TBMM Genel Kurulu toplandı - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu toplandı

TBMM Genel Kurulu toplandı

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Haydar Akar başkanlığında toplandı.

14.10.2020 14:37  Güncelleme: 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Haydar Akar başkanlığında toplandı.

Akar, gündeme geçmeden önce 3 milletvekiline gündem dışı söz verdi.

HDP Muş Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, Muş'ta yaşanan sorunlar hakkındaki konuşmasında, sorunların çok fazla olduğunu belirterek, nereye el atılsa "bin ah" işitileceğini öne sürdü.

Bu sorunları çözmekten uzak bir iktidar olduğunu savunan Koçyiğit, mera ve yayla yasaklarının bölgede hayvancılığı yapılamaz noktaya getirdiğini iddia etti. Süt ve yem desteklerinin yetersizliğinin de sıkıntıları sürdürdüğünü ileri süren Koçyiğit, bölgede işsizlik sorunun olduğunu da söyledi.

Muş'un tek şeker fabrikasının özelleştirildiğini dile getiren Koçyiğit, şekerpancarı üreticilerinin ürünlerini farklı illere götürürken sorunlar yaşadığını aktardı.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, işgal altındaki Karabağ ve Azerbaycan- Türkiye kardeşliği hakkındaki konuşmasında, BM'nin o dönem işgal edilen Azerbaycan topraklarından derhal çekilmesini istediğini ama Ermenistan'ın buna uymadığını vurguladı. Daha sonra Minsk grubu oluşturulduğunu ancak alınan kararlara yine Ermenistan tarafından uyulmadığını belirten Subaşı, Türkiye'nin, işgal altındaki topraklardan Ermenistan'ın çıkmasını istediğin kaydetti.

CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal da Kırıkkale'nin sorunları hakkında yaptığı konuşmada, iktidarın açıkladığı önlem paketinin Kırıkkale esnafının sorunlarına derman olmadığını öne sürdü.

"Yandaş şirketlere yapılan muafiyetin" gariban vatandaşlara uygulanabileceğini söyleyen Önal, Kırıkkale'de 18 yılda bir fabrika yapılmadığını, işletmelerin küçüldüğünü iddia etti.

Önal, ilde eğitim konusunda durumu elvermediği için sıkıntı yaşayan aileler bulunduğunu da ifade ederek, eğitim için zorunlu olan cihazların tüm öğrenci ve öğretmenlere ücretsiz dağıtılmasını istedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Genel Kurulu toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu
    22:52 Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları Belediye Meclis üyeleri Abdullah Burak Livan ve Eda Büyükdemirci olarak atanmıştır.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı
    22:47 Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, göreve başlamasının ardından şehir içi ulaşım problemini çözmek için S.S. Kastamonu Özel Halk Otobüsü İşletmesi ile toplantı gerçekleştirdi. Ulaşım master planı, mesafeye göre ücret, sarı otobüs ve otoparklar gibi konuları bilimsel ve akılcı çözümlerle hayata geçireceklerini belirtti.

  • Gençlik ve Spor Bakanı Fenerbahçe-Olympiakos maçını tribünden izledi
    22:25 Gençlik ve Spor Bakanı Fenerbahçe-Olympiakos maçını tribünden izledi

    Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Konferans Ligi Çeyrek Final ikinci maçında Olympiakos karşılaşmasını tribünden takip etti. Bakan Bak, protokol tribünde yerini alarak müsabakayı izledi.


Advertisement