TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Güncel

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ağrı'nın, hükümetlerinden önce unutulmuş bir şehir olduğunu ifade etti.

31.10.2012 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ağrı'nın, hükümetlerinden önce unutulmuş bir şehir olduğunu ifade etti.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Mehmet Sağlam başkanlığında toplandı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz'ün, Ağrı'nın sorunlarına ilişkin gündemdışı konuşmasına Hükümet adına yanıt verdi.

Ağrı'nın, hükümetlerinden önce unutulmuş bir şehir olduğunu ifade eden Eroğlu, eksikliklerin olabileceğini ancak tamamlamak için hızlı bir şekilde çalıştıklarını kaydetti.

Eroğlu, Ağrı'ya 10 yıl önce üniversite kurulacağı söylense, kimse inanmazken, şimdi Ağrı'da bir üniversite bulunduğunu anlattı. Eroğlu, Sağlık ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanlıklarının Ağrı'ya yaptığı yatırımlara işaret etti.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Cumhuriyet'e ilişkin yaptığı gündemdışı konuşmada, "milli şef rejiminin, sadece bir kulluk rejimi değil, aynı zamanda dibine kadar faşist bir rejimin adı olduğunu" söyledi. Metiner, o dönemde millet iradesinin şeklen savunulduğunu, milletin hakimiyet yetkisini sadece parti eliyle kullanabileceği hükmünün esas alındığını belirtti.

Demokrasiden yoksun bu cumhuriyetçilik anlayışının yakın zamana kadar sürdürüldüğünü ifade eden Metiner, "Başbakanlık makamında oturan partimizin genel başkanının, başörtülü eşiyle Çankaya'ya çıkması bile yasaklanabilmiştir. Demokratik cumhuriyetlerde, askeri ve bürokratik vesayet rejimine yer yoktur. Demokratik cumhuriyetlerde, sivil otoritenin emrine girdi diye askerler, Cumhuriyete sahip çıkmamakla suçlanmazlar" diye konuştu.

MHP Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk de ilindeki patates üreticilerinin sorunlarını dile getirdiği gündemdışı konuşmada, üreticilerin patatesini pazarlayamadığı için zor durumda olduğunu söyledi. Öztürk, patateslerin, patates yetiştirilmeyen veya az yetiştirilen il ve ilçelerin sosyal yardımlaşma ve dayanışma fonu gibi kuruluşlarına ücret karşılığı verilmesini önerdi.

Muhabir: Meltem Yılmaz

Yayıncı: Sefa Salantur - TBMM

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement