TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Gazeteciler tutuksuz yargılanmalı, düşünce ve ifade özgürlüğünün önündeki tüm engeller kaldırılmalıdır.

15.02.2017 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Gazeteciler tutuksuz yargılanmalı, düşünce ve ifade özgürlüğünün önündeki tüm engeller kaldırılmalıdır." dedi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Akif Hamzaçebi başkanlığında toplandı.

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, anayasa değişikliği ve Türkiye'nin AB süreci, HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir seçim bölgesindeki tutuklamalar, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül ise Gümüşhane'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümü dolayısıyla gündem dışı birer konuşma yaptı.

TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Başkanlık Divanı olarak Gümüşhane'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümünü kutladıklarını ifade etti.

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, Amanos Dağları'nda terör örgütü PKK üyeleriyle girdiği çatışmada şehit olan Samsunlu Uzman Çavuş Salih Kayan'a, şehidin cenaze törenine gitmek isterken kaza geçirerek şehit olan polis memuru Fırat Ulaş'a Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine sabır diledi.

Usta, Türk-İslam ülküsünün fikir babası Seyyid Ahmet Arvasi'nin doğum günü olduğunu da hatırlattı.

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu da gazeteci Ahmet Şık'ın bugün duruşması olduğunu söyledi.

Kerestecioğlu, Türkiye'de çok sayıda gazetecinin tutuklu bulunduğunu belirterek, Şık'ın yaptığı savunmadan bir bölüm okudu ve tüm gazetecilerin özgür kalmasını temenni etti.

İşsizlik rakamlarına da değinen Kerestecioğlu, "Görülüyor ki işsizlik artmaya devam edecek, salt iktisadi tedbirlerle de durdurulması mümkün olmayacak." diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ise Türkiye'nin her gün şehit haberleriyle sarsıldığını dile getirerek, yaşamını yitiren tüm güvenlik güçlerine Allah'tan rahmet diledi.

Gazeteci Ahmet Şık'ın yargılandığı günde Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiserliği tarafından yayımlanan bir raporun, Türkiye'nin basın özgürlüğü konusunda sınıfta kaldığını gösterdiğini ifade eden Gök, Türkiye'ye itibar kaybettiren bu tür uygulamalardan vazgeçilmesi gerektiğini vurguladı. Levent Gök, "Gazeteciler tutuksuz yargılanmalı, düşünce ve ifade özgürlüğünün önündeki tüm engeller kaldırılmalıdır. Türkiye'in aldığı bu pozisyon ülkemizi tüm dünyada son derece itibarsız hale getiriyor. Ahmet Şık ve tüm gazetecilerin fikirlerini özgürce açıklayacağı bir Türkiye diliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

15 Şubat Dünya Çucukluk Çağı Kanser Günü

Levent Gök, 15 Şubat Dünya Çocukluk Çağı Kanser Günü'ne de dikkat çekmenin, farkındalık oluşturmanan önemine değindi.

Çocukluk Çağı kanserinin tedavisi mümkün hastalıklardan olduğunu anlatan Gök, "Türkiye'de yılda 2-3 bin civarında çocuk lösemi hastalığına yakalanıyor. Türkiye bu hastalığın iyileştirilmesinde yüzde 70 oranında başarı sağlıyor. Uzun süren bir tedavi süreci var. Çocukların tedaviden arta kalan zamanlarda vakit geçirecekleri, aileleriyle daha sık beraber olacakları hastaneler yok. Bu ihtiyacın da karşılanması gerekmektedir." dedi.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement