TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, "Deprem, üzerimize düşen görevi yerine getirme zorunluluğu kılıyor.

03.11.2020 17:59  Güncelleme: 18:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, "Deprem, üzerimize düşen görevi yerine getirme zorunluluğu kılıyor. Bu anlamda hamdolsun, 18 yıllık süre zarfında yaklaşık 1 milyon konutu vatandaşın hizmetine sunduk." dedi.

TBMM Genel Kurulunda siyasi partilerin grup başkanvekilleri, İzmir'de yaşanan deprem dolayısıyla duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Seferihisar açıklarında meydana gelen depremi üzüntü içinde takip ettiklerini belirterek, yaşamını yitiren vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileklerinde bulundu.

Depremin ilk anından itibaren 81 il teşkilatının yardım için İzmir'e yönlendirildiğini anlatan Türkkan, "Aziz milletimizin gösterdiği birlik beraberlik takdire şayandır. Zor günlerde kenetlenmemiz, Türk milletinin yüce gönüllülüğünü bir kere daha göstermiştir. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve diğer belediyelerin çalışanları büyük fedakarlıklarla büyük çalışmalara imza atmıştır. Gece gündüz demeden zor şartlarda canla başla çalışan tüm kurtarma ekiplerimizi gönülden tebrik ediyorum. Allah, milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın." diye konuştu.

Türkkan, Türkiye'nin deprem kuşağında yer aldığının asla akıllardan çıkarılmaması gerektiğini söyledi.

17 Ağustos depreminden ders çıkarılmadığı gerçeğinin, İzmir'deki depremle bir kez daha ortaya çıktığını ifade eden Türkkan, "Her türlü eleştiri hakkımızı daha sonraya bırakıyoruz. Yaraların sarılması sonrasında eksik gördüğümüz her şeyi milletimize aktaracağız." ifadelerini kullandı.

"Yaralar en kısa zamanda sarılacak"

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, depremde 17 binanın çöktüğünü, 124 binada ağır, 119 binada orta, 730 binada da hafif hasarın tespit edildiğini dile getirdi.

Hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifa dileyen Akçay, şöyle devam etti:

" Türkiye Cumhuriyeti, tüm kurum ve kaynaklarını yaraların sarılması için seferber etmiştir. Çok sayıda arama kurtarma ekibi cansiperane şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. Kahraman ekiplerimizin enkaz altından canlı çıkardıkları vatandaşlar, ülkemizi sevince ve teselliye itmiştir. Devletimiz İzmirli vatandaşların yaralarını da en kısa zamanda saracaktır. Hayalleri enkaz altında kalan vatandaşlarımızın yaşam haklarını enkaz altında bırakmamak devletin asli görevidir. Gerekenin yapılacağından da şüphemiz yoktur."

HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç da depremde yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa dileğinde bulundu.

"Hepimizin sorumluluk üstlenmesi gerekiyor"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, depremin başta İzmir olmak üzere Türkiye'nin birçok kentinde hissedildiğini anımsattı.

Arama kurtarma ekiplerine güç, kuvvet dileyen ve daha birçok mucizenin yaşanmasını temenni eden Özel, "Milletvekillerinin acıyı paylaşmak gibi görevleri var ama asıl görevimiz acıların tekrarlanmamasını sağlamak. Siyaset kurumu olarak hepimizin sorumluluk üstlenmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

"Daha fazla mücadele"

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, İzmir'deki depremde 100'den fazla vatandaşın yaşamını yitirdiğine dikkati çekerek, hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifa dileklerinde bulundu.

Devletin tüm kurumlarına gayretlerinden ötürü teşekkür eden Özkan, "Deprem, üzerimize düşen görevi yerine getirme zorunluluğu kılıyor. Bu anlamda hamdolsun, 18 yıllık süre zarfında yaklaşık 1 milyon konutu vatandaşın hizmetine sunduk. Diğer taraftan kentsel dönüşümde ortaya koyduğumuz başarı, depremlerin yıkıcı etkisini olabildiğince azalttı ancak çok daha fazla mücadele göstermemiz gerektiğini bu deprem vesilesiyle bir kez daha görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yücel: Bazı CHP'lilerin parti aleyhine çalıştığı iddiaları araştırılır ve disiplin süreci başlatılır
    19:15 CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yücel: Bazı CHP'lilerin parti aleyhine çalıştığı iddiaları araştırılır ve disiplin süreci başlatılır

    CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, yerel seçim sürecinde bazı CHP'lilerin parti aleyhine çalıştığı iddialarına ilişkin, bu iddiaların araştırılacağını ve gerekli disiplin süreçlerinin başlatılacağını söyledi. Yücel ayrıca, İran ve İsrail arasındaki gerilime değinerek Türkiye'nin bu durumda nasıl bir strateji izleyeceğini sordu ve Türkiye'nin Orta Doğu'da gerilimi yükseltecek politikalara karşı olduğunu vurguladı. Ayrıca, emeklilere ekonomik büyümenin yansımamasını eleştiren Yücel, asgari ücretin güncellenmesi gerektiğini belirtti. Yücel, ayrıca Adalet Bakanı'nın yeni anayasa konusunda herkesin mutabık olduğunu söylemesine karşılık, CHP'nin hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye olan bağlılığını vurguladı. Haberde ayrıca, bazı CHP'lilerin parti aleyhine çalıştığı iddialarının araştırılacağı ve disiplin sürecinin başlatılacağı ifade edildi.

  • Edirne Turizm Elçisi Bahri Dinar Hayatını Kaybetti
    19:14 Edirne Turizm Elçisi Bahri Dinar Hayatını Kaybetti

    Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Dinar, Edirne'nin gastronomi turizmi için çalışmalar yürütmekteydi. Cenaze törenine birçok kişi katıldı.

  • Mardin ve Diyarbakır Belediye Meclislerindeki Olaylar İçin Müfettiş Görevlendirildi
    19:03 Mardin ve Diyarbakır Belediye Meclislerindeki Olaylar İçin Müfettiş Görevlendirildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin ve Diyarbakır Belediye Meclislerinin açılışında yaşanan olaylara ilişkin mülkiye müfettişlerinin görevlendirildiğini açıkladı. Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nde İstiklal Marşı'nın okunmadığı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Türk bayrağının kaldırıldığı iddiaları üzerine müfettişler görevlendirildi. Diyarbakır Belediyesi'nin Türk bayrağını kaldırması sosyal medyada büyük tepki çekti.

  • AYM Başkanı Zühtü Arslan: Hak eksenli yaklaşım Anayasa Mahkemesi'nde hakim paradigmadır
    18:43 AYM Başkanı Zühtü Arslan: Hak eksenli yaklaşım Anayasa Mahkemesi'nde hakim paradigmadır

    Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan, anayasa mahkemelerinin temel görevinin hak ve özgürlükleri korumak olduğunu belirterek, "Hak eksenli yorum ve yaklaşım bugün Anayasa Mahkemesinde hakim paradigmadır. Bu değişimi, dönüşümü biz hep birlikte gerçekleştirdik." dedi. AYM Yüce Divan Salonu'nda düzenlenen veda törenine Arslan'ın yanı sıra Yüksek Mahkemenin yeni Başkanı Kadir Özkaya, AYM üyeleri ve personeli katıldı.

  • İBB Başkanı İmamoğlu, 2023 Faaliyet Raporunu Meclise Sundu
    18:38 İBB Başkanı İmamoğlu, 2023 Faaliyet Raporunu Meclise Sundu

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2023 yılı faaliyet raporunu İBB Meclisine sundu. İmamoğlu, raporda yapılan yatırımları ve hizmetleri detaylı bir şekilde açıkladı. Ayrıca, İBB'nin iştirak şirketlerinin 2023 yılını karla kapattığını belirtti.


Advertisement