TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu'nda, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın dün Genel Kurul'da Anayasa ile ilgili sözleri tartışıldı.

03.03.2015 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulu'nda, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın dün Genel Kurul'da Anayasa ile ilgili sözleri tartışıldı.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Güldal Mumcu başkanlığında toplandı.

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, yerinden söz alarak, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın dün Genel Kurul'da "Anayasa'yı tanımıyorum" dediğini savundu.

"Anayasa'yı tanımayanı bu millet de tanımaz" diyen Işık, "Sayın Bakan aklını başına al. TBMM'de bu hakareti yapamazsın. Sayın Bakan Anayasayı yok sayıyor ve hakaret ediyor. PKK'nın önünde diz çöken, kutsal değerleri pazarlayan bakanı nefretle kınıyorum" ifadelerini kullandı.

Işık, bu sözün düzeltilmesi için Başkanlık Divanı'nın işlem yapmasını istedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ise "Sayın Bakan 'Anayasa'ya yemin ediyoruz, uyuyoruz ama bu, anayasanın kötü bir anayasa olduğunu söylememize engel bir durum yok, olsa da tanımıyoruz' diyor. Engel olanı tanımıyoruz diyor. 'Bakan Anayasa'yı tanımıyor' gibi bir polemik yapmak uygun değil. Ortaokul çocuğu bile bunu anlar" diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Bakan, politik terörist gibi konuşmuştur. 'Kesin interneti, kırın kapıyı, hukuk sonradan gelir' diyen, hukuku tanımayan zihniyetin bakan koltuğunda oturması ona meşruiyet tanımaz. Bu bakan hukuku tanımıyor, milletin hukukunu ayaklar altına alıyor" ifadelerini kullandı.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de Bingöl Üniversitesi'nde rektör ve üniversite yönetiminin uygulamalarını eleştirdi.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement