TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, kaset kumpasları ve siyasi suikastların takip edilmesi halinde terör örgütünün yolunun çok net şekilde bulunacağını söyledi.

27.05.2019 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, kaset kumpasları ve siyasi suikastların takip edilmesi halinde terör örgütünün yolunun çok net şekilde bulunacağını söyledi.

İYİ Parti, Danışma Kurulu toplanamadığı için 2012'de yapılan KPSS ile ilgili araştırma önergesinin bugün görüşülmesini, grup önerisi olarak Genel Kurul gündemine getirdi.

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, "KPSS hırsızlığında" milyonlarca kişinin alın terinin çalındığını, bu hırsızlığa kimler ön ayak olmuş, göz yummuş, çanak tutmuş ise bunları milletin bilmeye hakkı olduğunu söyledi.

Eski ÖSYM Başkanı Ali Demir'in gözaltına alındıktan sonra bırakıldığını anımsatan Koncuk, Demir'in ifadesinde "2012'de sınavda soruların çalındığını, matbaa aşamasında alındığını tespit ettik ama Diyarbakır ile sınırlı olduğunu anladım, lokal olduğunu tespit ettik, iptal etmedik." dediğini belirtti. Koncuk, önemli bir kişinin, sınavı iptal etmeyin talimatı verdiğini, Demir'in önemli siyasetçinin adının ifşa olmaması için mi serbest bırakıldığını sordu.

Hırsızlık yapıldığını, ÖSYM'nin tespit ettiğini belirten Koncuk, "Milyonlarca evladın alın terinin çalınmasına göz yumuluyor. Siyaset içinde bu hırsızlığa göz yuman kimlerdi? Diyarbakır dışında diğer illere soruların gitmediğini nereden bileceğiz? Diyarbakır ile sınırlı kalması bir sınavın sağlıklı olması anlamına gelir mi? Bu milletin, bu hırsızlığın arkasında kimlerin olduğunu, hangi siyasetçilerin olduğunu, hangi önemli siyasetçinin sınavı iptal etmeyin talimatı verdiğini öğrenme hakkı var. Demir'in onda biri, binde biri kadar hatası olan ihraç ediliyor, hapiste olanlar var." diye konuştu.

HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, "İktidardasınız, FETÖ'nün siyasi ayağıyla ilgili bir şey söylemiyorsunuz. Siyasi ayağı ortaya konulmamış bir teşkilatın sağlıklı şekilde tartışılması mümkün değil." dedi.

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, "Ali Demir'i kim atadı? Görevde kalmasına kim onay verdi? Demir, gözaltına alınmasından sonra neden serbest bırakıldı? Demir'in görevde kalmasını sağlayan kimlerdi?" sorularını yönelterek, "FETÖ ile mücadelede samimiysen burada İYİ Parti'nin araştırma önergesine Evet de. Sorular çalındı. Siz onları tanıyorsunuz da ondan mı korkuyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe ise kürsüye çıkan konuşmacıların, "AK Parti, FETÖ'nün siyasi ayağını konuşmuyor." eleştirilerine işaret ederek, Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik hukuk devleti olduğunu, bu söylemlerle Türk yargısının töhmet altında bırakıldığını belirtti.

Menekşe, "2010-2012 KPSS sürecine baktığımızda nelerin yapıldığına bizler de şahit olduk, biz bunu kabul ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devletine yapılan, milyonlarca insanın umudunu ve ümidini kıran bir hırsızlık, haksızlık söz konusudur fakat bunu sadece bizim iktidarımıza mal etmek yersizdir. Bu FETÖ sadece 2002'den itibaren Türkiye Cumhuriyeti Devletinde etkin yapı değildi. AK Parti iktidarı, 15 Temmuz'dan sonra FETÖ'ye mensup her kesime gereğini yaptı, hala da yapıyor. FETÖ'ye, PKK'ya terör örgütü diyemeyen insanların bu kürsüde gelip bu ifadeleri kullanmasını kınıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Sataşma gerekçesiyle söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, "Biz okul açıyoruz" denildiğini, herkesin demokratik olarak bu hakkını kullanabildiğini ancak milli iradeye, ülkenin birliğine, kardeşliğine, ulusal bütünlüğüne tehdit olduğunda "Dur" dediklerini söyledi. Özkan, bayraklarını, vatanlarını, devletlerini, vatanlarının istikrarını vermediklerini ifade ederek, PKK'nın, FETÖ'nün iplerinin yurt dışında birleştiğini kaydetti.

Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Siyasi uzantı araştırılmak isteniyor mu, araştırma önergesine de gerek yok, bir yöntem söylüyorum: Karşımızdaki terör örgütü kasetli ve silahlı terör örgütü müdür? Evet. Kaset kumpaslarıyla Türk siyasetine yön vermeye çalıştı mı? Evet. Silahla, siyasi suikastlarla Türk siyasetine yön vermeye çalıştı mı? Evet. Kaset kumpaslarını ve siyasi suikastları takip ettiğiniz takdirde terör örgütünün yolunu çok net şekilde bulursunuz. Kaset ve silahla dizayn edilmek istenen partilere baktığımızda orada FETÖ'nün tevil yollu veya doğrudan borazancılığını yaptığını görüyoruz."

Konuşmaların ardından İYİ Parti'nin grup önerisinin oylamasında CHP yoklama talebinde bulundu. Yapılan iki oylamada da toplantı yeter sayısının bulunamaması üzerine TBMM Başkanvekili Celal Adan, birleşimi yarın saat 15.00'te toplanmak üzere kapattı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.


Advertisement