TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Adice cinayetler işleyen, çoluk çocuk dinlemeden katliamlar yapan PKK terör örgütünün arkasına saklananlardan, onu kalkan olarak kullananlardan hukuk dersi alacak değiliz." dedi.

13.06.2017 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Adice cinayetler işleyen, çoluk çocuk dinlemeden katliamlar yapan PKK terör örgütünün arkasına saklananlardan, onu kalkan olarak kullananlardan hukuk dersi alacak değiliz." dedi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Akif Hamzaçebi başkanlığında toplandı.

Genel Kurulda gündem dışı söz alan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, ilin sorunlarına ilişkin konuşmasında, 1999'daki depremden bu yana birtakım sıkıntıların yaşandığını, kentsel dönüşüm çalışmalarında ise rantın gündeme geldiğini anlattı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş, Sur ilçesinde yaşanan sorunlarla ilgili konuşmasında, burada yaşananların sadece bölgeyi değil tüm ülkeyi etkilediğini dile getirdi.

AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, 17 Haziran Dünyada Çölleşme ile Mücadele Günü dolayısıyla yaptığı konuşmada, iklim değişikliği, çölleşme ve kuraklığın tüm dünyayı etkileyen sorunlar olduğunu vurgulayarak, ülkelerin ortak hareket ederek bu sorunlarla mücadele edebileceğini söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, dün Ege'de meydana gelen depremin bir uyarıcı olduğu yönünde açıklamaların olduğunu anımsatarak, deprem sonrası ve depreme hazırlık çalışmalarının önemine değindi. Akçay, depremlerde can ve mal kaybını en aza indirmek için stratejik çalışmalar yapılması gerektiğini dile getirdi. Erkan Akçay, yazar Cemil Meriç'in ölümünün üzerinden 30 yıl geçtiğini belirterek, Meriç'in eserlerinin herkesin ufkunu geliştirdiğini söyledi.

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, partilerine yönelik siyasi soykırım çalışmaları gerçekleştirildiğini savunarak, HDP'li milletvekillerinin siyaset yapma, hak ve hukuk mücadelesi nedeniyle yargılandıklarını ileri sürdü.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Manisa'nın Gördes ilçesindeki nikel kobalt madeninin çevreye zarar verdiğini belirterek, son olarak sülfirik asit dolu bir kamyonun devrilmesi sonucu çevrenin zarar gördüğünü aktardı. Ege Denizi'nde dün meydana gelen depremin Manisa'da güçlü şekilde hissedildiğini ve tedirginlik yarattığını belirten Özel, depremlere hazırlıklarla ilgili bir Meclis araştırma önergesini önümüzdeki günlerde CHP olarak Meclis gündemine getireceklerini kaydetti.

Özel ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Meclisin çalışma takvimine ilişkin sözlerini "yakışıksız" bulduklarını söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, yazar Cemil Meriç'in, düşünce dünyasına büyük hizmetler verdiğini ve bir fikir işçisi olduğunu belirterek, Meriç'i saygıyla andığını dile getirdi.

Öte yandan Muş, "Adice cinayetler işleyen, çoluk çocuk dinlemeden katliamlar yapan PKK terör örgütünün arkasına saklananlardan, onu kalkan olarak kullananlardan hukuk dersi alacak değiliz." diye konuştu.

HDP'li Yıldırım ise "Eğer adını anmayacağım beyefendi bunu partimiz için söylüyorsa alçak, katil kelimesini bin misliyle iade ediyorum." diyerek, bunu kınadığını söyledi.

Mehmet Muş da "PKK alçak bir terör örgütüdür, katildir. Sözlerimin arkasındayım. PKK terör örgütünün arkasına saklananlar için söylüyorum." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement