TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

MHP Ankara Milletvekili Yeniçeri'nin "terör ve bölücülük" hakkında gündemdışı konuşması sırasında HDP Şırnak Milletvekili Kaplan ile arasında sözlü tartışma yaşandı.

22.01.2015 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurul'da, MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri'nin "terör ve bölücülük" hakkında gündemdışı konuşması sırasında, HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ile arasında sözlü tartışma yaşandı.

TBMM Genel Kurulu Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı.

Genel Kurul'da "terör ve bölücülük" hakkında gündemdışı söz alan Yeniçeri, "HDP'nin 6-7 Ekim'de 'sokakları Kobani'ye çevirin' talimatlarıyla başlayan ve 50 civarında vatandaşın öldürülmesiyle sona eren eylemler dolayısıyla AKP suç ortağı HDP hakkında işlem dahi yaptırmamıştır" dedi.

Cizre'de yaşanan olaylara değinen Yeniçeri, PKK'nın tüm şehirlerde "son isyan" ve "devrimci halk ayaklanması" için silah ve teçhizatını tamamladığını iddia etti. Yeniçeri, "Her şey hükümetin gözleri önünde hatta onun göz  yummasıyla yapılıyor" diye konuştu.

Sataşma gerekçesiyle söz alan Kaplan, "Sizin kalkıp Nihat Kazan'ı, 12 yaşındaki bir çocuğun top oynarken kafasına fişek sıkıp öldüren kişileri kınamanızı beklerdim. Asıl terör bu değil mi? Bizi burada sorumlu tutmaya kalkarsanız yanlış yaparsanız, yanlış yaptığınız için de siyaseten doğru bir yere varamazsınız" dedi.

Çözüm sürecine değinen Kaplan, şöyle devam etti:

"Biz bunu çözeceğiz. Çözüm süreci barışa ve çözüme kavuşacak, Cizre olayları da bitecek. Bu ülkeye huzur gelecek. Bu ülkede birlikte yaşama arzusu güçlüdür. Bu ülkede birlikte demokratik çözümü bulacağız. Bu ülke kimsenin babasının tapulu malı değildir."

Tekrar söz alan Yeniçeri, Türkiye'de terörün PKK'nın ürünü olduğunu ifade ederek, "Çıkın buraya PKK terör örgütünü adam gibi kınayın ve katlettiği onlarca Mehmetçiği önce bir rahmetle anın ondan sonra bize laf söyleme hakkını bulun. Biz kimin kafasına kim silah sıkmışsa kim öldürmüşse bütün bunları lanetliyor, kınıyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmalar sırasında Kaplan ile Yeniçeri arasında zaman zaman sözlü tartışmalar yaşandı.

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu ise yerinden söz alarak şunları söyledi:

"Bugüne kadar Türkiye'de kim köyleri basmış çoluk çocuk demeden katletmişse, kim insanları herhangi bir şekilde insanlık dışı hareketlere maruz bırakarak eziyet etmişse, bu ülkede kim milletin malını yemişse hepsini toptan lanetliyorum, 12 yaşındaki çocuğu öldüreni de. Çıksınlar desinler ki 'PKK terör örgütünü biz de lanetliyoruz.' Ben söylüyorum 12 yaşındaki çocuğu öldüreni de lanetliyorum."

Meclis Başkanvekili Bahçekapılı da milletvekillerine, "İlişkilerimizi kin üzerinden değil, kardeşlik hukuku üzerinden tanzim etme dileğimi sunuyorum" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, bugün Türkiye'nin ve sosyal demokrat siyasetin önemli isimlerinden Aydın Güven Gürkan'ın ölüm yıldönümü olduğunu anımsatarak, Gürkan'ın Türkiye'nin siyaset tarihine ismini yazdırmış değerli bir insan olduğunu söyledi.

Bahçekapılı da Gürkan'ın Türkiyenin yetiştirdiği ender entellektüellerden biri olduğunu belirterek, saygıyla andığını kaydetti.

Bu arada CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Uşak'ın sorunları, AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç veteriner fakültesinin açılış yıldönümü hakkında gündemdışı söz aldı. - TBMM

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement