TBMM Genel Kurul - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurul

MHP'nin kayıp çocuklar hakkında verdiği Meclis araştırması açılması önergesinin bugün görüşülmesi önerisi kabul edilmedi.

06.01.2016 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP'nin kayıp çocuklar hakkında verdiği Meclis araştırması açılması önergesinin bugün görüşülmesi önerisi kabul edilmedi.

TBMM Genel Kurulunda önerinin görüşülmesi sırasında söz alan AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, hükümet olarak  bebeği anne karnına düştüğü andan itibaren  korumaya başladıklarını belirterek, doğum esnasında kadının doktora ulaşma oranının şu an yüzde 99 olduğunu söyledi.

Anne ve bebek ölüm oranlarına değinen Çalık, Türkiye'deki anne ölümlerinin yüz binde 15, bebek ölümlerinin binde 6 olduğunu bildirdi.

Anne ve bebek ölüm oranlarının gerçeği yansıtmadığı gerekçesiyle söz alan CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, bebek ölüm hızları konusunda Türkiye ve Türk kamuoyunun yanıltıldığını iddia ederek, "Ortalama olarak 2009'a kadar düşüş göstermesine karşın 2014'te artış göstermiştir dünyaya göre ve binde 11'e ulaşmıştır. Kilis'te, Antep'te, Şırnak'ta binde 20'lerin üzerindedir. Sadece Karabük'te, Bolu'da ve Kırklareli'nde binde 10'un altına düşmüştür" ifadesini kullandı.

Öneri üzerine konuşan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, İzmir'de Cumhuriyet gazetesi yazarı Hakan Dirik'in yaptığı bir haberden dolayı bugün Emniyet Müdürlüğüne çağrıldığına işaret ederek, şöyle devam etti:

"Bir gazeteci Emniyet Müdürlüğüne ifadeye çağrılamaz mı? Yasalara göre tabii ki çağrılabilir ama bir gazeteci yaptığı haberden dolayı cinayet bürosuna çağrılıyorsa orada gazetecinin mesleğine yönelik büyük bir hakaret ve gazetecilere yönelik bir gözdağı söz konusudur. Bugün Hakan Dirik cinayet bürosu masasına götürülmüş ve orada azılı katillerin fotoğraflarının bulunduğu şemanın, tablonun altında ifadesi alınmıştır."

Daha sonra kürsüden "Çocuğa zincirleme istismar" başlıklı bir haberi gösteren Yarkadaş, Antalya'da alıkonulan 15 yaşındaki bir çocuğun bodruma götürülerek, tacize uğradığını belirtti. Çocuğu alıkoyan kişinin gözaltına alındığını ancak savcının herhangi bir soruşturmaya gerek görmeyerek, dosyayı kapattığını iddia eden Yarkadaş, bu nedenle çocuğun bu sabah intihar ettiğini dile getirdi.

Yarkadaş, savcının, çocuğun tacize uğraması ve alıkonulmasıyla ilgili hürriyeti tahdit suçlamasından dolayı soruşturma açması gerektiğini savunan Yarkadaş, şunları kaydetti:

"Ancak kepaze haline getirdiğiniz adli tıp 'bu çocuğun ruh sağlığı bozulmamıştır' diye rapor veriyor ve savcı da bu raporun üzerine soruşturma açmaya gerek görmüyor. Hüseyin Üzmez geleneği Antalya'da da devam ediyor. Buradan Adalet Bakanına sesleniyorum, derhal yazılı bir emirle bu soruşturmayı açtırın, bu çocuğa sahip çıkın."

Bunun üzerine AK Parti Grup Başkanvekili Coşkun Çakır sataşma gerekçesiyle söz alarak, şunları söyledi:

"Bundan hepimizin rahatsız olması gerekir ancak ortada bir fiili durum var, savcının önüne gitmiş. Sanki biz bunun temel mümessili, sorumlusuymuşuz gibi grubumuza dönmek ve itham etmek, bühtan etmek suretiyle işin sorumlusu olarak bizi göstermektedir. Elbette, savcıyı yazarak, çizerek, konuşarak, burada da gündeme getirerek eleştirebiliriz bu kararı, elbette bunu yapabiliriz ancak bunu sanki AK Parti'nin bir kararıymış gibi göstermek son derece yanlış ve kasıtlı bir tutumdur. Ayrıca buradan hareket etmek suretiyle adli tıp kurumuna geçiş yapmak, arkasından da hukuku ayaklar altına aldığımızı iddia etmek, hukuku çiğnediğimizi iddia etmek asılsız bir iddiadır, bunu kabul etmiyoruz."

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement