TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, 6-8 Ekim olaylarına ilişkin,"HDP'nin çağrısı üzerine Kobani bahane edilerek, Türkiye genelinde PKK yandaşları şiddet olaylarının yaşanmasına sebebiyet verdi.

08.10.2019 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, 6-8 Ekim olaylarına ilişkin,"HDP'nin çağrısı üzerine Kobani bahane edilerek, Türkiye genelinde PKK yandaşları şiddet olaylarının yaşanmasına sebebiyet verdi." dedi.

HDP, Danışma Kurulu toplanamadığı için, 6-8 Ekim 2014'te yaşanan Kobani olaylarına ilişkin araştırma önergesinin bugün görüşülmesini, grup önerisi olarak Meclis Genel Kuruluna getirdi.

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, önerge üzerinde yaptığı konuşmada, 6-8 Ekim 2014'te yaşanan olayların açıklığa kavuşması için Meclis araştırma komisyonu kurulmasını talep ettiklerini söyledi.

AK Parti Ağrı Milletvekili Çelebi, 6-8 Ekim olaylarının 5. yılında, Yasin Börü başta olmak üzere şehit vatandaşlar için Allah'tan rahmet diledi. 6-8 Ekim olaylarının zihinlerdeki canlılığını halen koruduğunu belirten Çelebi, HDP'nin çağrısı üzerine Kobani bahane edilerek, Türkiye genelinde PKK yandaşlarının şiddet olaylarının yaşanmasına sebebiyet verdiğini kaydetti.

Çelebi, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın çağrısı üzerine sokağa inen terör yandaşlarının, masum insanları mübarek bayramda katlettiğini söyledi.

HDP Genel Merkezi'nin Twitter hesabından o dönem yapılan paylaşımı da okuyan Çelebi, bu çağrı üzerine ülkede yaşanan duruma dikkati çekti.

Çelebi, "Öldürülen onlarca vatandaşımız Kürt idi. Türkiye bu vahşeti unutmadı ve asla da unutmayacak. Biz özellikle çocuklarımızı okutup doktor, hakim, savcı, avukat, öğretmen olmalarını istiyoruz. Siz ise onları, birilerinin siyasi maşası haline getirip işte bugün Suriye'nin, Irak'ın bir kesiminde olduğu gibi gerçekten onları paralı asker haline getiriyorsunuz. Sizin bu siyasetinize Kürt ve Kürt çocuklarını alet etmeyeceğiz." dedi.

Çelebi'nin bu sözlerinin ardından HDP ve AK Partili milletvekilleri arasında sözlü sataşma yaşandı.

Yapılan oylama sonucunda HDP'nin grup önerisi kabul edilmedi.

AK Parti, Danışma Kurulu toplanamadığı için, Genel Kurul'un bugünkü birleşiminde Cumhurbaşkanlığı Tezkerelerinin okunarak görüşülmesini, grup önerisi olarak getirdi. Yapılan oylamada AK Parti'nin önerisi kabul edildi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, yerinden söz alarak gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu.

Destici, ABD Büyükelçiliğinin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sağlığıyla ilgili Twitter'daki hadsiz beğenisini şiddetle kınadığını belirtti. Destici, "ABD Büyükelçiliği bu tavrı ile kimi beğenip kimi beğenmediği konusunda net tavrını ortaya koyarken, Türkiye ve Türk milliyetçiliği düşmanlığı konusunda suçüstü yakalanmıştır." dedi.

TBMM Genel Kurulunda, verilen aranın ardından, Cumhurbaşkanlığı tezkerelerinin görüşmelerine başlandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.


Advertisement