TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

AK Parti'li Karakelle: "Sivas'ı her fırsatta gündemlerine alıp Başbağlar'ı gözardı edenleri vicdan muhasebesi yapmaya davet ediyorum"

08.07.2014 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Başbağlar köyü'nde 21 yıl önce yapılan katliamın acısının henüz dinmediğini ifade ederek, " Sivas'ı her fırsatta gündemlerine alıp Başbağlar'ı gözardı edenleri vicdan muhasebesi yapmaya davet ediyorum" dedi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı.

CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, gündemdışı konuşmasında, kentin tarım, hayvancılık, taşıma, doğal taş, mermer, tarım makineleri, turizm, tarih ve ticarette öncü rolü olduğunu ifade ederek, bu alanlarda yaşanan sorunlara çare bulunmasını istedi.

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık ise TEOG'da 4 sorunun iptal edildiğini anımsatarak, sınav sonuçlarının bu soruların tüm öğrenciler tarafından doğru yapıldığının kabul edilmesi halinde adil hesaplanmış olacağını belirtti.

KPSS sınavında da ÖSYM'nin kılavuzda ilan etmediği konulardan soru sorduğunu anlatan Işık, "Siyasi içerikli sorularla propaganda yapıldığı iddia edilmektedir. Bu konu mutlaka gündeme alınmalı ve mağduriyetler önlenmelidir" diye konuştu.

AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle ise Başbağlar katliamının 21. yılı dolayısıyla yaptığı gündemdışı konuşmada, katliamı "insanlık tarihinin utanç tablosu" olarak niteledi.

Gözü dönmüş canilerin Başbağlar köyüne yaptığı saldırının acısının henüz dinmediğini dile getiren Karakelle, "Köyü ateşe veren cami ve okul yakan caniler, Başbağlar'da ezanın susmadığını, ay yıldızlı bayrağın inmediğini ve ilelebet inmeyeceğini görmüştür" dedi.

Başbağlarlılar'ın devlete küsmediğini, "vatan sağolsun" dediğini ifade eden Karakelle, "Onlar sadece Sivas'ı gündemlerine alıp Başbağlar'ı unutanlara gönül koydular. Sivas'ı Başbağlar'dan, Başbağlar'ı Yavi'den, Yavi'yi Maraş'tan, Maraş'ı Çorum'dan ayırt etmeden menfur saldırıları şiddetle kınıyorum. Sivas'ı her fırsatta gündemlerine alıp Başbağlar'ı gözardı edenleri vicdan muhasebesi yapmaya davet ediyorum" diye konuştu.

Karakelle, dünyanın hiçbir yerinde hiçbir fikir ve idealin terör ve şiddetle amacına ulaşamadığını vurgulayarak, "Anadolumuz'un bağrında kurtuluş mücadelesi vermiş, etle tırnak gibi birleşmiş milletin zenginliği olan küçük farklılıklarını gönül parçalama adına kullanmak isteyen art niyetli provokatif zihniyetler asla amaçlarına ulaşamayacaktır" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu da Başbağlar katliamını yapanları kınadığını söyledi. Başbağlar katliamının silahsız insanlara yönelik ilk hareketlerden biri olduğunu ifade eden Halaçoğlu, "Bugün onlarla masaya oturanların yarın onları nasıl durduracaklarını da çok iyi düşünmeleri gerek" diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz ise İstanbul Esenyurt'ta dün akşam Caferiler'in Muhammediye Camisi'ne gece yarısı sabotaj düzenlendiğini anımsatarak, "Bu çok tehlikeli gelişmedir. Mezhepsel çatışmanın ülkemize sirayet etmesi hepimiz için felaket olur. Olayın failleri bir an önce bulunup yargı önüne çıkarılmalı" dedi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement