TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Türkiye'nin, insanlığın umudu ve vicdanı olduğunu belirterek, "Bu, bizim küresel anlamda sorumluluğumuzun ne kadar büyük olduğunu da ifade etmektedir.

10.07.2019 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Türkiye'nin, insanlığın umudu ve vicdanı olduğunu belirterek, "Bu, bizim küresel anlamda sorumluluğumuzun ne kadar büyük olduğunu da ifade etmektedir. Türkiye hakikaten bu sorumluluğunun bilincinde hareket etmekte ve gerek bölgesel gerek küresel platformlarda bu hassasiyeti tüm insanlık adına yüksek sesle haykırmaktadır." dedi.

TBMM Genel Kurulunda, grup başkanvekilleri gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, iyi niyetle üyesi olduğu sendikanın FETÖ ile bağlantısı olduğu gerekçeyle görevinden el çektirilen bir kişinin, 2 yıl boyunca üniversitede okuyan çocuklarına bakmak için inşaatlarda hamallık ve amelelik yaptığını söyledi.

"Vatan haini" ilan edilen bu kişinin kanser sonucu yaşamını yitirdiğini dile getiren Ağıralioğlu, şöyle konuştu:

"Hükümete, hükümetin sözcülerine, grup başkanvekillerine sesleniyorum; yeter artık. Bu yargı reformu mu neyse, bugün görüştüğümüz turizm reformu da dahil, hepsinden daha önemli olan şey, bu Türk devletini, bu Türk yurdunu ayağa kaldıracak olan şey adalet reformudur. Bunu inşa etmezsek, bu topraklarda adaleti hakim kılamazsak, İlhami Ağabey gibi binlerce insanı, İlhami Keleş gibi binlerce mazlumu ahirette kendimize azap sebebi edeceğiz, yüzlerine bakamayacağız."

"Gezi direnişini saygıyla selamlıyorum"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Gezi olaylarını anımsatarak, Ali İsmail Korkmaz'ın yaşam savaşını 10 Temmuz'da kaybettiğini belirtti.

Korkmaz'ı ve hayatını kaybedenleri saygıyla anan Özel, "Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en yüksek katılımlı, en barışçıl ve bütün dünyaya Türkiye'de hala daha umudun, gençlerin olduğunu, bir başka Türkiye'nin olduğunu gösteren Gezi direnişini ve Gezi direnişçilerini saygıyla selamlıyorum." diye konuştu.

Özel, bugünün aynı zamanda Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Mehmet Ali Aybar'ın ölümünün seneyi devriyesi olduğunu hatırlatarak, TİP'in bugün yeniden parlamentoda müzakerelere katılıyor olduğuna işaret etti.

Türkiye'de gazetecilerin can çekiştiğini öne süren Özel, "SETA'nın uluslararası basın kuruluşlarının muhabirlerini fişlediği ve hedef gösterdiği belgeyi, AK Parti sözcüsünün Genel Kurulda sahiplendiğini" söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin tanıtımı yapılırken milletvekillerinin daha fazla sorunu çözebileceğinin anlatıldığını ancak bu durumun gerçeği yansıtmadığını belirten Özel, "Belki sesimizi bir yerlerde o güçlü yürütmeniz duyuyorsa belki bu işler çözülür." ifadelerini kullandı.

Ankara'da hayatını kaybeden Şule Çet cinayetine ilişkin davayı takip ettiklerini kaydeden ve kadın cinayetlerinin arttığını söyleyen Özel, bu konuya ilişkin raporların, araştırmaların dikkate alınmasını istedi.

Özel, İYİ Parti Grup Başkanvekili Ağıralioğlu'nun sözlerine katıldığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Hukuk herkese lazım ama en çok Türkiye'ye lazım. Aslında çok şey söyleyecektim. Sayın Ağıralioğlu'nun anlattığı o acılı, yürek burkan, gırtlak düğümleyen hikayeyi bir kere daha dinlesinler. Hukuka ne çok ihtiyacımız olduğuna ilişkin en güzel örneği Sayın Ağıralioğlu ifade etti."

"Temel belirleyici 'hak güçlünündür' kuralı"

MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, 10 Temmuz'un Dünya Hukuk Günü olarak kabul edilmesinin üzerinden geçen 50 yıla rağmen dünyada hukuk yoluyla barış sağlanamadığına işaret etti.

Dünyada hala "Hak güçlünündür." kuralının temel belirleyici olduğuna dikkati çeken Bülbül, Türkiye'nin son iki yüz yıllık mazisinde uluslararası camianın çifte standartlı bakışına ve uygulamalarına muhatap olduğunu söyledi.

Bülbül, "Türkiye'nin uluslararası hukukun askıya alındığı böyle bir dönemde, aynen çift başlı Selçuklu kartalı gibi hem Doğu'ya hem Batı'ya bakan ve meseleleri Ankara merkezli okuyup adaleti hakim kılacak bir medeniyet inşa etme gibi bir sorumluluğu bulunmaktadır." şeklinde konuştu.

HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, Gezi olaylarında yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz'ın şahsında Gezi'yi ve Gezi'de hayatını kaybedenleri andı.

10 Temmuz'un aynı zamanda Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın kuruluş yıl dönümü olduğunu belirten Kurtulan, şunları söyledi:

"Bugün 133 gazeteci cezaevinde. Türkiye en çok gazetecinin hapiste olduğu ülke konumunda. Milletvekilimiz Ahmet Şık hala gazetecilik faaliyetlerinden dolayı yargılanıyor. Eren Erdem hala tutuklu. Toplum doğru ve etik haber almayı arar duruma gelmişken iktidar gazeteciliği suç olarak lanse etmeye devam ediyor. Gazetecilere yönelik utanç verici fişleme belgeleri yayınlanıyor."

Şule Çet davasının bu ülkenin vicdan davası olduğunu dile getiren Kurtulan, kadın lehine politikalar üretilmediğini öne sürdü.

"Osmanlı Barışı dönemi dünya tarihine geçmiştir"

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, 10 Temmuz'un hem Dünya Hukuk Günü hem de Srebrenitsa'daki katliamının seneyi devriyesi olduğunu anımsattı.

Ecdadın 4 asır boyunca Bosna'da Sırpları, Hırvatları, Boşnakları, Kudüs'te Yahudi ve Hristiyanları temel hak ve özgürlükler ekseninde bir arada yaşattığını ifade eden Akbaşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu büyük medeniyet yaklaşımı, mülkün temeli olarak adaleti görme ve onu tahakkuk ettirme, bütün insanlar için bunu tahakkuk ettirme yaklaşımı 'Osmanlı Barışı' dönemi olarak dünya tarihine geçmiştir. Şimdi aynı yürüyüşün, aynı medeniyet tasavvurunun, aynı paradigmanın mümessilleri olarak, Gazi Meclisin mensupları olarak, inşallah, hep beraber 'Dünya 5'ten büyüktür.' diyen Cumhurbaşkanımızın, Türkiye'nin önderliğinde, bütün insanlığın adil ve merhametli yeni bir dünya düzeninde de yaşayabilmelerinin temini hususunda Türkiye, insanlığın umudu ve vicdanıdır. Bu, bizim küresel anlamda sorumluluğumuzun ne kadar büyük olduğunu da ifade etmektedir. Türkiye hakikaten bu sorumluluğunun bilincinde hareket etmekte, gerek bölgesel gerek küresel platformlarda bu hassasiyeti tüm insanlık adına gerçekten yüksek sesle haykırmaktadır."

Genel Kurulda daha sonra parti gruplarının önerilerinin görüşmelerine geçildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beypazarı'nda İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor
    20:49 Beypazarı'nda İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Ankara'nın Beypazarı ilçesinde yürütülen çalışmalara ilişkin değerlendirme toplantısına katıldı. Tuzcuoğlu, deprem bölgesinde sıfırdan inşa çalışmalarının devam ettiğini ve Beypazarı'nda da birçok projenin tamamlandığını açıkladı. Ayrıca, TOKİ tarafından yapılan konutların tapu işlemleri sürerken, altyapı sorunlarının çözümü için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

  • Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Turizmi çeşitlendiriyoruz
    20:45 Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Turizmi çeşitlendiriyoruz

    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'da bir otelde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, turizmi çeşitlendirmek için kültür, tarih, sağlık, doğa, inanç, gastronomi, spor gibi alanlarla çalıştıklarını belirtti. Ersoy, ayrıca yerel yönetimlerin Antalya'nın turizm potansiyelini artırmak için daha başarılı çalışmalar yapması gerektiğini vurguladı.

  • Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de kökten çözülüyor
    20:45 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de kökten çözülüyor

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaret ederek Malpraktis Yasası hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, dünyada benzeri olmayan şekliyle Malpraktis'in Türkiye'de çözüldüğünü belirtti.

  • Antalya, Tüm Zamanların En Yüksek Ziyaretçi Sayısına Ulaştı
    20:35 Antalya, Tüm Zamanların En Yüksek Ziyaretçi Sayısına Ulaştı

    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Antalya'da transfer yolcular dahil 16 milyonu aşkın ziyaretçiyle rekor kırarak tüm zamanların en yüksek ziyaretçi sayısına ulaştık. İnşallah bu yıl daha da yüksek rakamlara ulaşacağız" dedi.

  • Meral Akşener: Mansur Yavaş Artık CHP Genel Merkezi'nin Ev Kölesi Olmuştur
    20:33 Meral Akşener: Mansur Yavaş Artık CHP Genel Merkezi'nin Ev Kölesi Olmuştur

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'daki iftar programında Mansur Yavaş'a yüklenerek, onun artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olduğunu söyledi. Akşener, seçimlerde hür ve müstakil bir şekilde yer alacaklarını vurgulayarak, ittifak siyasetine karşı durduklarını belirtti.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Emirdağ'da iftar programına katıldı
    20:31 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Emirdağ'da iftar programına katıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, memleketi Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde AK Parti İlçe Başkanlığının düzenlediği iftar programına katıldı. Göktaş, programda yaptığı konuşmada, ilçede sosyal belediyecilik projelerinin başarılı bir şekilde uygulandığını vurguladı. Ayrıca, Emirdağ'ın ve Afyonkarahisar'ın gelişmesi için destek istedi ve AK Parti belediyeciliğiyle birbirinden güzel projelerin hayata geçirileceğini belirtti.


Advertisement