TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

TBMM Başkanvekili Bahçekapılı Ayşe Nur Bahçekapılı, "Kimin elinde ne belge varsa, kim nereden ne duyduysa cumhuriyet savcısına ya da ilgili yere lütfen götürsün. Aksi halde burada dedikodu boyutundan ileri gitmeyip FETÖ'nün oyuncağı haline geliriz." dedi.

31.05.2017 18:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Başkanvekili Bahçekapılı Ayşe Nur Bahçekapılı, "Kimin elinde ne belge varsa, kim nereden ne duyduysa cumhuriyet savcısına ya da ilgili yere lütfen götürsün. Aksi halde burada dedikodu boyutundan ileri gitmeyip FETÖ'nün oyuncağı haline geliriz." dedi.

CHP, "OHAL döneminde başta KHK'larla ihraç edilenler olmak üzere yaşanan gelişmelerin sosyal ve toplumsal dokumuzda yarattığı sonuçların araştırılmasına" dair önergenin bugün görüşülmesini grup önerisini olarak Genel Kurula getirdi.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, demokrasilerde her yerin mücadele yeri olduğunu ifade ederek, "FETÖ'cülerle mücadele edecekseniz yanınızdayız ama sizin yaptığınız, beğenmediğiniz FETÖ'cülerle mücadeledir." diye konuştu.

OHAL'in ilan edilmesinden bu yana 24 kararname çıktığını anlatan Emir, şunları söyledi:

"Bunun 11'i işten çıkarmalarla ilgili. Daha söz konusu kararnamelerin 5 tanesi Meclise gelmiştir. 100 bin kişiyi ihraç ettiniz. Darbenin koşullarının hazırlanmasında birinci elden fail, iktidar partisidir. Kültürel biatı kuramadığınız üniversitelerde akademisyenleri ihraç ettiniz. Hukuk yolunu kapattınız. DHKP/C'yi asla savunmayız ama insanların peşinen terörist ilan edilmesini de kabul etmiyoruz. Kimseden adli sicil kaydı isteme gibi bir zorunluluğumuz yok. İçişleri Bakanının da aynı düşüncelere sahip olması şarttır. Toplumun, demokrasi talebiyle bir gün ayağa kalkmasından korkuyorsunuz."

"Hak ile haksızlığı ayırmak zorundayız"

MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın da yaşanan 15 Temmuz darbe girişiminin büyük bir sosyal travma olduğunu söyledi.

Acımasız, cani bir yapının sebep olduğu olaylardan dolayı 154 bin kamu görevlisinin soruşturma geçirdiğini belirten Aydın, "Hükümete çağrımız; çaycıyı çorbacıyı bırakın, 15 Temmuz'un kurgusunu sözde akıl ve akil hocalarını yakalayın. FETÖ çuvallarına önüne gelen atılırsa ihanet bilenecektir. Hak ile haksızlığı ayırmak zorundayız. Siyasi ayağın da bir an evvel ortaya çıkarılması gerekiyor. Milletimiz bu beklentidedir." dedi.

" Bu süreçten vazgeçin"

HDP Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat da kalıcı barışın tesisi için Meclisin görev üstlenmesi gerektiğini dile getirdi.

Muhalefetin tamamının susturulduğu bir sürecin içinde olduklarını öne süren Irgat, "AKP'nin yandaşı olmayan insanların işten çıkarıldığı bir süreçten bahsediyoruz. İktidar 100 binin üzerinde insanı ihraç ederken bu insanların ailelerini de ortada bırakmıştır. Darbe araştırmaları yapılırken darbeci cemaatin üyelerinin hazırladığı soruşturmaların hiçbiri henüz düşmedi. Onların hazırladığı dosyalarla sözde yargılamalar devam ediyor. Bu süreçten vazgeçin." diye konuştu.

"15 Temmuz'un ülkemize verdiği hasar büyüktür"

AK Parti İstanbul Milletvekili Hurşit Yıldırım ise 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde milletin, FETÖ hain örgütünün hayallerini bir gecede tarihe gömdüğünü vurguladı.

Milletçe en büyük kazancın milli birlik ve beraberlik ruhu olduğunu ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:

"15 Temmuz gibi hain ve sinsi darbe girişimi sonrasında hiçbir şey olmamış gibi davranamayız. Olağanüstü dönemde olağanüstü kararlar geçerlidir. Devletimiz ve milletimizin bekası için gerekli düzenlemeyi yapmalıyız. Darbe girişimine karşı OHAL ilan edilmeyecek de ne zaman ilan edilecek. Kamu güvenliğini bozan tehditlere karşı da devlet tedbirleri almak zorundadır. OHAL toplumun gündelik yaşamını etkilememektedir. KHK'lar yasal uygulamalardır. Son 3 yılda bizim yaşadığımızın 10 da birini yaşamamış ülkeler OHAL ile yaşıyorlar hala. 15 Temmuz'un ülkemize verdiği hasar büyüktür. Hasarın giderilmesinde tüm kurumların bir arada olması gerekir. Temel hak ve özgürlüklerin ihlal edilmesine izin verilmemelidir. Türkiye, yaşadığı olaylar karşısında hukuka bağlı kalan nadir ülkelerden bir tanesidir."

CHP'nin önerisi kabul edilmedi.

"FETÖ'nün oyuncağı haline geliriz"

Daha sonra konuşan TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, hem HDP'nin hem de CHP'nin önerilerinin görüşüldüğü sırada FETÖ ile mücadele etme gerekliliğinin ortaya konulduğunu söyledi.

Bahçekapılı şunları kaydetti:

"Yapılan açıklamalardan görmekteyim ki şu anda yapılan, aktüel bir dedikodu seviyesine mücadeleyi indirmektir. Bu aslında FETÖ'yle mücadelenin üzerine büyük bir şal örtmektir. Tam da FETÖ'nün istediği bu. Kimin elinde ne belge varsa, kim nereden ne duyduysa cumhuriyet savcısına ya da ilgili yere lütfen götürsün. Aksi halde burada dedikodu boyutundan ileri gitmeyip FETÖ'nün oyuncağı haline geliriz. Gerçekten üzgünüz."

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement