TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbşaoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli'nin İSMEK'te çalışan kadın personele sarf ettiği sözlere ilişkin, "Bu ifadeler ve yaklaşım, halka rağmen halk için faşist, jakoben anlayışın yansımalarıdır.

05.02.2020 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbşaoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli'nin İSMEK'te çalışan kadın personele sarf ettiği sözlere ilişkin, "Bu ifadeler ve yaklaşım, halka rağmen halk için faşist, jakoben anlayışın yansımalarıdır. Bu asla kabul edilemez." dedi.

TBMM Genel Kurulunda, grup başkanvekilleri gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu.

Grup başkanvekilleri Van'ın Bahçesaray ilçesindeki çığ felaketinde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara başsağlığı diledi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, yüksek hızlı trenin aylık abonman fiyatlarına yapılan zamlara tepki gösterdi.

Abonman biletlere yüzde 300'den fazla zam yapılmasının ekonominin ne kadar kötü yönetildiğini ve ne kadar zor durumda bulunulduğunu gösteren bir delil olduğunu savunan Dervişoğlu, "Çoğunlukla memur, işçi ya da öğrencilerin kullandığı aylık tren biletlerine yüzde 300 zam neden yapılmıştır, anlayabilmek mümkün değildir. Sayın Cumhurbaşkanının ve hükümetin bu zamları yeniden düzenlemesini ve hiç değilse makul bir seviyeye çekmesini bekliyoruz." diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, İdlib meselesinin, Türkiye açısından son derece önemli ve hassas olduğunu vurguladı.

Bugüne kadar sağlanan mutabakatlarla, Türkiye'nin, İdlib'de gerginliğin azaltılması, çatışmanın önlenmesi için son derece önemli diplomatik çabalar sarf ettiğini dile getiren Bülbül, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin de yer aldığı mutabakatlar özellikle Rusya'nın güven ortamını sarsan ve rejime haksız, insanlık dışı saldırı yapma imkanı veren tutumu ve eylemleri neticesinde uygulanamaz hale gelmiştir. Bu şartlar altında Türkiye, öncelikle, kendi milli güvenliği için lazım gelen adımları atmakta kararlılık göstermelidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın rejimin, İdlib'de oluşturduğumuz gözlem noktalarının gerisine çekilmesini, çekilmediği takdirde tek başımıza da olsa buna müsaade etmeyeceğimizi vurgulaması son derece önemlidir. İdlib'de gerçekleşen saldırının yeni bir milat olarak tarif edilmesi ve Türk askerinin kanının aktığı yerde hiçbir şeyin aynı şekilde devam etmeyeceğinin ifade edilmiş olması da son derece isabetlidir. Mevcut durumda, milletçe ordumuzun, devletimizin yanında saf tutmak ve öncelikle Türkiye'nin menfaatlerini merkeze koyarak, başka bir tavır içinde yer almadan, Ankara merkezli olarak yürütülecek çabaların ve mücadelelerin yanında yer almak herhalde hepimiz açısından en önemli sorumluluk ve vazifedir."

HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, Hakkari 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşma sonrasında eski Yüksekova Belediye Başkanı Remziye Yaşar'ın adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını, savcılığın itirazı üzerine bir üst mahkemenin Yaşar'ın tahliye kararını reddettiğini söyledi.

Oluç, Yaşar hakkında verilen bu karara tepki göstererek, bir mahkemenin tahliye kararı verip bir üst mahkeme kurularak tahliyenin reddedilmesinin bir adet haline getirildiğini savundu.

Karaman'dan ziyaretine gelen köylülerin taş ve mermer ocaklarına ilişkin sorunlarını dinlediğini dile getiren Oluç, köylülerin taleplerinin ciddiye alınması gerektiğini söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 5 Şubat 1937'de laiklik ilkesinin Anayasa'ya eklenerek devletin temel niteliklerinden biri haline geldiğini anımsatarak, laiklik ilkesinin yıllar içinde farklı kesimler tarafından idrak edilemediğini, belli çevreler tarafından siyaseten karşıt durmaları gereken bir kavrammış gibi kullanıldığını ifade etti.

Özel, yakın tarihin, laiklik ilkesine duyulan ihtiyacın her geçen gün anlaşılmasına neden olan kötü anılarla dolu olduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin, 15 Temmuz darbe girişimine giden süreçte, laiklik ilkesinden uzaklaşmanın sonuçlarını çok ağır biçimde yaşadığını vurgulayan Özel, şöyle devam etti:

"Devlet kadrolarının liyakate göre değil, doğrudan siyasi otorite tarafından, dini bir gruba yakınlıkları gerekçe gösterilen bir gruba teslim edilmiş olmasının bedelini ülkemiz 251 yurttaşımızın şehit olduğu kanlı bir darbe girişimiyle ödemiştir. CHP olarak, laiklik ilkesinden uzak duran siyasi kadroların dahi 15 Temmuz darbe girişiminin ardından sımsıkı sarıldığı laiklik ilkesinin önemini ısrarla anlatmaya, din, vicdan ve ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması için çaba göstermeye, bizi bir arada tutan cumhuriyetimizin kurucu değerlerini ödünsüz olarak savunmaya devam edeceğiz."

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbşaoğlu, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli'nin, İSMEK'te çalışan kadın personele sarf ettiği sözlere tepki gösterdi.

Çalışanların inançlarıyla, kılık kıyafetleriyle ve kişilikleriyle dalga geçmenin hiç kimsenin haddi olmadığını vurgulayan Akbaşoğlu, "Bu ifadeler ve yaklaşım, halka rağmen halk için faşist, jakoben anlayışın yansımalarıdır. Bu asla kabul edilemez. Sonuçta bu ifadelere muhatap olan oradaki bütün kişiler, gerekli suç duyurusunda bulunmuşlar ve iş yargıya intikal etmiştir. Bizler de bu süreci yakından takip edeceğiz. Mağdur edilen çalışanların ve işten çıkarılanların yanında olmayı sürdüreceğiz." dedi.

Türkiye'nin ilk yerli ve milli uçak gemisi olan TCG Anadolu'nun denize indirildiğini dile getiren Akbaşoğlu, AK Parti iktidarlarında savunmadaki yerliliğin yüzde 70'lere çıkarıldığını, şu an 700'ün üzerinde milli savunma sanayine ilişkin projeye destek verildiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İdlib ve bölgeyle ilgili çok net mesajlar verdiğini belirten Akbaşoğlu, şunları kaydetti:

"Sulh hepimizin lehinedir ve arzumuzdur. Çünkü bizim hedefimiz yurtta sulh cihanda sulhtur. Bununla beraber, yurtta sulhun ve cihanda sulhun gerçekleşmesi için bunun mütemmim cüzü olan bir başka terkibimiz de vardır: 'Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir; tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.' Dolayısıyla, bu anlayış çerçevesi içerisinde biz her daim gereğini yapmaya muktedir olduğumuzu da bütün dünyaya yüce Meclisten tekrar ifade etmek istedim."

CHP'li Özgür Özel, Akbaşoğlu'nun açıklamaları üzerine yeniden söz alarak, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli'nin talebiyle, teftiş kurulunu harekete geçirdiklerini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.


Advertisement