TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, şehit edilen öğretmen Şeyma Aybüke Yalçın'ın, maaşının yarısıyla okulunun eksiklerini giderdiğini belirterek, "Ya PKK'cılık yapanlar, bölge insanını istismar edenler nelerini verdiler?

16.06.2017 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, şehit edilen öğretmen Şeyma Aybüke Yalçın'ın, maaşının yarısıyla okulunun eksiklerini giderdiğini belirterek, "Ya PKK'cılık yapanlar, bölge insanını istismar edenler nelerini verdiler?" diye sordu.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Akif Hamzaçebi başkanlığında toplandı.

Özdağ, Batman'da öldürülen Şeyma Aybüke Yalçın öğretmenin anısına ithafen gündemdışı konuşma yaptı.

Terör örgütü PKK'nın çirkin yüzünü bir defa daha gösterdiğini ve gencecik bir öğretmene kıydığını vurgulayan Özdağ, "Bu kaçıncı öğretmen şehidimiz, bu kaçıncı ihanet? Daha hala televizyon ekranlarına çıkıp 'PKK bir milli mücadele hareketidir' diyen var mı acaba?" sorularını yöneltti.

"Ya düne kadar 'kırmızı fularlı kız' güzellemeleri yapanlar, hainliklerini kırmızı fularla ambalajlayanlar; Aybüke kırmızı fularlı değil. Elinde silah da yok. Onun için kırmızı fularlı hain kadar haber olmadı." diyen Özdağ, şöyle konuştu:

"Aybüke, öğretmen maaşının yarısıyla okulunun eksiklerini giderdi, ya PKK'cılık yapanlar, bölge insanını istismar edenler nelerini verdiler? PKK bir ihanet hareketidir, Kürt gençlerini iğfal eden, eline silah veren, dininden imanından eden kardeş katili bir deccal hareketidir. Kürt kardeşlerimiz okumasın, eğitim almasın diye okul yakan, öğretmen öldüren haindir. İnsanlarımıza yol, su, fabrika gitmesin diye iş makinalarını yakanlar hainlerdir. Türkiye Irak değildir, Irak olmayacaktır; Türkiye Suriye değildir, Suriye de olmayacaktır. Aybükeler var oldukça bu ülkenin semalarında ay yıldızdan başka bayrak olmayacaktır.

Aybüke'miz artık Sadık Bey ile Zehra Hanım'ın kızı değildir, bütün vatanın evladıdır. Artık Aybüke vatandır, vatan Aybüke ve Aybükelerdir. O, artık türkülerimizdedir, al yazmalarımızdadır, Fatihalarımızdadır, Yasinlerimizdedir. Rahat uyu Aybüke öğretmen. Şehadet kürsüsünde en büyük dersi verdin. Bir okulun öğretmenliğinden bir neslin öğretmenliğine terfi ettin. Bu dersin kıyamete kadar sürecek ve senin dersini bu aziz millet hep dinleyecek."

CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ne dün itibarıyla 49 yıllık üretim lisansı verdiğini anımsattı,

Tüm dünya yenilenebilir doğa dostu enerji kaynaklarına yönelirken, halkın onca itirazına ve tepkisine rağmen bu planın, her cümlesine "milli irade" diyerek başlayanlarca onaylanmasının düşündürücü olduğunu kaydeden Çamak, "Bütün çabalarımıza rağmen bu girişimi engelleyemesek de tarihe not düşmek boynumuzun borcudur. Nükleer değil, doğa dostu yenilenebilir enerji istiyoruz." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement