TBMM Genel Kurulu'ndaki Kavga - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu'ndaki Kavga

TBMM Genel Kurulu\'ndaki Kavga

MHP Aydın Milletvekili Uzunırmak: "TBMM çatısı altında sahte oy kullanılıyorsa iktidar grubu tarafından, iktidar grubuna düşen en büyük görev bunu doğru değerlendirmek, doğru okumak ve tedbirini almaktır.

06.08.2014 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM İdare Amiri ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, "TBMM çatısı altında sahte oy kullanılıyorsa iktidar grubu tarafından, iktidar grubuna düşen en büyük görev bunu doğru değerlendirmek, doğru okumak ve tedbirini almaktır. Sayısal çoğunluğuna güvenerek şiddet ve baskı uygulamak değildir" dedi.

Uzunırmak, partisinin Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz ile TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Genel Kurul'da yaşanan ve kendisini de karıştığı yumruklu kavgaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Olayın CHP'nin talebi üzerine yapılan yoklamada elektronik oylamaya katılamadığı için pusula gönderen üç AK Parti Milletvekilinden İstanbul Milletvekili Bülent Turan ile Rize Milletvekili Hasan Karal'ın salonda bulunmadığının belirlenmesinin ardından yaşandığını anlatan Uzunırmak, bu iki milletvekilinin salonda olmadığının Meclis tutanaklarına da geçtiğini söyledi.

Turan ve Karal'ın gönderdikleri pusulalar ile daha önce imzalarının yer aldığı bazı belgelerin fotokopilerini basın mensuplarına gösteren Uzunırmak, üç farklı belgedeki imzaların birbirleriyle aynı olmadığını söyledi. Olayın yaşandığı gün Turan'ın Kıbrıs'ta olduğunun söylendiğini, Karal'ın ise Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile Rize'de bulunduğunu kaydeden Uzunırmak, o güne ait olduğunu ileri sürdüğü bazı fotoğrafları da gösterdi.

İki milletvekilinin Genel Kurul'da olmadığının belirlenmesinin ardından CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner'in bunun sahtekarlık olduğunu söylediğini, kendisinin de aynı kelimeyi kullanarak, aynı zamanda Meclis İdare Amiri olması dolayısıyla Meclis Başkanvekili'nden gereğini yapmasını beklediğini aktaran Uzunırmak, AK Parti milletvekillerinin önce Öner'e sonra da kendisine tepki gösterdiklerini savundu. Uzunırmak salondan çıkmak üzereyken kim olduğunu göremediği bir milletvekilinin arkasından gelerek cep telefonu ile başına vurduğunu, bunun üzerine kendisini savunduğunu ve kavganın yaşandığını belirtti.

Uzunırmak, "Biz böyle bir kavganın tarafı olamayız. Ahlaki boyutundan öteye bu işin gerçek boyutudur. Ama biz MHP olarak onurlu bir duruşun temsilcileriyiz. TBMM çatısı altında sahte oy kullanılıyorsa iktidar grubu tarafından, iktidar grubuna düşen en büyük görev bunu doğru değerlendirmek, doğru okumak ve tedbirini almaktır. Sayısal çoğunluğuna güvenerek şiddet ve baskı uygulamak değildir" diye konuştu.

-"Yüce Milletimden böyle gündeme gelmiş olmaktan dolayı özür diliyorum "

Olayın, salonda bulunmadığı halde oy pusulası göndermek ile sahte imza ile oy pusulası göndermek gibi iki vahim, kabul edilemez boyutu olduğunu ileri süren Uzunırmak, şöyle devam etti:

"TBMM kameraları açıktır. Saklamadan, gizlemeden, eğer TBMM'nin saygınlığının artması isteniyorsa, vatandaşın TBMM'ye güvenin artması isteniyorsa başta Sayın Meclis Başkanı ve Başkanvekilleri olmak üzere kameralardan bu sahtekarlık tespit edilmelidir ve gerekli işlemler yapılmalıdır. Bu sahte oy kullanmayı temin eden kimlerse, AKP grubuna düşen bu hadiseyi öncelikle kendisinin çözmesidir. Sayın Başbakan'ın bu hadiseyi çözmesidir. Kavgadan kimse medet beklememeli. Bizim de şikayetimiz şiddetin uygulanmamasıdır. Ben Yüce Milletimden haksız bir şekilde düşürüldüğüm bu pozisyonda böyle gündeme gelmiş olmaktan dolayı özür diliyorum. "

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Uzunırmak, sahte oyla ilgili ne yapacakları sorusu üzerine, "Grubumuz bu konuyla ilgili başvuruda bulunacak. Ben de Başkanlık Divanı üyesi olarak, MHP temsilcisi olarak takipçisi olmaya devam edeceğim" karşılığını verdi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Genel Kurulu'ndaki Kavga - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement