdür. PKK da PYD de aynı şekildedir. Biz yurt dışında bunları anlatıyoruz. Bunları anlatırken de Avrupa içerisinde maalesef Türkiye karşıtı politikalarla kendini iç siyasette bir yere getirmeye çalışan birtakım zavallı siyasetçilerle karşılaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu gruplarla arasına mesafe koymaya çalışan Avrupalıların da bulunduğuna işaret eden Kılıç, Türkiye'nin ne kadar geniş kitleye doğru şekilde anlatılırsa ülkenin yurt dışındaki etkinliğinin daha da artacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Dışişleri Komisyonu Türkiye hakkındaki ön yargıları diplomasiyle yıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Anıtkabir'i ziyaret etti
    14:29 Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Anıtkabir'i ziyaret etti

    Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Belediye Başkanları Çalıştayı'na katılmak üzere gittiği Ankara'da Anıtkabir'i ziyaret etti. Başkan Çerçioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ata'mızı ziyaret ettiklerini ve çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Zafer değil, görevdir
    14:28 CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Zafer değil, görevdir

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada, bu sonucun bir zafer değil, görev olduğunu belirtti. Özel, CHP'nin kazandığı belediyeleri hatırlatarak, Türkiye ittifakının belediye başkanlarına selam gönderdi. Ayrıca, kadın ve genç belediye başkanlarının artışına dikkat çeken Özel, bundan sonra ölçme değerlendirmeyi siyasetin odak noktasında tutacaklarını ve doğru yapanı örnek göstereceklerini söyledi.

  • İranlı Siyasetçiler ve İş İnsanları İsrail-İran Krizini Değerlendirdi
    14:17 İranlı Siyasetçiler ve İş İnsanları İsrail-İran Krizini Değerlendirdi

    İranlı siyasetçiler ve bölgeye iş yapmaya giden iş insanları, İsrail-İran krizini ANKA Haber Ajansı'na değerlendirdi. İran İş Bakanlığı çalışanı Şerif Nekizade, İran'ın ambargoya tahammül ettiğini ve İsrail'e karşı güçlü olduklarını belirtti. İran'da yaşayan iş insanları da İsrail ile mücadelede birlikte hareket edeceklerini ve hiçbir korkularının olmadığını ifade etti.

  • Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yönetim kademesini güçlendirdi
    14:16 Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yönetim kademesini güçlendirdi

    Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 2. döneminde bazı müdürlüklere yeni atamalar yaptı. Fen İşleri Müdürlüğü'ne Osman Aslan, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü'ne Ali Keşçioğlu, Destek Hizmetleri Müdürlüğü'ne Selami Cebeci getirildi.

  • Bakan Özhaseki, Belediye Başkanlarına Kentsel Dönüşüm Çağrısı Yaptı
    14:14 Bakan Özhaseki, Belediye Başkanlarına Kentsel Dönüşüm Çağrısı Yaptı

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, belediye başkanlarına kentsel dönüşüm yapmaları çağrısında bulundu. Özhaseki, depreme dayanıksız bölgelerde hazırlıklar yapmaları için belediye başkanlarını desteklemeye hazır olduklarını belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin deprem ülkesi olduğunu hatırlatan Özhaseki, deprem gerçeğiyle hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

  • Bursa Osmangazi Meydanı'nda Ürün ve El Sanatları Fuarı Açıldı
    14:08 Bursa Osmangazi Meydanı'nda Ürün ve El Sanatları Fuarı Açıldı

    Adalet Bakanı Yardımcısı Razaman Can'ın katılımıyla Bursa Osmangazi Meydanı'nda gerçekleştirilen Ürün ve El Sanatları Fuarı açıldı. Fuarda, İşyurtları Kurumu tarafından üretilen gıda, tekstil ve hediyelik eşyalar satışa sunuldu. Adalet Bakanı Yardımcısı Ramazan Can, yaptığı konuşmada tutukluların topluma kazandırılması gerektiğini vurguladı.

  • Bakan Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret etti
    14:08 Bakan Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret etti

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret ederek 'hayırlı olsun' dileklerini iletti. Bakan Özhaseki, Kayseri için iyi şeyler söyleyeceklerini ve iyi hayaller kuracaklarını belirtti.

  • İzmit Belediyesi'nde Yeni Dönemin İlk Meclis Toplantısı Gerçekleşti
    14:06 İzmit Belediyesi'nde Yeni Dönemin İlk Meclis Toplantısı Gerçekleşti

    İzmit Belediyesi'nin 2024 yılı nisan ayı meclisi gerçekleşti. Başkan Hürriyet, birleştirici mesajlar vererek 400 bin İzmitliye hizmet etmek için söz verdi.

  • Irak Başbakanı: Erdoğan'ın Irak ziyareti geçici olmayacak
    14:03 Irak Başbakanı: Erdoğan'ın Irak ziyareti geçici olmayacak

    Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, Atlantik Konseyi'nde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyaretine değinerek, ziyaretin geçici olmayacağını belirtti. Sudani ayrıca, Irak topraklarının Türkiye'ye yönelik saldırı için kullanılmasına izin vermeyeceklerini ifade etti. Sudani, ABD ziyaretinin amacının Irak ile ABD arasında yeni bir sayfa açmak olduğunu da söyledi.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Erdoğan ile görüşecek
    14:03 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Erdoğan ile görüşecek

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yerel Yönetimler Çalıştayında belediye başkanlarıyla bir araya gelerek, Erdoğan ile görüşeceğini ve kutuplaşmayı kırmak için adım atacaklarını belirtti.


Advertisement